Gårdagens pass- Galoppintervaller

Trinda
Trinda var sist ut igår av tre och hon fick jobba på bra på rundbanan . Efter två varv i trav och ett i uppvärmningsgalopp så fick hon pusta nån minut. Hon hade väldigt mycket att titta på igår och var rätt jobbig att rida .

Först var det en tråd som låg på marken, fåren var ute, rådjuren stod i ena hörnet , en transport stod på plan och så var det en hästätande trägavel. "Suck". Trots att vi passerade allt flera gånger så freakade hon ur varenda gång men mildare och mildare . Så när jag väl satte igång med intervallerna så blev det naturligt där jag fick trycka ner arslet och hålla ihop galoppen och där jag kunde lätta på sitsen och låta henne rulla på framåt.
Trinda har dock bara två växlar just nu, ettan är arbetsgalopp och tvåan är mellangalopp typ. Hon är ju inte så elastisk i sin kropp än och jag har såklart hennes skadehistorik i bakhuvudet hela tiden och väljer därför att inte pressa henne till mer än vad jag känner att hon klarar av för dagen. Jag tycker ändå att det är stor skillnad på henne för hon går fram för egen maskin nu och är lätt på hjälperna för det mesta.

Vi jobbade 5*5 , alltså 5 varv åt höger och 5 varv åt vänster i galopp med tempoväxlingar . Jobbigt tyckte Trindan och piloten 🙈 men så nyttigt för oss båda.

Hon kämpade på bra och var väldigt mjuk och fin när jag travade av henne 👍

Gillar