Hello! Jag har inte gjort ett inlägg på jätye, jätte, jätte länge och jag glömde helt att jag ens har den här haha. Livet rullar på med att pendla, jobba, plugga, träffa kompisar och en massa magproblem. Är påväg till en statistik tenta nu och fan vad jag kommer att misslyckas. Fick VG på första tentan vilket va skönt men det här kommer inte att gå. Vem fan tycker ens att statistik är kul? Snälla hör av dig isåfall för jag vill veta varför. Aja önska mig lycka till!

Update: Vi står stilla nånstans mellan strängnäs och Eskilstuna ich jag kommer komma sent till tentan pga det här. STRESS

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 146 Readers

Likes

Comments

I made the "things wrong with me" list in English so it's only fitting to make a "thing great about me" in English too.

1. I'm careful whom, when, where and how I spend my time

2. I'm open to suggestions

3. I don't take negative physical appearance comments personally or seriously

4. I'm confident enough

5. I can at times be a little funny (according to me)

6. I'm always nice at first impression (unless you're trying ti hit on me, that's a different story)

7. I will tell someone if they´re being stupid but in a nice way.... at first

8. I can easily adjust to a new reality

9. I have social angst but it makes me aware of my surroundings

10. Awkwardness is so common for me that it's not so embarrassing anymore

11. I can laugh at my failures after a while

12. I'm self aware that I can be a bit of an idiot

13. My music taste is extremly wide in choice of genres.

14. Even when I don't want to be I can have a tendency to be positive

15. I've recently learned to listen and accept criticism and new ways of thinking

16. I love hearing other perspectives even if they're far from my own

17. Sometimes I am smarter than what I like to give myself credit for

18. I've been the most PG and calm teenager, no trouble

19. I feel so much compassion

20. I feel easily guilty which reminds me that I'm human and I make misstakes

21. I am close to my parents

22. I never had a crush on Nash Grier, thank God

23. I easily get excited

24. I managed to surround myself with amazing people which means I did something right

25. I feel quite independent

26. I have great taste in coffee

27. I'm close to my brothers

28. Not only do I have a major sweet tooth but I also love salty things

29. I always try to to ease my angst by planning ahead

30. I've learned to breathe easy and calm my nerves when needed

31. I've made extreme progress in handling stress

32. I get passionate about a lot

33. I'm very sure of what I want

34. I'm opinionated and I like to educate myself on opinions before I have them  • 285 Readers

Likes

Comments

MAAAT! När man spenderade hela förra veckan bara på att träffa kompisar, äta och jobba. Fikade på vetekatten med Sofie och Alexandra, var på Mall of Scandinavia och skämde ut mig när jag skulle klättra ett rep med Sussi och Marre. Spenderade dagen i stan med Martin och på Gildas rum. Klippt typ av håret och nu är det så kort att det inte går att se fint ut. Firade Mexy som fyllde 20 med att överaska henne med en gigantisk korg som tjejerna och jag fyllde med saker. I måndags började jag skolan i Eskilstuna. Blev ganska taggad asså! Nu sitter jag här i caféet eller vad man ska kalla det och asså jag gillar verkligen stället än så länge. Kursen är hittills intressant, jag hänger med och har träffat schyssta människor. Hoppas det håller bara haha. Blev antagen till Uppsala så nu har man ett val att göra. , ikväll. Fast det blir ju ändå detsamma. Måste sitta på tåg i en och en halv timme och pendla. Har än så länge inget emot det för det är så jävla lungt på tåget. Satt i 40 mins kaos påväg till gymnasiet i ett år. Så lungt tåg där typ alla sover i en timme, eller där vagnarna är nästan helt tomma är inte så farligt.

  • 269 Readers

Likes

Comments

Djup text, skämtsam titel haha. Det passade bara så bra.

Jobba, shoppa och gråt över pengar det är livet just nu. Oh, glömde nästan frysa, det gör jag mycket av men att dansa till Ella Mai - Don't want you håller mig så fucking varm. Den 16 jan börjar jag plugga och kommer behöva pendla mellan Stockholm och Eskilstuna... får se hur det går. Samtidigt så jobbar jag i Hallunda och som tur har min chef lyckats fixa mitt schema nästan perfekt till mitt skol schema. Tackar honom öven fast det var slumpmässigt haha. Jag är dock sjukt förvirrad över om det är en bra idé att göra båda sakerna. Man kan väll försöka? Eller? Haha vi får se vad som händer där.

Utöver detta här jag också märkt något med mig själv, typ en ny-gammal sak egentligen. Jag vet att när jag är i en situation jag känner att jag inte vill vara i blir jag ångestfylld/obehagligt obekväm. Då menar jag även mindre situationer till exempel om jag är och shoppar med någon och sen slutar det med att vi är i EN affär för länge. Jag blir typ äckligt obekväm och måste därifrån. Jag var i Mall of Scandinavia med Sussi och jag blev till slut så otålig och irriterad att jag var tvungen att gå och ta luft för jag var påväg att tappa andan. Jag blir så otålig, trött och grinig och måste därifrån annars kommer en krypande ångest.

Det här har jag vetat om mig själv ett tag. Det märktes i skolan om jag VERKLIGEN inte ville dit eller när jag shoppar för länge. Det jag insåg är att detta har varit hos mig riktigt länge. Jag började tänka på några minnen från min barndom och insåg att jag hade samma problem då. När jag var ungefär tio bodde vi typ också i Avesta (Dalarna). Jag bodde i Stockholm men vi spenderade varenda sommar och lov där. Jag blev vän med en av min pappas kompis döttrar. Hon tog med mig till ett ställe som var som ett fritids för barn. Man gick dit och så kunde man pyssla'7 gå på utflykter och sånt. De hade en utflykt på gång men bara de äldre barnen fick egentligen gå. Planen var att jag skulle stanna med dem andra nya barnen och lärarna. Problemet var att de vännerna jag hade fått var äldre, så de gick iväg. Jag var så sjukt obekväm med främlingar för jag kände verkligen ingen och det gav mig så mycket ångest. Jag kände ett sånt obehag för vad jag nu misstänker var min sociala ångest och jag brast ut i gråt! Bara massa tårar och jag kunde nästan inte andas. Alla blev så chokade och till slut fick jag följa med dem jag äldre som jag kände.

Fler exempel skulle göra inlägget för långt. Jag hade nått sug för nya erfarenheter men var samtidigt för rädd för att vara ensam. Min ångest fanns där redan som barn men jag förstod inte vad det var. Jag begrep inte vad s´det var som hände med mig och mitt sinne. Jag vet bara att jag kännde ett obehag. Ett kort minne som också visade att jag hade lite issues, när jag gick i femman hade vi ett projekt på gång. Jag fick ångest för jag tyckte inte att det jag gjorde var bra nog så jag blev stressad och hade svårt att andas. Jag fick höra då att jag måste tänka på att andas i en fyrkant. Andas in och håll in i 3 sek, håll in andas (3 sek), andas ut (3 sek), hål ut andan (3sek) och börja om.

  • 305 Readers

Likes

Comments

Nu är jag skit jobbig men allt kommer vara på svenska nu bara för att jag inte orkar. Allt började med att jag vaknade upp och var helt uttorkad och längtade efter en droppe vatten.... ok, ska speeda up det lite. Efter mitt vatten drickande spendare jag hela sista morgonen av 2016 med att städa mitt rum. Skiiitkul haha men men. Efteråt, gjorde jag mig i ordning och hela familjen åt en väldigt god middag som mamma hade lagat. Efter att ha suttit och diskuterat massa random skit och spydiga kommentarer kom Nikola och gjorde oss sällskap. Mamma berätta en historia vi redan hört 346 gånger och vi tvinga i honom mat såklart. Efter middagen tvingades vi alla ta en massa pin bilder för min familj kan inte le tydligen haha. Hoger och Honer blev irriterade medan Nikola och mamma ville ta bilder hahaha. Honer, Hoger och Nikola drog iväg.

Jag gick ner och gjorde mig i ordning medan Delwin och hennes familj (minus Rebin) kom hem till oss och åt. Vi tog ytterligare bilder för vad annars är våra fler megapixliga kameror till för? Kommer ni ihåg när 5 megapixel var THA SHIT? Aja, efter att jag hade fixat mig körde Delwin oss till tuben för hon har nu körkort!! Grattis Dile nu kan du köra mig överallt, finaste chauffören. Pappa tog över sen åkte jag och hon in till TC. Jag mötte Alexandra och David och Delwin åkte vidare.

Vi andra drog vidare och firade ett väldigt udda nyår på maskerad bal. Vi körde på lite moderna version av 20's gatsby eftersom det var lite temat av maskeraden. Det var hur vackert som helst, i entrén var det en kvinna som dansade med eld. Efter en massa jazz musik dansande kom det på en massa shower. Det var burlesque och mimdansare och what not haha. Förväntade mig inte det men det var skitkul. Vi hade en nedräkning och vid klockslaget fick Alexandra en puss på kinden av mig och jag en av henne. <3 Vi skålade in nya året medans alla runt om kring skrek och konfetti skjöts upp i luften. Efteråt sprang vi ut så fort vi kunde för att försöka se fyverkerier från hötorgsbron men ingen lycka. Jag yrade runt som en höna och såg EN... I lost my shit för att jag blev så glad. Jag kom hem vid 03 tiden tror jag och gjorde toast mackor och korv. Sedan föll jag i den djupaste sömnen. 2016 var ett år fullt av nya erfarenheter för mig, bästa sättet att avsluta året var med en ny erfarenhet. Jag ångrar inget, tack för ett underbart avslut/början. Välkommnar in det nya året med lite nervositet, planerna inför i år tvingar mig att växa upp.

Aja det var mitt nyår, snacka om att fira i två olika världar.

  • 320 Readers

Likes

Comments

Släkten är bäst

Went to Linköping and celebrated an engagement that was like a wedding. Tilililiiiiiii

Today I did the slippery road test thing for my drivers license hahahaha (halkbana/risk tvåan in swedish). The I went to Narins house and played with Sara and Melek because they're love. It ended with Narin and me drinking cofee, eating ice cream and watching fashion shows. Eli Saab, Zuhair Murad and more. Just watching gorgeous dresses and pieces and ohh my ghaaad I want to be rich enough to wear expensive couture and wear it for no reason.

  • 346 Readers

Likes

Comments

I love lists so here we go. 25 reason my 2016 was awesome.

1. Graduation (studenten) and the entire swedish graduation experience

2. I got a new taste of a new reality, Not being in a comfort zone in school and all.

3. Had the best trip in a long time

4. Gotten closer to my family/relatives

5. Met my twin soul Cani several times and realized she's legit my twin soul

6. Found music I love (I've been a little lost music wise)

7. Lost myself to find myself a new

8. Longest I've gone without a panicattack since I was 13.

9. Met a new friend who I'm sure will stick around for the ride (Yes, my dear Roz)

10. I've dared to do so much more, I've been braver this year

11. Accepted my outer beauty a hell of a lot more

12. Appreciate the role my brothers have in my life much more

13. Appreciate my parents "strictness" a lot more

14. I've learned to pick my fights

15. Learned to give a 110% focus on people who deserve my love

16. I've learned to controll stress a lot more then before

17. It's ok to ask for help

18. I saw my celebrity crush

19. Went to awesome concert and didn't think that much

20. Created so many new experiences

21. Saw many new places

22. Reconnected with old friends

23. Started to get those childhood dreams in action

24. Feel and have become more independent

25. Had very little sadness


  • 366 Readers

Likes

Comments

Okey brace yourself for a shit load of pictures, sorry for the lenght of this post. This is 12 sets of pictures to sum up my 2016, a few pictures for each month marking the biggest things that happened that month, or just things I had pictures of.

January

Came home from spending last week of 2015 in Holland. School/stress started.

Febuary 

School and spending valentines day at the kodaline concert with Alexandra, Briar-Rose and Sofie.

March

School musical, First graduation party (skiva) for franska skolan and Cani in town.

April

Annual free Ben & Jerry's day, moms birthday, The 1975 concert, another graduation party and hat ceremony (mösspåtagning).

May

Cousins came to visit, Karen's graduation party, also mine and Ping's graduation dinner/party and celebrating Valborg (swedish holliday).

June

Graduation dinner before graduating. Almost all of my friends graduated the same year too ofcourse, So there was a lot of graduation parties and also after parties. Besides that I met up with the girls from my high school and celebrated Sabina with a night out.

July

July mostly consisted of my vacation in Turkey/Greece. I came home and had brunch with Sussi, and also celebrated Hoger's birthday.

August

Weekend festival, My dad´s birthday, spending a lot of time at Gröna Lund (carnival) and celebrating Hedar turning 25 and Sussi turning 19.

September

Sunset photoshoot with Martin haha, Daniel Adams Ray concert, breakfast dates, a night out date with sussi and joining the gym hahahahaha. That didn't go so well, who could've gussed.

October

Back to Holland, celebrating my uncles birthday, coming home, cousins daughters wedding and halloween.

November

Catching up with friends, started working, more halloween celebration and Alexandra turning 19.

December

Mine, Delwin and Honer´s birthday, working my butt off, accepted into a uni so I'll start studying psychology courses until I settle an education somewhere, making new years-eve plans and also I celebrated Olivias birthday the 17h. Me and Alexandra joined her friends for a night out and oh my what an interesting night, I'll leave it at that. The years not over but I'm probably just gonna post "the year is over" type of posts until 2017 arrive. Bye for now.

  • 365 Readers

Likes

Comments