Gårdagens ridtur

Igår skrittade vi ut i regnet jag å mina fyrbenta flickor. Iris fick gå på släp .

Det blev en relativt kort runda på drygt 5 kilometer där Lima mest fick gå orörd på långa tyglar . För en normal häst så är det hur skönt och enkelt som helst men för en häst som Lima så är det bland det svåraste som finns.

Hon förstår inte vitsen med att gå å njuta av naturen eller promenera i lugn takt. Nej nej fort ska det gå , gärna så det gnistrar om hovarna. Njuta av naturen ?? Bäst man har huvudet högt så man kan se alla livsfarliga lejon och limaätande varulvar som kan tänkas gömma sig överallt. Så med andra ord är det väldigt mycket hjärngympa för henne att bara gå på lång tygel och att gå lugnt.

Igår var hon faktiskt väldigt lugn och fin och större delen av turen skrittades just på lång tygel. Iris hon hänger med och är överlycklig över att få komma ut. Hon är verkligen så himla tacksam att jobba med på det viset. Alltid pigg och glad.

Vi blev lite blöta och jag verkar ha slarvat bort mitt ridtegntäcke? Jag är dock rätt säker på vart jag la ner det men det fanns inte där så jag måste göra en storstädning igen. Suck å pust

  • Lima

Gillar

Kommentarer