Gårdagens ridtur

Igår höll damen sig väldigt snäll när vi skrittade från gården , inge tecken på obehag alls utan bara pigg och glad med öronen framåt. Skrittade länge och väl på långa tyglar och verkligen njöt av att sitta på hennes rygg.

När vi vände hemåt vart set däremot lite mera fart under hovarna och jag fick ta hjälp av lite sidvärtsrörelser och sånt för att få henne att fokusera på helt rätt saker , dvs mig och inte på att springa hem.

Ni kanske kommer ihåg att jag och Lima råkade ut för en riktig jävla idiot i vintras som touchade till Lima med bilen så vi for ner i diket ? Hur som helst så har hon inte varit speciellt konstig efter vägen utan som vanligt men nu, nu slänger hon ut arslet så fort det kommer en bil.

Hon blir jätteupprörd och är på väg att kicka varenda gång. Hon gör likadant även om jag leder henne och det här beteendet har hon faktiskt aldrig visat, inte så här tydligt iaf. Så när vi till slut mötte bussen så valde jag att trava en bit för att hinna svänga in på en liten avtagsväg.

Trava gick bra , men inte att rida lätt. Fy så jäkla ont det gjorde i mitt ben . Efter det så ville ju fröken trava mest hela tiden så för att inte få henne hysterisk jobbade jag öppna - trava rakt fram fem steg- sluta - trava rakt fram fem steg osv . Hon blir väldigt fin av det arbetet och jag älskar att hon flyttar sig så lätt för skänkeln nu.

Roligt att få jobba lite tycker jag :)

Träns: hööks carbury
Pannband : paarden bijoux
Bett: tredelat med sötmalm
Sadel: Ordo Equester Mars
Stigbyglar: Flex on
Schabrak: svart Back on track
Ridtäcke: Ullared

Graman: schockemöhle
Sadelgjord: Eric le tixerant

  • Lima

Gillar

Kommentarer

KajsaStinaMattsson
KajsaStinaMattsson,
Hej fina du, veckans blogg är dragna, kika in och se om just du vann, annars kan du vara med nu igen! 😊
nouw.com/kajsastinamattsson
arvidssontove
arvidssontove,
Har veckans blogg på min blogg, vore kul om du ville delta.
Ha en trevlig kväll!
nouw.com/arvidssontove
Maja
,
Vilken storlek är ditt träns i? 🙂