SJÄLVFÖRTROENDE

Jag tror att det är många som har dåligt självförtroende och inte vet hur dom ska göra det starkare, jag har ganska dåligt självförtroende men hade ännu sämre förr. Så här är några av mina tips.
1.Kolla dig i spegeln, dom flesta som har dåligt självförtroende har det för dom tycker man är tjock. Så kolla dig i spegeln och säg att du är fin som du är, även om magen plutar ut så är man vacker.
2.Träna, även om du inte är tjock är det bra att träna för då mår man bättre och känner sig starkare.
3.Ät nyttigt, hur ofta kollar man inte ner på magen efter att ha ätit massa godis? Dra ner godiset och ät bara ibland så ska du se att du känner dig mer fit.
4.Låsas, även om du inte har bra självförtroende kan du låsas som du har det. Då kommer oxå fler tro att du har det och du får bättre självkänsla.
5.Omringa dig av vänner, glöm dom som trycker ner dig och var bara med dom som du känner dig bekväm med. Om du är med kompisar nästan hela tiden hinner du inte tänka så mycket på det som du inte gillar med dug själv.
6.Skriv av dig, om du har problem men inte vill prata med nån om det kan du skriva det. Du behöver inte skriva blogg, du kan skriva dagbok och hålla det för dig själv om det känns bättre.
7.Våga, om man tar som ett exempel att du inte vågar räcka upp handen i klassrummet för du kan säga fel, gör det ändå. Om du är kär i nån ta kontakt och byt nummer, när ni har kommit närmare varandra kan du berätta vad du känner.
8.Prata, när du är på semester exempel och du ser nån i din ålder, gå fram och prata det kan ju bli en ny kompis. När du är med din kompis och någon utav hens kompisar, lär känna den andra det är inte farligt direkt.
9.Orka, om du känner att du inte orkar gå till skolan för du tycker det är pinsamt, tänk bara gör det bara. För oftast när man inte vill blir det som roligast.
10.Var dig själv, glöm inte vem du är och låt ingen ändra på dig. Det kommer alltid finnas dom som försöker trycka ner dig hur du än är.
11.Skriv lappar, skriv en lite lapp med en peppande text exempel "I'm beautiful in my way" och sätt på spegeln.
12.Kör, nu är det bara att köra och börja älska dig själv för om inte du älskar dig själv är det svårt för nån annan att göra det!


Gillar

Kommentarer