Årsplan Lima 2019

Att lägga upp en plan för hela året tycker jag är ganska svårt eftersom man aldrig vet så långt i förväg hur det kommer att bli osv men en plan är viktigt för mig och många små delmål likaså . Sen kan planen komma att ändras drastiskt eller bara med små justeringar, det får tiden utvisa.

Lima har tränat på bra första delen av året , hon vilade några veckor i december och sattes igång med två lätta veckor i januari för att sen tränas fullt ut igen . Jag har verkligen lagt ner tid på just träning och försökt vara med på alla träningar jag kunnat. Varje tisdag har vi tränat för Maria , en gång i månaden för Monia och tre pass för Johanna , utöver det har jag jobbat med kondition och finslip hemma.

Nu har vi kommit till april månad redan och vi har hunnit med två hoppträningar för Maria. Lima är i jättefin form men störs lite av brunst och pälsfällning. Min equiterapeut ska gå igenom den här veckan , vi har första pay and jumpen att se fram emot , första pay and riden någonsin , Moniaträning och sen tävlingsdebut i hoppning. Ett väldigt roligt avslut på april månad helt klart.

Maj: Mina fasta träningstider hos Maria är nu slut men jag kommer att försöka vara med så ofta jag kan . Problemet är att träningsplatsen kommer att flyttas och risken är att det blir lite väl långt att åka då. Våran första dressyrtävling kommer gå av stapeln och förhoppningsvis startar vi en klass i hoppning på hemmatävlingarna och jag hoppas också på att kunna träna för Johanna ett pass. Vi har även Moniaträning i slutet av maj samt att jag tänkte starta sugar cup där i slutet på Timrå. Förutom hoppträningar så kommer jag trimma vidare i dressyr och jag har en förhoppning om att hitta en tränare som kan passa mig och mina tider. Det kommer inte bli så vansinnigt mycket konditionsträning under maj utan mer finslipning när jag rider henne hemma och lättare turer i skogen.

Juni: Nu är förhoppningen stor att kunna träna mer terräng , sugar cup i början av juni samt regionfinalen i slutet. Jag tänkte klämma in en hopp och en dressyrtävling och sen blir det förhoppningsvis en träning för Monia och någon för Johanna /Maria . Jag kommer lägga in vattenträning på schemat och ett et besök.

Juli: Som alltid träningsläger för Monia uppe i Ramsele, årets höjdpunkt. Den ligger i slutet på juli så innan det är tanken att tävla någon dressyr och försöka vara med på pay and jumps. Mycket vattenträning och kondition.

Augusti: fortsatt vattenträning och kondition , hoppa terräng regelbundet och förhoppningsvis så får vi hit en fälttävlanstränare . Jag tänkte tävla både dressyr och hoppning , fortsatt lb och 90 cm , kanske tar vi och vågar oss på 1 meter .

September : tanken är två riktiga fälttävlanstävlingar nu , trim i både dressyr och hoppning där jag tänkte gå upp en nivå i dressyren och att vi är stadiga på 1 meter. Equiterapeut kommer för koll

Oktober: Mycket tävlingar i oktober och jag hoppas på att vi är fortsatt stadiga på 1 meter och att det känns bra i dressyren . Sista terränghoppningarna. Inte så mycket hård träning mellan tävlingarna och träningar eftersom det blir mycket ändå så hemma blir det mest finlir och lugna uteritter.

November: Årets sista tävlingar ska klämmas in samt träningar . Målet är att 1 meter ska kännas enkelt och att vi ska placera oss såväl där som i LA dressyr.

December: lugna uteritter och bara lätt jogg under dom två första veckorna därefter blir det några veckors välförtjänt vila. Veterinärbesök med koll av kropp, tänder och vaccinering samt ET besök.

Gillar