För häst är bäst

Lite kyligare men fortfarande en stor sol och blå himmel , jag Älskart och jag känner att livet liksom återvänder och energin börjar pirra i kroppen. Våren är min absoluta favoritårstid.

Så efter jobbet levererade jag en kasse med sålda barnkläder innan jag dunkade på full volym med favoritmusik och brummade hemöver. Lagligt så inni helskotta kör jag dessutom eftersom det är aspirantvecka och då står dom precis överallt redo att få haffa sina första ”bovar”, 2 km över och man är rökt 🙈 skämt åsido , dom gör ett grymt jobb när dom haffar alkohol och drogpåverkade jävla idioter bakom ratten så kontroller är superbra. Bara jag slipper dom 😂😂🙈 Mvh fröken blyfot Som numer har satt fartspärr i sin alldeles för pigga bil.

Hemma i Hamre sken solen men dessvärre blåste det inte så varmt . Täckena av på hästarna såklart eftersom det var över 10 grader och varmt i solen och sen passade jag på att kratta bort ännu mera hö från stallbacken, mockade och krattade sen i padocken . Tjälen börjar ju nu gå ur vilket gör den väldigt blöt på sina ställen och eftersom jag varken har fyrhjuling eller harv så handkrattade jag så gott jag kunde . Jag skulle såklart kunna be js pappa om hjälp men jag gör helst inte det i onödan. Det räcker med att han ska hjälpa mig frakta bort all balplast och annat skräp.

Efter att ha tagit lite matpaus så fick hästarna komma in . Valde att rida dixie barbacka idag vilket är lite på vinst och förlust . Antingen så går det eller så inte, idag gick det bra. Kunde till och med trava en sträcka på 2 km utan att hon vare sig protesterade eller flippade . Sjukt imponerad. På hemvägen sen genom skogen så började hon stressa upp sig och kan absolut INTE skritta. Den gångarten existerade inte och eftersom jag vet hur viktigt det är att hon faktiskt skrittar avspänt så valde jag att göra halt i en backe innan det slog över helt och så hoppade jag av.

Lite spännande var det att leda henne första biten men sen slappnade hon faktiskt av och följde mig snällt. Tränade riktigt sakta skritt i backe nerför och det är ju hemskt jobbigt för henne men det blir bättre .

Medans Dixan fick mat i boxen så drog jag ut med dom andra två. Barbacka på Lima och vilda på släp . Jag rider bara den korta rundan som är ca 2.5 kilometer lång . Pisstråkigt tycker ju Lima men Vilda blir helt slut . Hon har ju dessvärre inte varit igång som jag önskat eftersom vintern mest bestod av is så därför har hon ingen kondis och då måste man ta det försiktigt.

Så lilla rundan duger fint och då får hon vänja in hovarna också . Vi travade en bit och det gick så himla bra så, vilket jäkla steg säger jag bara .

Avslutade kvällen med en lång promenad med Elton i skogen . Nya skorna är superlätta och jag klarade mig utan ökad smärta. Det kändes så fruktansvärt skönt . Jag har ju en konstant smärta i mina nerver i benet och känselbortfallet i själva benet gör ju att jag har lite dålig kontroll och måste hela tiden se mitt ben för att veta hur jag går och har foten och oftast så belastar jag ju lite fel och ojämnt vilket gör att jag haft ett helvete med att kunna promenera.

Benet sväller oftast upp och blir stumt , lite som att släpa på ett träd typ. Ibland tappar jag böjförmågan då hjärnan och nerver och muskler inte kopplar och ju mer jag pressar desto värre blir det eftersom till slut domnar precis allt bort och det enda jag känner är sockerdricka i tårna och en jävulsk smärta som inte riktigt går att sätta ord på.

Kyla gör allt värre dessutom:/ men nu med värmen så blir kroppen lite bättre och som sagt , idag gick det jättebra och jag är så himla glad för det. Jag gissar att jag kommer somna ovaggad ikväll ❤️

Som vanligt så nöjd med nygjorda fransar 😍

Gillar

Kommentarer

stallhörnan
stallhörnan,
Du får helt enkelt köra in en av hästarna och låta den hsrva paddocken. 😁
nouw.com/stallhörnan
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Tanken ha slagit mig faktiskt 🙈
nouw.com/fia_jungdalen