Min graviditet

Jag fick reda på att jag väntade barn den 18 september 2019. Graviditeten var inte precis så som jag trodde att den skulle va, alla kvinnor på instagram ser så lyckliga ut, så pigga, alerta, vackra och vad är foglossning ens?
Så var de inte för mig. Tidigt i graviditeten var jag sjukt trött, orkade absolut ingenting, var inte sådär lycklig som man ska vara för jag mådde mest skit. Hade ångest dagligen och grät ofta över hur trött jag var och hur ont jag hade. Var inte beredd på att det skulle ta så mycket på en att vara gravid. Men samtidigt var jag så lycklig och så tacksam att jag fick chansen att bli gravid, att jag överhuvudtaget kunde bli gravid. Att ens kropp klarade av allt och byggde en ny människa.

Sedan ökade jag i vikt, ja jag gick upp 33kg under graviditeten, herregud vad jag var besatt av min vikt under graviditeten.. Överallt såg jag snygga gravida kvinnor som gick upp 6 kg under deras graviditeter. Vart var alla som mig? Varför såg jag aldrig någon som var som mig? Var jag onormal? Nej, helt normal var jag precis som alla andra var. Men för min kropp var det jobbigt. Foglossningen gjorde att jag inte kunde ut o röra mig ordentligt så blev mest sängliggande, sen var de ju vätskan som gjorde att jag inte såg ut som mig själv längre. Svullnade upp i ansikte, fötter, vader och ja överallt. Såg ut som en helt annan människa.
Just eftersom jag blev av med mitt jobb mitt i allt pga foglossning o sådär så blev jag ännu mer instängd, sen kom ju Corona vilket gjorde att det blev ännu värre. Kunde inte göra mycket annat än att bara sitta i min säng och gråta av både sorg och glädje. Var så glad för att vi skulle få en son men samtidigt var jag så less på att inte vara mig själv. Saknade min kropp och saknade att ta en promenad utan smärta.
Vet att så fort jag kunde gå ordentligt efter förlossningen så tog jag vår hund och gick ut ensam. Grät nästan av glädje för att jag kunde gå igen.

Ja ni ser ju på bilden ovan hur svullet mitt ansikte var. Tänkte jag skulle skriva ett inlägg om själv #förlossning också och då kommer det fler bilder på mig och allt.
Är tacksam över att jag fick gå igenom en graviditet oavsett smärta. Tacksam över en fantastiskt intensiv men bra förlossning. Tacksam för min man som stod ut med mig under graviditeten, som var där vid min sida varenda sekund. Tacksam över min son som är frisk och är min.

Berätta gärna om er förlossning i kommentarerna eller skicka er #blogg så jag får läsa er #förlossningsberättelse.
Kram 🥰

  • Mamma

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,

Åhhh vilket fint inlägg ❤️

nouw.com/happym
FelleSjoberg
FelleSjoberg,

Tack snälla ❤️

nouw.com/fellesjoberg