Ett psykologiskt experiment

Sju dagar sen utsättning av två mediciner. Det har varit några kämpiga dagar med kräkningar, skev verklighetsuppfattning, yrsel, skakningar, vallningar med frossa som följd osv..
Först igår kunde jag ta itu med de mest basala sakerna som ex duscha, diska, äta och orka sitta upp i soffan och vara social. Det blir bara bättre å bättre med yrsel och temperaturskiftningar så snart är jag på banan igen.

Var på läkar-& behandlarsamtal idag där vi gemensamt bestämde att jag ska sätta ut två mediciner till. Lamotrigin, vilken hjälper mig att stabilisera mitt mående, minimera risken för hypermaniska-& depressiva skov. Och Mirtazapin, ett antidepressivt läkemedel. Den förstnämnda kommer ej ge mig några utsättningsymptom varav den andra kan få mig yr och skakig, känns som jag kan detta nu så jag kör! Detta för att jag själv vill testa och se om jag kan leva ett liv utan massa preparat i kroppen och istället lägga fokus på terapi och arbete med mig själv.
Jag ska fortsätta med Propavan som är ett sömnmedel som verkar lugnande samt att jag fick en ny medicin idag, Legrigan som även den ska få mig att slappna av och öka chanserna till att få sova gott. Inget av dessa två läkemedel är beroendeframkallande.

Jag har nya förutsättningar än tidigare, den trygghet jag nu känner har aldrig funnits tidigare. Jag har stark tro på framtiden! Jag vill, jag kan och jag gör!!

Och om jag nu skulle reagera på utsättning av alla dessa preparat som hypermani eller depression så är det Psykakuten nästa. Men även där är jag inte det minsta orolig, jag känner mig trygg och läkarna på mottagningen har en plan för mig om detta inte skulle fungera som vi önskar.

Gillar

Kommentarer