Gårdagens joggpass

Igår var det dags igen efter nästan en hel veckas ridning. Det var inte alls planerat att det skulle bli på det viset men samtidigt så verkar hon ha mått bra med en liten paus.

Trodde ju att hon skulle vara rätt explosiv så gramanen åkte på men istället överraskade hon mig med att vara helt coolugn. Konstaterade rätt snabbt att hon är väldigt brunstig så det förklarade saken. Grävlingmood ni vet.

Vi skrittade bort mot rakbanan iaf och joggade den i ett mellantravstempo där formen var rund och näsan lite framme. Hon är så himla fin när man väl hittar det läget på henne och med gramanens hjälp är det betydligt lättare eftersom hon är mycket mera avslappnad då. Då kan jag länga tygeln och hon bara följer mjukt med istället för att måsta titta på allt annat.

Vissa anser att graman är fusk och skit medans jag anser att det är ett ypperligt hjälpmedel om det används rätt. Varför ska jag traggla i 45 minuter på en häst som blir spänd och måste kolla på allt innan den kommer till ridning när jag kan få den dit på en gång bara av att gramanen mest hänger där löst? Har aldrig förstått mig på dom som bara bestämmer sig för att hata en sak utan att ha tillräckligt med kött på benen för att göra det.

Nog om det.

Hon kändes väldigt elastisk och fin , även galoppen var trevlig om än lite spänd bitvis.

Jobbade några varv på lilla rundbanan med galoppfattningar i vartannan galopp och där jag vill att hon ska bibehålla en lägre form i avbrotten. Här har hon varit lite svag förut och är fortfarande men vi jobbar på det. Hon har velat gått ifrån bettet, sänkt ryggen och inte orkat vinkla bakbenen vid avbrotten så det är något jag måste bli mer konsekvent med.

Överlag kändes hon fin i kroppen trots brunst så nu kör vi lite tuffare träning igen.

Gillar