Första inlägget, kul!

Redan mitt bloggnamn tror jag provocerar en del och det är faktiskt ganska simpelt varför jag heter "feministfitta". Jo, det är nämligen ett av alla namn som jag blivit kallad när jag stått upp för mina åsikter. Tror ni jag slutade kriga efter det? Nej, annars hade väl inte den här bloggen funnits?

Jag har blivit kallad många namn sedan det blev tydligt på min skola vad jag har för åsikter. Dessa ord har aldrig riktigt påverkat mig, men att bli kallad "hora" är kanske inte det roligaste att höra när du går över skolgården? Eller "feministjävel" när killarna som står framför ditt skåp äntligen flyttar på sig. Kanske tror ni även att det är kul att bli kallad "hjärntvättad feminist" öppet i en grupp där hela ens lilla by är med i? Sorry, to break it to you, men det är det inte. Det är inte kul direkt, men samtidigt så bryr jag mig inte. Dock gav ju dessa ord mig en bra idé till det här bloggnamnet och det var ju bra!

Så vem är jag? Vem vet? Jag är allt och inget. Jag är de kärnka vita mänens fiende och på något sätt provoceras andra tjejer av mig också. Vad hände med #girllove? Lite sidetrack där, men i vilket fall tycker jag inte att min identitet spelar någon roll. För jag hade kunnat vara din mamma, din syster eller din vän som kämpar med att komma ut med sitt sanna kön. För feminism handlar inte bara om att få upp det kvinnliga könet på samma nivå som männen, utan även att få upp alla andra kämpande kön på samma nivå. Jag tänker i alla fall inte lägga ner min stridsyxa förens jämställdheten har segrat.

De sa till mig att det var onödigt att kriga, men hur ska vi annars komma någonstans? När samhället fortfarande kan jämställa att öppet ta på sin kuk under ett dansnummer är samma som att en tjej går med urining? När det är tjejens fel om hon blir våldtagen? När människor fortfarande förnekar att det finns fler kön än man och kvinna?

Likes

Comments