Det var de det

Hej hopp :)

Världens tråkigaste väder har vi haft idag , grått ,dimmigt och med småskvättande av regn. Men vad gör det , på med regnjacka och överdrag på vagnen så var det bara att ge sig ut på promenad.

Idag tog jag en lång sväng på 9.2 kilometer där det är låååånga uppförsbackar. Jag gick dessutom å pratade i telefon så jag styrde vagnen med hand och flåsade så jag fick skämmas ha ha. Dom är inte så jättebra ta dom där backarna utan dom är riktigt sega och långa så man får upp pulsen fint.

Sen var det dags för Hovis att komma. Jag hann med nöd och näppe skuta rent fötterna på Lima . Finns inget värre än att låta hovslagaren jobba med leriga skitiga fötter, nä rent ska det vara. Hon började med att kolla bölden och skära bort det som gick att skära bort. Det finns inget kvar i själva hoven, dessutom kunde hon karva bort hovsprickan så nu finns det inget hål där längre. Bölden sitter i ballen med början vid traktväggen typ och den är inte helt mogen ännu det är därför det bara kommit ut litegrann . Hon gjorde så mycket hon kunde och jag fick rådet att bara hålla rent , fortsätta med jodopaxomslag på natten och luftas på dagen samt att trycka lite med fingrarna runt den varje dag. Den här typen av böld bör man låta mogna ut själv och inte skära upp. Hon och min veterinär är av samma teori vilket känns skönt och betryggande då det är lite mitt tänk oxå.

Nya fina fötter fick hon iaf och döskönt att få av henne sulorna. Det kilas fast mycket skit under dom den här tiden på året. Där kan vi snacka om böldrisker.

Lima skötte sig jättejättebra och det är stor skillnad på bakbenen nu efter att kotis korrigerade henne. Hon stod lugnt och avslappnat genom hela skoningen på alla benen. Duktig tjej.

Senare när thompa och oliver kom hem så fick han ta Wille och jag å oliver stack ut till stallet. Idag tog vi första ridturen tillsammans med Lima och Iris. Väldigt uppskattat av unga herrn som red jättebra . Han har börjat tuffa till sig ordentligt och framförallt så tycker han att det är jätteroligt. Jag önskar så att vi kunde skaffa en till ponny . Så att Wille får ta över Iris och oliver fick en b eller till och med c ponny. Det skulle göra väldigt mycket för hans utveckling. Vi får spåna på det helt enkelt.

Jag tror nämligen att det är jättenyttigt för barn att få hålla på med hästar och känna på att ha lite ansvar . Hårt slit lönar sig liksom . Oliver är så himla fin med iris och så jätteduktig. Han borstar och donar och gör sitt yttersta för att det ska bli bra. Sen att det inte blir rätt alla gånger det är ju en läropeng även det. Han växer så enormt när han är med mig i stallet , han växer en decimeter för varje "bra" och han får även lära sig att det är hårt slit.

Timmarna tickade iväg och klockan blev mycket innan vi var klara. Hästarna fick gå ute två timmar till innan jag tog in dom och pysslade. Iris struntade jag faktiskt i för hon hade gjort en lerinpackning deluxe så jag misstänker att hon kommer ha en ledsen lillhusse imorgon när han får se hur hon ser ut. Han hade nämligen borstat henne jättefin innan hon gick ut i hagen.

Lima fick hovarna kratsade som alltid när hon kommer in för natten, nytt omslag och alla hovarna skurade och infettade. Bot skydden på och sen lite kli och pussar innan det var natt.

Nu ska jag själv försöka få lite sömn. Imorgon ska vi till veterinären med Herkan och få domen. Ni kan väl hålla en tumme för oss.

Jag ska svara på era kommentarer imorgon, nj måste jag släcka ner. Natti natt

Oliver ser helt galet gigantisk ut på iris här. Så stor är han faktiskt inte i verkligheten utan det är vinkeln som gör det.

Gillar

Kommentarer