I tisdags träffade jag min barnmorska och hon tog de vanliga proverna. Jag kom dit innan lunch så mitt blodsocker låg på 3.9 och mitt hb-värde hade ökat till 144 (det låg på 148 vid inskrivningen men sjönk till 120 runt vecka 28) så jag har slutat med järntabletterna nu. Mitt SF-mått var 33 cm den här gången så jag följer fortfarande min kurva.

Imorse fick jag ett brev från Danderyds sjukhus med ett datum för kejsarsnittet. Jag blir mamma den 8 mars, alltså på internationella kvinnodagen. Bara en månad kvar! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag hade vi vårt andra snittsamtal och jag blev beviljad kejsarsnitt någon gång mellan 7-9/3. Nu känns det som att jag kan slappna av ordentligt och njuta av resten av graviditeten.

Likes

Comments

Imorse var vi på tillväxtultraljud. Det var jättekul att få se lillen igen. :)

Allt såg bra ut och han växer som han ska. Imorgon ska vi på snittsamtal igen. Eftersom läkaren inte ville ta något beslut innan hon pratat med min psykiater så bestämde hon att vi skulle ses igen imorgon.

När det är avklarat kan jag äntligen slappna av helt och njuta av resten av graviditeten.

Likes

Comments

Den 19/1 har jag fått tid till en läkare på kvinnokliniken på Danderyds sjukhus. Vi ska diskutera förlossningssätt och jag hoppas att jag får ett definitivt besked om mitt snitt blir beviljat då.

Samma kväll har jag bokat in mig och mannen på en "tematräff" för blivande föräldrar som vårt MVC anordnar. Ser fram emot det. :)

Likes

Comments

I torsdags var jag på mitt sista besök hos BM det här året. Hon tog mitt blodtryck, lyssnade på lillens hjärtljud och mätte magen. Allt såg bra ut.

Jag mår ju fortfarande toppen så det kändes skönt att höra att lillkillen också verkade må bra. :)

Min BM skickade en remiss för snittsamtal på Danderyd så nu väntar jag på en kallelse från dem. Vi fick även en ny tid hos BM den 4/1.

Likes

Comments

På fredag ska jag träffa min nya barnmorska på MVC och vi ska bl.a prata om att göra planerat kejsarsnitt. Jag har även fått en tid för tillväxtultraljud den 25:e januari (när jag är i vecka 33).

Just nu sitter jag och väntar på att skolan ska börja, idag ska jag skriva kursens sista prov. Jag håller på att somna, lyckades nämligen bara sova 3 timmar inatt och trots en stor latte och en rask promenad till skolan börjar det bli väldigt svårt att hålla ögonen öppna.

Likes

Comments

Jag och mannen kom just hem från en kontroll då jag inte känt bebisen röra sig sedan igår kväll. Jag fick ligga med CTG i en halvtimme allt såg bra ut och bebisen började sparka under undersökningen. Är väldigt lättad nu.

Imorgon ska jag vaccinera mig mot influensan och sedan ska jag på ett läkarbesök med MVC-läkaren och diskutera glukosbelastning.

Likes

Comments

Det blev ingen biokväll, eller rättare sagt blir det biokväll idag istället. Vi fick tag på biljetter till premiären av den sista Hunger Games-filmen (vid midnatt på Mall of Scandinavia).

Både jag och min man älskar Hunger Games och vi gick på midnattsvisningen av den senaste filmen också.

Sov extra länge imorse efter att ha haft ett film-maraton med de tre första filmerna. Jag har tagit en powernap nu på kvällen också så nu är jag vaken och väldigt peppad. :)

Likes

Comments

Bläää, glömde ha på mig foglossningsbältet när jag gick till affären. Nu har jag jätteont i höfterna. :(

I övrigt mår jag bra, känner mig t.ex mycket mer rörlig och smidig nu än jag gjorde under första trimestern. Ikväll ska jag och min man gå ut och äta middag, sedan ska vi gå på bio på Mall of Scandinavia, vi ska se The Martian i 3D.

Vi funderar även på att ta en kort semester innan bebisen kommer. Kanske ta in på hotell med spa eller någon fin herrgård.

Likes

Comments

Ikväll ska jag på vattenträning igen, jag brukar gå 1-2 gånger i veckan. Jag har provat olika former av vattenträning men den jag gillar mest är den på djupt vatten, vilket är den jag ska gå på i ikväll.

Köpte nya BH:ar igår. Mina boobs är helt galna just nu, de har gått från 75F till 85J och jag är ju bara i vecka 23 än så länge. Vi får se hur det slutar.

Likes

Comments