Gårdagens ridpass- styrketräning

Gårdagens pass var egentligen tänkt som ett lugnt mjukt joggingpass i alla gångarter i en lång och låg form. Så blev det inte.

Skrittade först länge och väl , jobbade henne sidvärtes och checkade av att hon var med mig. Helt okej om än något bitig i högersidan men flyttade sig fint för skänklarna . Joggade sen och redan här känner jag att den långa låga formen var långt borta.

Fortsatte med lösgörande arbete , mjuka händer som lotsar henne mot en mötande skänkel. Funkade sådär . Hon kändes som att rida en sten ungefär , eller grävling som jag älskar att uttrycka henne som. Tygeltagen gick inte igenom alls utan hon bara "plöjer" sig framåt och antingen släpper stödet helt, lägger sig i handen eller slänger upp huvudet och blir som en stålfjäder.

Tänkte att lite galopp får henne oftast att släppa efter och få ur sig spänningar. Jo tjena !! Lång blev hon ju i alla fall och fort skulle det gå, att jag satt uppepå och ville vara med i matchen det sket hon fullständigt i. Helt stum i hela frampartiet och struntade i mina förhållningar . Till slut drog jag i en tygel och pressade ner arslet i sadeln och fick stopp på henne. Jag fullkomligt avskyr dom gånger hon blir så här, hon låser sig liksom och bara springer.

Jobbade skritt ett tag till för att försöka få henne att lossa från bettet och vara "med mig" istället. Därefter körde vi galoppfattningar . Det brukar vara ett bra sätt att få henne uppmärksam och mera loss från handen och från sin blockering. Förr blev hon ju hiskeligt upprörd av det här arbetet och gjorde sällan annat än å slå bakut i varenda fattning men nu så fungerar det arbetet väldigt bra.

Första 5 fattningarna var superfina med bra galopp därefter kommer det sämre kvalitet på galoppen så fort hon börjar få mjölksyra och istället för mot förut då hon blev helt hysterisk så blir hon nu stark. Jag fick verkligen rida arslet av mig igår för jag tänkte faktiskt inte ge mig förrän jag fått igenom det jag ville. Lima löddrade av svett och mina muskler värkte , jag fick igenom det jag ville med galoppen men när jag skulle trava av henne så hittade jag aldrig den där mjuka avslappnade känslan utan hon ville bara springa ifrån. Travade långsamt långsamt men med alldeles för mycket hand från min sida och då kan såklart inte hästen bli lösgjord heller.

Så jag var inte alls nöjd med gårdagens pass eller min egna ridning . Jag kände mig frustrerad och irriterad och blev bitvis alldeles för hård i handen och fastnade i många tygeltag. Istället för att försöka leka och lirka henne ur det där så blev jag lite väl hård och hästen går ju därefter. Med andra ord helt och hållet mitt fel att allt blev pannkaka. Vi tar nya tag idag istället.

Gillar