Back to work

Ja men då var det färdigvilat hoppas jag , det har blivit lite mer av den varan än vad som var planerat men det kanske bara är bra för både mig och hästar i långa loppet . Jag fick ju förresten provsvar från lungröntgen som visade lunginflammation . Orsaken är inte bakteriell utan av virus (mycoplasma) som är den snällare varianten av lunginflammation, ska äta penicillin tills på tisdag och sen hoppas jag på att få starta det nya året med att vara frisk 💪.

Jag har ju redan kört en kur vilket var en jäkla tur säger jag bara för annars hade jag varit ännu sjukare vid det här laget, just nu är det bara lite hosta kvar och slem samt skallebank men inte alls så illa som det har varit . Jag har inga problem alls med andningen längre men jag kände att det blev lite jobbigt nu när vi tog en rask promenad i kylan så det får jag undvika ett tag till.

Tröttheten lär också sitta i ett tag framöver så jag gör det jag orkar och jag pressar mig inte . Idag kändes det därför lagomt med att longera alla tre . Dixie fick vara först ut . Hon är ju så försiktig när hon ska tassa runt på snön , ujujuj Bambi på hal is men när hon försäkrat sig om att broddarna hjälper henne så rör hon sig väldigt trevligt. Jag jobbade bara i trav idag på stor och liten volt och jag tycker att hon såg jämnare ut idag , sist hade hon det ganska jobbigt att bibehålla takten i traven och trampa över med inner bak i höger varv men idag såg det bättre ut.

Sen var det Limas tur. Hon rör sig så förbaskat lätt nu och ser så himla fin ut när hon bara ”gör” . Sen flyger hon i luften någon gång men idag var det bara av överskottsenergi och inte av protest. Hon fick också bara jobba i trav och på stor och liten volt precis som Dixie . Jag kräver lite mer samling av Lima och jag kräver även lite mer kvickhet än vad jag gör av Dixan . Idag jobbade hon fint min lilla Lima men det märks att det finns mycket som bubblar där under 🙈

Lilla Vildhjärta var sist ut. Hon var så jäkla skitig att jag inte visste om jag skulle skratta eller gråta. Försökte sanera henne från det värsta innan hon fick följa med ut till padocken . Ganska omgående så fick hon komma fram i trav och det gick så fint så i några varv . Hon bjöd sen på både bock och caprioler innan vi avslutade med att trava fint i båda varven igen . Hon är så himla duktig lilla skruttan .

Inne på gången så la jag på sadeln igen och spände gjorden , noll reaktion. Tränsade henne och då blev det ett fasligt tuggande på bettet en stund men sen stod hon lugnt och stilla med det och då valde jag att tränsa av och ge godis och sen fick alla gå ut igen i hagen .

Dom får sova ute i natt igen , passar på nu medans det inte är så kallt. Dom har ju dessutom fått en bal utrullad i vindskyddet så dom kan stå där och äta hur mycket dom vill .

Resten av kvällen så har jag tagit det väldigt lugnt , somnade under min värmefilt och vaknade med en jävulsk huvudvärk. Var ut och kollade hästarna och nu hoppas jag kunna somna igen . Imorgon tänkte jag rida ut på förmiddagen för sen kommer hovis och gör fötterna fina igen .

Måste ringa min et igen och se om han har någon tid att gå igenom dom också och efter nyår så ska dom vaccineras . Min veterinär hade inte tid innan dess och i värsta fall så får jag åka ner till kliniken med dom . Men det löser sig . Nu sova 🛏

Gillar