Gårdagens hoppträning

Regnet stod som spön i backen och jag lyckades dra på mig skitsjuka precis innan träningen , men så övergick regnet till stekande sol igen och jag lyckades kontrollera tarmen 🙈

Det var en supernyttig och jobbig träning hon hade lagt upp med övningar som man borde nöta oftare . Klockan är ju rätt välkänd och så en enkel långsida med fyra eller om det var fem räcken med 6 meter emellan . Bonusövningen bestod av en oxer som hoppades snett igenom sen vända en stor volt tillbaka över en trippelbarr. Avslutningsvis oxer och lång anridning ner till ett räcke.

Vi började jobba på en stor volt med tempoväxlingar i trav och galopp , därefter fyra små volter på den stora volten runt hindren som stod uppställda . På dom små volterna nedsittning och på den ”öppna delen” lätt sits eller lättridning . Vi jobbade sen på volten med mellangalopp i lätt sits där vi la till ett litet räcke . Därefter hoppade vi alla små fyra räcken på volten med varannan volt höger och varannan vänster.

Tyckte Lima kändes fin och lydig men det märktes att hon tyckte att det var jobbigt och jag märkte att jag varit alldeles för slarvig med att verkligen ”rida” henne hemma. Lätt att man bara fiser runt och jobbar hästen i en avslappnad form och tempo. Eller jag gör så iaf för det har ju varit där fokuset legat att hålla henne cool , nu måste jag börja jobba också 🙈

Sen körde vi långsidan med alla räcken . Jag kortade upp lädren ytterligare ett hål för att utmana mig själv och mitt ben. Helt klart jobbigt men jag kände ju själv att jag vart stadigare med skänklarna och stabilare i överlivet.

Det var svårare än vad jag trodde faktiskt , Lima tyckte att det var lite trångt och jobbigt men hon krigade på jättebra . Mitt problem blir lite att jag hela tiden söker den där perfekta avsprångspunkten och jag känner liksom redan ur sväng att det inte stämmer och då tappar jag coolheten och så börjar jag jaga till avsprångspunkten istället . Vi fick jobba på den här linjen ganska många gånger åt båda hållen med högre och högre höjd för varannan vända tills att det låg runt 90 .

En liten paus och sen körde vi vidare med oxern och trippelbarren ett par gånger . Lima stannadezett par gånger på oxern , någon gång befogat men dom flesta gångerna för att hon mest var trött och inte tänkte ta i mer än nödvändigt. Men Johanna är grym på det viset att hon verkligen kan coacha i nästan varje steg fram till hindret . Håll i -håll om och lita på att ni kan . När jag väl hittade den där fina linjen mellan skänklar och hand så hoppade hon jättebra .

Jag är ju lite av en perfektionist men har tappat så mycket på vägens gång men den här träningen gav en bra känsla - håll henne i handen hela vägen fram . Dom orden ska jag försöka ta med mig jämt och försöka hitta samma känsla som jag har när vi rider terräng för där är hon så naturligt framme för skänkeln med hela galoppsprång , så det ska jag eftersträva även inne på banhoppning .

Jag var väldigt nöjd efter träningen och Lima var riktigt trött , jag med . Mina ben värkte men det gick över efter en stund . Träningsvärken från helskotta har däremot intagit min kropp 🥵

Gillar