Gårdagens ridtur- rakbanan med köttbullen

Gårdagens ridtur var helt klart ett steg i rätt riktning för min lilla köttbulle och hennes husse. Det var ett steg i rätt riktning för min vita prinsessa också även om vi hade lite delade åsikter ibland om hur man uppför sig.

Köttbullen är alltså Iris och igår fick hon sitt livs konditionspass so far. Vi skrittade bort till rakbanan vilket gick smärtfritt, båda skötte sig snällt. Därefter joggade vi rakbanan neråt.

Lima hon skulle först inte alls gå neråt utan hon hade bestämt sig för vägen åt andra hållet. När Lima får för sig saker så blir hon värsta dramaqueen och måste verkligen visa med hela sig vad hon faktiskt vill. Jag gör sällan några stora saker av hennes grejer eftersom jag vet att det inte är lönt. Det bästa sättet är helt enkelt att bara göra halt , klappa henne lite på halsen och tala om för henne att hon är en prinsessa men att ibland måste prinsessan lyda sin drottning eller slav om ni frågar hur Lima ser på mig ;)

När hon märker att hon inte bjuds upp till en fight så kan man nästan se hur hon muttrar men accepterar det jag vill och när man efter en kort stund ber henne gå fram igen så gör hon det , men inte utan att visa med en kospark att hon hade tänkt något annat egentligen. Stackars Iris hon fattar liksom inget av det här .

Så vi travade lugnt och fint neröver sen kommer nästa avtagsväg där vi inte heller ska in , men Lima tycker det. Hon drar på årets grisnit , jag var med på den eftersom jag känner henne rätt väl men stackars Iris var definitivt inte med på det och eftersom oliver inte vill rida själv så har jag henne i grimskaft. NI kan ju själva lista ut vad som händer då när en häst a la 500 kilo med fart grisnitar , ja då blir stoppet för 200 kilo shettis med ännu mera fart inte så snällt. Inte för ryttaren heller som sitter på.

När Lima nu lyckats med den bedriften så tänkte hon fortsätta på den banan med att bete sig illa. Här nånstans kommer jag på att jag faktiskt har gramanen på henne så jag utnyttjar min makt som ryttare med en hjälptygel och drar helt enkelt ihop henne tills att hon slutar hoppa runt. Så fort hon gav efter så gav jag självklart efter och till slut kunde vi fortsätta våran ridtur utan några mer incidenter.

Vi körde 4 vändor totalt med övergångar skritt och trav , iris gick över till galopp några gånger och oliver tyckte det var skitroligt och lite läskigt.

Lima kändes faktiskt helt okej men det märktes att hon blev riktigt trött i bakdelen sista vändan så vi har mycket att bygga upp i både kondition och styrka . Men det är ju samma med mig, jag har många kilon att gå ner och mycket muskler som behöver byggas upp.

Gillar