Gårdagens pass - longering

Igår fick Lima jobba i linan. Tänkte tömköra först men hittade inte rätta gjorden så då fick det bli longering istället.

Hon var inte alls sugen på något sånt från början och segade sig ut på volten. Hon såg riktigt stel ut i vänstervarvet och jag var först orolig att det var något av såren hon fått på frambenen som var orsaken. Efter några varv med ökad och minskad volt så rörde hon sig betydligt bättre .

Hon hade visst rejält med träningsvärk i kroppen efter söndagens galoppintervaller vilket jag har full förståelse för. Jobbade vidare med att öka och minska volten , korta och länga steget i trav innan hon fick gå över till galopp.

Jobbade på samma sätt här med att öka och minska volten . Oftast gick det bra men några gånger stötte jag på mindre protester. Körde övergångar trav och galopp på stor och liten volt där jag lättare kan få henne att trampa inunder sig. Det var ett halvbra pass där hon för dagen kändes öm och trött i musklerna men ändå så har vi höjt ribban rejält när det kommer till lägstanivå.

Igår var hon fin i chokladbrunt :)

Gillar