Flitigt

Halloj!

Efter att ha gjort mina timmar på jobbet så hämtade jag min minsta lilla prins från dagis och rullade sen hemöver . Har fått skit i fälgarna så det vibrerar skapligt när man kör över 100 🙈 tur jag ska byta däck imorgon och sätta på sommarsulor på min silverblixt . Eftersom jag har mina däck på däckhotell så tvättas dom och förvaras sen enligt konstens alla regler så det där med skiten i fälgarna kommer vara ett minne blott sen. Värt varenda krona att ha det så där , behöver inte fundera över nånting utan dom ser till att däcken alltid är i perfekt skick .

Eftersom jag kör många mil , har ofta mina barn i bilen eller drar mina hästar i transporten så är däck något jag inte tummar på . Det behöver absolut inte vara dom dyraste men det ska vara däck av bra kvalitet och alltid med bra mönsterdjup (sommar) och mycket dubb (vinter). Fattar inte att man vågar köra med slitna däck överhuvudtaget, inte med barn i bilen iaf .

Nog om det . Väl hemma fick jag i lilleman lite mellis och medans han kollade på plattan så satte jag ihop en film från träningen i februari 🙈 bättre sent än aldrig.

Vi klädde sen på oss och gick ut. Vädret växlande mellan regn och halv storm så hästarna fick komma in efter att jag hade mockat. Dixie fick börja med att longeras och hon rörde sig riktigt trevligt. Jobbade mycket trav - galoppövergångar och minskning/ökning av volt . Hon jobbade oväldigt bra och det kändes skönt att se efter gårdagens hoppning.

Lima var näst på tur och hon var väldigt på idag och ville mest lattja omkring . Hon jobbades på samma sätt som dixie fast på Lima ställer jag lite mer krav på mindre volter osv . Jag varierar hela tiden storlek och tempo och det är allt lite jobbigt . Märker att i höger varv så vill hon gärna springa lite in i galoppen och hon lattjar mycket mer i det varvet jämfört med i vänster varv där hon utan problem sätter under sig.

På slutet var hon himla fin även i höger och då gav jag mig.

Medans jag väntade på att vilda skulle äta upp så gick jag upp i skogshagen och fick den där briljanta idéen att utöka den lite bara. Jo tjena , jag slet i två timmar 😂 . Å då har jag var ökat ut den lite grann åt ena hållet . Tänkte fortsätta imorgon och göra klart åt andra hållet , lika bra att passa på nu innan det börjar växa upp en massa sly och skit . Gör jag det nu så hinner dom trampa ner och hålla efter . Vill ju såklart att dom ska ha så stor yta som möjligt att gå på och gärna varierad terräng . Att bara gå i platta grus/gräshagar är inte önskvärt för mig , kan man få varierat så är det bäst.

Gubben som äger stora lägdan som jag blev lovad har tagit tillbaka det och har istället lånat ut det för att slå hö på . Sjukt irriterande för jag hade verkligen räknat med den ytan . Försöker göra skogshagen så stor det bara går istället och så ska jag försöka få tag i ett bete här i krokarna åt Vildhjärta.

När hagen äntligen var klar så var det hög tid att gå in. Pojkongen var inte så sugen på det men med lite kvällsmat och mys så somnade han gott sen . Jag ska också försöka sova nu så jag orkar med mig själv imorgon. Jobb -tvätta/städa bilen -hämta barnet-byta däck hos däckfirman och sen hem för att bygga hage :)

Gillar