Fälttävlanshelg för Ulf Johansson pass 1

I lördags morse lastade jag min vita springare och for till Timrå för att vara med på en hel helg tränande för Ulf Johansson som är A tränare i fälttävlan. Det var med ett pirr i magen jag klättrade upp på min häst och skrittade mot banan . Möter en tjej som hälsar glatt och frågar sen om jag inte ska ha någon hjälm på mig 🙈

Där satt jag med keps på skallen och trodde att det var hjälmen uppenbarligen. Höll på att skämmas ihjäl minst sagt, hoppade av och bytte fort ut keps mot hjälm . Sen kunde jag skritta mot banan med all utrustning på plats. Skrittade en stund på lång tygel innan vi gick in på plan och värmde upp. Skönt att få jogga igång hästarna på egen hand tycker jag , då blir Lima bäst.

Sen samlades vi, pratade lite om vad vi hade gjort terrängmässigt och så presenterade han sina övningar för det här första passet. Övningarna gick ut på att lösgöra hästarna, få dom att söka kontakt och bli lydiga. Väääldigt lydiga.

Vi började med en bomserie rakt fram i trav . Fyra bommar- skritt två steg-trav och nästa bomserie. Det här gjorde Lima jättebra, hon var otroligt lyhörd , lugn och lydig. Behövde bara använda rösten så bröt hon av.

Därefter skulle vi göra det med travserien - fatta galopp efter den första och sen skutta över ett räcke som var istället för den andra bomserien . Därefter vände vi på det hela och hoppade det lilla räcket för att sen bryta av till trav och ta travbommarna.

Här fick jag problem eftersom Lima gärna har bråttom efter hindren . Man vill ju inte gärna ta i och dra heller utan det ska ju vara lugnt, mjukt och enkelt. Vi fick nöta det där några gånger och det var trots allt inte bara jag som hade problem med det. Efter ett par vändor så lärde hon sig och det blev bra. Noggrann tränare som verkligen var med i varje steg, som korrigerade och stöttade.

Därefter gick vi in på ytterligare en travserie fast nu på böjt spår där vi fick nyttiga tips om hur man enkelt vred lite på överkroppen men med raka höfter för att få hästen i rätt riktning. Det var rätt löjligt att se skillnaden på alla hästar beroende på hur ryttaren vred sig. En sån liten grej som förenklade så mycket .

Vi travade den några gånger åt båda hållen innan det gjordes om till hinder. Som först hoppades helt på rakt spår åt båda hållen och sen på böjt. Lima gjorde världens löjligaste stopp första gången men sen hoppade hon väldigt fint.

Av någon jäkla dum anledning så sparades inte filmerna i det programmet jag laddat ner dom till och nu finns dom inte kvar 😩 Nu var det visserligen bara från "uppvärmningen" men det hade ju varit roligt att ha kvar skälv om inte annat. Några snuttar blev det så jag bjuder på dom.

Vi fick testa på några av dom fasta hindren på banan också . Lima tog bettet och drog och jag blev så där hängande i bakvikt som jag har en tendens att bli när hon gör så och sen blir det liksom bara skit av det, men idag hoppade hon visserligen trots dålig anridning. Jag skärpte dock till mig och kände att jag fick bra stöd av Ulf, han var som sagt med hela tiden och med små tips och påminnelser så blev det sen väldigt bra.

  • Lima

Gillar

Kommentarer

stallhörnan
stallhörnan,
Kul! Här har det ekat tomt på terräng men nu den 27 blir det träning för Sibban.
nouw.com/stallhörnan
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Ja, ni höll ju på där en sväng. vad roligt 😁 hoppas på lite film och bilder
nouw.com/fia_jungdalen
stallhörnan
stallhörnan,
Vi ska se vad vi kan åstadkomma. Tanken är att även Spider ska vara med.
nouw.com/stallhörnan
mychallenge
mychallenge,
Uffe är bäste tränaren! 😊
nouw.com/mychallenge
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Ja , verkligen pedagogisk och lugn
nouw.com/fia_jungdalen