Gårdagens pass- jogging

Gårdagens pass var ett rent joggingpass i alla gångarter i padocken på ca 40 minuter. Jag valde att ta på gramanen för att verkligen kunna bibehålla den långa låga formen hela passet igenom .

Tidigare har den behövt verka medans den nu mestadels bara hänger där löst , men då finns den där ifall jag skulle behöva . Att gå in i en dragkamp eller långt pass när tanken är att hon bara ska gå lugnt brukar sällan skuta bra därav hjälptygel.

Hon var dock väldigt lugn och fin igår, nästan för lugn och nästan lite loj och ouppmärksam på mig och mina hjälper. Men så småningom kom vi till ridni g och arbete . Formen var lång och låg där hon fick balansera upp sig själv med endast lättare stöd av ytterhanden vid voltarbetet.

Mycket serpentinbågar, öka och minska volt, sidförflyttningar i skritt och trav allt lugnt och sansat. Även galoppen var förvånandsvärt rund, mjuk, fjädrande och bra. Till och med på böjda spår höll hon en jämn galopp utan att tappa takt eller tempo. Riktigt fin och jag var verkligen supernöjd när jag travade av henne.

Älskade häst :)

Gillar