En sån dag

Om jag var superkvinna igår så var jag totalt kass idag 🙈 Det finns en del saker utöver min sjukdom som suger en del energi ur mig och det är inte mycket jag kan göra åt det för tillfället. Le och ignorera kanske funkar ett tag till. Vi har det rätt stressigt på jobbet nu med tunga dagar och rätt mycket press på oss vilket också gör att man blir extra trött i både huvud som kropp.

Med andra ord så har jag inte gjort ett skit idag efter jobbet. Jo jag hämtade Wille , drog raka vägen hem och fixade middag, dammsög och plockade undan och gav djuren mat och vatten. Utöver det så försökte jag hänga med i willes lek innan det var dags för honom att sova. Höll på att somna själv och var så trött att det värkte i hela kroppen .

Hästarna lades därför åt sidan idag , jag orkar helt enkelt inte . Fixade ute i ligghallen, fyllde mer mat och kollade igenom dom men inget mer än så. Dom får sova ute i natt vilket ingen av dom mår dåligt av , det är klart väder och dom kan sova i ligghallen och det har ju varit tanken ända från början egentligen att dom skulle fortsätta gå på lösdrift med visst undantag bara.

Nä energin är i bott idag , jag glömde ta mina mediciner och tillskott i morse å det kanske är en bidragande orsak . Nu ser jag fram emot fredag - kortdag och sen helg. Oliver kommer imorgon och han är efterlängtad ❤️

Gillar

Nytt in

Som ni kanske vet så var jag ju i behov av nya täcken till hästarna och hade hoppats på att fynda på hästloppisen, så blev inte fallet förutom ett täcke till Vilda. Därför så fick det bli en beställning.

Jag har ju blivit tipsad om Lippos täcken från olika håll så siktet var inställt på ett sånt då deras prisbild är rätt human , jag hittade dock ett annat täcke med 1200 denier och som lovade samma lika som lippo men som var 200 :- billigare så det slog jag till på.

Täcket är i 200 g och som sagt med 1200 denier samt bra andasfunktion och högt vattenmotstånd. Halsen är avtagbar och täcket känns inte klumpigt eller tungt även om det inte är lika lätt som amigotäckena. Passformen är bra och den håller hästen varm och torr. Litet minus för maggjordarna dock som känns av rätt dålig kvalite och är relativt smala. Men täcket är väl värt sitt pris.

Sen blev det ett Lippo i 400 gram . Har inte provat det ännu så det blir intressant sen när det blir riktig vinter och dom tjocka täcken åker fram.


Dixie har ju tidigare haft magsår och varit stressad och haft en del problem att hålla hull genom åren så min veterinär rekommenderade mig att ge henne foderjäst dagligen för att hjälpa henne lite så att hon inte får problem igen.

Den lilla äter ju selen så jag skickade efter en ny hink.

Täckeshängare till boxdörren 👍 har lite svårt att få plats med täcken på ett bra sätt så jag tänkte ha på den ena boxdörren för att frigöra lite plats.

Det var allt för nu

Gillar

Torsdag- kämpa

Godmorgon!

Vaknade 02.15 av att jag var så kissnödig att det höll på att komma i sängen , alltså hur är det möjligt 🙈 vaknade nästa gång 04 och undrade vad jag gjort för ont här i livet. Drog mig sen upp klockan 5 och funderade på om man kunde sjukskriva sig för zoombiesjukan. Kom fram till att det var lika bra att bita ihop och göra det jag ska. Hästarna var glada och pigga när jag kom och ville gärna gå ut, plusgrader för en gångs skull och Lima fick sova utan sin pyjamas igår vilket hon verkade nöjd med.

Vatten och hö uppfyllt, hundar rastade och utfodrade och sen var det bara jag och barnet kvar. Vi mötte upp pappan utanför dagis som kom med dagens halloweenklädsel, en batmandräkt som barnet valt. Själv vart man kallad häxa på jobbet utan utklädnad så jag verkar inte behöva någon dräkt 😂😂😂 ska tillägga att det var på skämt så ingen var elak och jag vet att personen inte tycker att jag är någon häxa, vi har bara en rå jargong emellanåt.

Jahapp ja då är man på jobbet med andra ord och här är jag fast ända tills det blir mörkt ute. Så drygt att det är mörkt när man far och mörkt när man kommer hem nu, trist period och det får mig att längta efter snön lite mer. Ombytta roller på hästarna blir det idag då det är Lima som får jobba avsuttet och Dixie ska skrittjobbas i padocken . Jag tänkte testa att ha bett på henne idag eftersom vi bara ska skritta och jag vill se hur hon tar det . Vilda får träna på att stå själv och så ska hennes ben saneras .

Jag gruvar mig till nästa vecka när dom andra får broddar på sig 🙈 lär klä in Vilda i bubbelplast från öra till bakhov.

Ja , roligare än så här blir inte dagen idag . Väntar på mitt avmaskningsmedel också för Dixie hade rejält med mask vilket förklarar att hon är så matt och fil i pälsen och att hon har så svårt med sitt hull. Jag har ju anat det men trodde inte det var så mycket, dom andra två hade inte alls lika höga värden som hon . Trodde ändå vilda skulle vara värst men så var det inte. Alla ska maskas av så fort som möjligt och sen en ny kur om några veckor .

Nu kallar jobbet igen så jag avrundar här så hörs vi sen ❤️

När hon kom

Gillar

Instagram fiajungdalenInstagram fiajungdalenInstagram fiajungdalenInstagram fiajungdalen