En offknapp tack

Någon som vet hur man stänger av en 7 månadersbebis? Vart sitter offknappen?

Ni kan säkert lista ut att jag inte haft en jätteskön natt med mycket sömn direkt. Suck ..... Suck.... Och en fet jävla suck till på det. Men vad är det man brukar säga ... Vila kan man göra i graven.

Tjejerna är utsläppta iaf och vatten och Hö påfyllt. Lima har på riktigt gnuggat in bajs i ansiktet. Jag orkade inte ens ta bort det utan hon får fan se ut så idag. Äckliga häst. Iris skulle hellre dö än trycka huvudet fullt med bajs medans Lima gladeligen gör det varenda dag .... Why god Why????😩

Söndag är det i alla fall och det är alla hjärtans dag. Vi brukar faktiskt inte fira alla hjärtans dag då det liksom är en dag som alla andra egentligen. Jag tycker på nåt vis inte att det ska behövas en sån dag för att visa varandra uppskattning och kärlek, det tycker jag man ska göra ändå. Däremot så kommer jag alltid att minnas alla hjärtans dag för två år sen. Våran hund Traj insjuknade och den 13 :e februari 2014 åkte vi in till veterinären med honom. Han blev kvar över natten med dropp, kateter och smärtstillande. Den 14:e februari ringde dom och berättade att dom hittat cancer i prostatan på honom och att vi skulle komma in så vi kunde prata och gå igenom allting.

Jag och Thomas åkte gråtandes dit , möttes av våran traj som var mager, tufsig och hade slangar och kanyler på flera ställen samt en kateter. Jag grät som aldrig förr och vi låg på golvet båda två med Traj där ute i foajén . Vi fick komma in på ett rum där veterinären förklarade vad dom hittat för nånting på röntgen och på ultraljud , att det inte fanns nånting mer man kunde göra utan att det bästa och enda var att låta honom få somna in. Hon menade att han led oerhört mycket men att vi kunde få en timme med honom för att säga hejdå. Jag minns att T bröt ihop totalt medans jag vart helt iskall. Jag vägrade acceptera att en hund som varit frisk i åtta år helt plötsligt skulle fått cancer i prostatan sådär akut. En åkomma som dessutom är väldigt ovanlig på hund och i synnerhet på den lapska vallhunden som är en av dom friskaste raserna som finns.

Jag bad om ett andra utlåtande av en annan veterinär men hon tyckte inte det var någon ide. Dom fynd dom gjort skulle inte försvinna och hunden led, det var dessutom fredag eftermiddag och ingen expert jobbade . Hon påpekade även att försäkringsbolaget inte skulle täcka ytterligare kostnader så det bästa vore att han fick somna. Dom orden gjorde mig asförbannad, det fick väl kosta vad det kosta ville bara han blev bra. Jag bad henne kolla upp vilka djursjukhus som kunde ta emot oss nu med ganska arg röst. Hon stammade fram att det var ultuna eller Strömsholm men att hon tyckte inte vi skulle utsätta hunden för den resan. Töm katetern , ge honom mera smärtstillande och ring och säg att vi kommer.

En väldigt ställd veterinär försökte stammande förklara att vi måste acceptera läget men jag avbröt henne och sa bara åt henne att ringa. I all hast så glömde hon tömma katetern men han fick smärtstillande igen och sen gick det fort ner till ultuna .

Vi fick komma in omgående och blev väldigt väl mottagna trots att det var fredag kväll och deras specialistveterinärer hade fått stanna kvar för att ta emot oss. Traj undersöktes direkt och därefter gjordes ett ultraljud över i stort sett hela han. Deras veterinärer kliade sig i huvudet och pratade med varandra, kollade på skärmen och kliade sig ännu mer i huvudet. Därefter begärde dom bilder och plåtar från Sundsvall för att se vad det var för fynd dom gjort som dom påstod var cancer.

Från att ha varit helt förkrossade och säker på att vi skulle få säga hejdå föralltid till våran Traj så började nu ett hopp gro. Plåtarna och bilderna granskades noga och ganska snart så ruskade veterinären på huvudet, pratade med sin kollega och sa att det här , det är med all sannolikhet inte cancer. Det här ser ut som små luftbubblor eller små små stenar som kan bildas runt prostatan. Han kunde ju naturligtvis inte vara säker till hundra procent så cellprover togs och skickades på analys .

Traj fick stanna kvar där eftersom klockan började närma sig natt men någon avlivning var det inte tal om. Dom hade fortfarande inte konstaterat vad som var fel på honom men dom försäkrade oss om att dom skulle hitta det och förhoppningsvis kunna åtgärda det.

Vi sov på hotell den natten , alla hjärtans dag och allt. Middagen bestod av en halvljummen hamburgare från Max och vi somnade med ögonen fyllda av tårar.

På förmiddagen ringde dom och bad oss komma in. Diagnosen löd akut prostatit. Alltså en infektion i prostatan som behandlades med antibiotika. Traj var dock väldigt illa däran så han fick stanna en vecka på ultuna med dropp och medicinering. Svaren på cellproverna visade ingenting och cancer kunde helt uteslutas. I samråd med deras veterinärer så anmälde vi djursjukhuset i Sundsvall för felaktig diagnos och onödigt lidande men vi visste redan på förhand att det inte skulle bli något av det.

Det viktigaste var att Traj skulle bli frisk igen och det blev han. Våran försäkring täckte dessutom det mesta av kostnaden som landade runt 30.000:- vi betalade 1800:- själva om jag inte minns fel.

Vi har ju även haft möten med både veterinären som sa åt oss att han hade cancer och bi har även haft möten med högsta chefen på djursjukhuset men dom vägrar erkänna att dom gjort fel. Dom hävdar att det är en tolkningsfråga osv osv men erbjöd oss fri vaccinering och gratis återbesök som kompensation . Seriöst!!! Fuck you.

Jag har aldrig och kommer aldrig sätta min fot där igen sen dess. Aldrig!! Hur många djur har inte fått fel diagnoser? Hur många har inte dött i onödan? Fy fan säger jag bara. Jag är så glad att jag gick på magkänslan , att jag stod på mig . Våran Traj fyller 10 i år och han är hur pigg och frisk som helst.

Så nig kommer jag alltid minnas alla hjärtans dag minsann.

Idag i alla fall så ska jag bege mig med hundar och Wille till Linn för en prommis, Lima ska ridas och både T och oliver kommer hem. En bra söndag helt enkelt.

Gillar

Kommentarer