Fredag

Godmorgon!!

Fredag it is och för första gången på länge så har jag noll fredagskänsla, jag skyller på trötthet och den där jäkla smärtan i ryggen som bara aldrig vill ge sig och den i sig tar mycket energi. Sitter jag på hästryggen så har jag inte ont men allt däremellan är långt ifrån skönt.

Vill inte ta några värktabletter heller utan jag försöker härda ut , att vara stilla är inte heller bra direkt men det tar emot att träna eftersom det gör så ont att jag skriker rakt ut ibland. Men jag ska börja om på mitt program jag fått från sjukgymnasten och ta mig ut på längre promenader igen så blir det nog ordning på torpet. Dessutom ska jag rida mer regelbundet nu , vilda ska ridas /arbetas varannan dag och Lima är under igångsättning och målet är att rida henne 5 dagar i veckan.

Det blir ju ingen träning direkt utan hon ska ju först och främst sättas igång och sen mer underhållsridas , dels för att hon ska vara i bra kondition inför en eventuell fölning men också för min egna del att underhålla min ridning . För att inte göra henne upprörd så rider jag barbacka och så får jag vara uppmärksam på hur hon mår och känns . Men motion kommer hon må bra av så länge det bara går .

Men nutid då, fredag är det och natten har varit jäkligt jobbig. Wille har haft mycket hosta och svullet i halsen så vi har fått gått ut flera gånger för att det ska svälla av . Gav honom tillslut nässpray och då kunde han somna och få sova några timmar .

Han ska till sin pappa sen och jag ska passa på att handla lite . Lika bra att fylla på med någon spånbal och fodersäck också när jag ändå är där och snurrar . Min höbinge ska jag fortsätta försöka bygga klart och så är tanken att lasta Vilda och åka till en kompis för att rida ut en liten sväng . Nyttigt att träna på sånt tänker jag , det blir ju annars att hon bara är ”hemma” och när hon väl åker bort så blir det en sån stor grej för henne. Så det här är bra träning .

Transporten ska jag lägga ut på annons så jag ska ta och städa och skura ur den i helgen . Den har tjänat mig bra dom här åren men nu är det dags att uppgradera lite . Det lutar åt en boggie och utan sadelkammare såvida den inte sitter utanpå .

Nåväl , det rör på sig helt klart och jag har lite planer för framtiden. Det blir vad det blir helt enkelt . Men nu är det hög tid att dra igång den här fredagen , hästarna är ute sen länge och hunden rastad . Bara vi tvåbenta som ska få i oss lite frukost

Gillar

Kommentarer