En annorlunda påsk

Godmorgon !

Jag orkade aldrig titta in här igår trots att jag hade gott om tid över , jag var bara så otroligt tankspridd och hade svårt att sätta ord på något. Jag vet väl fortfarande varken ut eller in , ena stunden väger jag åt ett håll och så känns det rätt för att minutrarna senare väga åt andra hållet och så känns det rätt. Ja, nä jag vet inte alls jag och det är ju inte heller bara jag som ska fatta ett beslut.

Hur som helst så var det strålande sol och över 10 grader varmt . Jag och Wille for för att byta däck till bilen och tvätta den , passade även på att handla lite .

Jag blir ju helt själv hemma så var det typ den billigaste påskhandlingen jag har gjort 🙈 man får se nåt positivt i allt eller hur.

Väl hemma så mockade jag ett tiotal kärror med skit medans svärfar och T snickrade tak till bastun. Min älskade ”bonusmamma” L kom förbi med lite lunch och jag kramade sen Wille hejdå som for med pappan och farfarn till naggen . Jag och L pratade i flera timmar om allt och inget och vips så var klockan massor.

Hon for till sitt och jag hämtade in två duktigt skitiga märrar . Försökte borsta bort så mycket jag bara kunde och sen hoppade jag upp barbacka i grimma och grimskaft på Lima med Dixie på släp. Hade 15 minuter till godo innan equiterapeuten skulle komma så jag red igenom vägarna till b:1an i skritt.

Sen kom min ET A och började med Dixie.

Som jag misstänkt så fanns det en del spänningar men inga större grejer liksom . Han släppte på mycket både fram och bak , kommenterade positivt att hon hade musklat på sig fint och att hon rörde sig mycket bättre nu. Han tittar alltid på mina hästar i skritt och trav . Så det är bara att fortsätta jobba henne såhär , försöka hitta ett sätt där hon hela tiden håller sig avslappnad och i en form där hon får maximalt med syre till musklerna. Men jag är på helt rätt väg och tycker jag har hittat ett bra sätt att jobba henne på.

Sen var det Limas tur. Pälsbyte och brunst var ju kanske inte den bästa tiden för henne. Fy fan vad hon var arg bara han tog på henne 🙈 sen är ju hon också en riktig dramaqueen och vill visa sitt missnöje med hela kroppen .

Efter hand så slappnade hon faktiskt av och han kunde göra en rättvis bedömning. Vi pratade mycket om sadlar och gjordar och vad illa det kan göra våra hästar om det ligger fel. Lima är ju som jag skrivit tidigare om väldigt trång vid sina armbågar och hon har väldigt liten yta att ha sadel och gjord på. Det blir ju naturligtvis väldiga spänningar när något hela tiden tar i eller trycker och det är det som mest troligt händer med henne när pälsfällningen börjar. Då spänner hon sig och då blir området för hennes armbågar ännu mindre och därför tar gjorden i under den perioden men inte annars. Sen blir det ju en ond cirkel eftersom hon har smärtminne.

När han hade lossat och stretchat så såg man en tydlig förändring på området just vid armbågarna, helt plötsligt fanns det mer plats där igen och hon ville inte längre sparka eller bita honom när han masserade där igen.

Han korrigerade hennes bäcken och det är ju något som vi alltid kommer måsta hålla koll på och korrigera eftersom hon var så galet skev från början . Nu är det ju så avsevärt mycket bättre och hon är ju rakare och jämnt musklad men det kommer alltid vilja återgå till det ”dåliga” läget och det är ju på grund av dels min kropp och hur hon tidigare sett ut . Jag har ju problem med mitt bäcken som även det måste korrigeras med jämna mellanrum och det blir ju därför lika på min häst.


Men han var nöjd med det han såg och kände , han tycker alltid det är roligt att se och hjälpa mina hästar då han verkligen ser förbättring från varje gång. Jag ska verkligen sträcka på mig över det fina arbete jag lagt ner på att få dom så välmusklade och välmående. Nånting rätt gör jag i alla fall och jag strävar hela tiden efter att lära mig mer om hästens fysik och hur man bäst kan träna dom.

Jag försöker plocka delar och kunskap från så många grenar och källor jag bara kan , vissa saker köper jag inte fullt ut men stora delar, vissa saker köper jag inte alls men jag tror på att ha ett öppet sinne och inte låsa sig vid ett sätt , man måste hitta en röd tråd men också vara mottaglig för andra tillvägagångssätt . Bara för att en forskning säger en sak så betyder inte det att det är hela sanningen , eller en annan forskning går helt emot den första , då måste man läsa , lära och se vidare och hitta en sanning mittemellan . Man måste också se till varje individ för det som funkar på en är inte säkert att det funkar lika bra på den andre.

Jag har haft min röda tråd under många många år men hela tiden lär jag mig något nytt och försöker verkligen förbättra både mig och häst. Det är ju fantastiskt när utvecklingen går framåt och otroligt tillfredställande att se sina hästar må bra i kropp och själ.

Så med orden från min et att jag har två väldigt fina hästar så tackade jag för den här gången och så ses vi om några månader igen .

Väl hemma igen så skjutsade jag oliver till tåget för han ska spendera påsken hos sin pappa , vi hade ett bra snack i bilen och det var med en god känsla i magen jag kramade honom hejdå . Ensamheten kändes rätt påtaglig när jag kom hem , mycket tankar som sagt . Jag gick ut till hästarna och kvällade dom . Dom ger mig verkligen allt och där finns det inga tvivel från min sida, jag kommer aldrig välja bort dom, aldrig.

Jag somnade till slut men vaknade sen vid halv fem och kunde inte somna om. Grubblandet fortsätter liksom och jag väger fram och tillbaka samtidigt som jag vet att det är meningslöst för jag kommer inte komma fram till något vettigt just nu ändå.

Min första långfredag utan att spendera den på isen med vänner och familj, det känns lite konstigt faktiskt men å andra sidan så har jag själv valt det eftersom jag ville vara med på pay and jump idag. Så jag ska fixa lite och sen göra oss i ordning . Vi ska hoppa en 70 och en 80 cm så får vi se hur det går 🙈 känns det inte bra alls så stryker jag mig nästa helg för kan vi inte göra det enkelt på så här låg höjd så kommer det inte funka om en vecka heller och då är det bortkastat bara.

Men nu ska jag försöka rycka upp mig, få i mig nån frukost och ta tag i dagen. Hörs sen ❤️

Gillar

Kommentarer

westyarnhillside
westyarnhillside,
Hoppas du kommer fram till ett bra beslut. Ibland ska man bara släppa det och låta tiden bestämma också. Tycker att du ska läsa lite artiklar om/med Jean Luc Cornille när du har en studn över. Otroligt intressant och väldigt logiskt. Ha en skön Påsk med massa egentid 😊
nouw.com/westyarnhillside
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Det blir säkert bra i slutänden på ett eller annat sätt. Jag har faktiskt läst och sett mycket från honom och tagit till mig mycket av hans lära , precis som jag har läst och sett mycket från art2ride och dom två ”grupperna” är ju ganska emot varandra på vissa plan. Jag jobbar ju förvisso en del med stretch på mina hästar och vill att dom ska söka bettet och stödet från handen . Lima hade ju en fruktansvärd underhals förut och dixie inga muskler alls och jag tycker att det har blivit en markant skillnad på dom båda med den här typen av jobb och framförallt att dom hittar ett lugn och kan jobba långsammare och inte springa ifrån sig själva . Men jag strävar inte efter att hästen ska gå med mulen i backen eller inte ha kontakt alls , den delen köper jag inte . Det är svårt att förklara det i skrift allting och bilder ger inte alltid hela sanningen . jag rider ju aldrig ett helt pass med utlängd hals osv heller men jag börjar och avslutar passen med att få hästen att söka bettet längre fram men inte näsan i backen som sagt.
nouw.com/fia_jungdalen
Elin
,
Undrar vilken kiropraktor du använder dig av?
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Jag har Anders ”löken”
nouw.com/fia_jungdalen