BildMapp

Den första saken jag gjorde var min bildmapp. Jag blev ganska nöjd med den även om jag inte är någon konstnär. Det jag gillar mest är hur bakrundspappret och den största mängden färg på målningen passar ihop. Det blir en bra konstrast med klara färger.
Det ska föreställa en datorskärm, tangentbord och mus. Det ska visa att jag är intresserad i datorspel och annat om datorer.
Efter som att jag gillar datorspel så blev det väldigt bra att jag målade en skärm där mitt namn stod. När man tänker på datorer tänker man ofta fyrkanter och andra raka konturer. Därför så blev kubismen ett bra val att jobba med. Jag tycker att färgvalet till de olika delarna funkar bra då om man nu gör kubismen måste man ha olika färger på alla olika ställen.
Mitt smeknamn är Foffe därför valde jag att skriva det. Det är också mitt namn i olika spel så då fick jag mer anledning att skriva det.
Något jag skulle gjort anurlunda var att fylla i o:et det blev lite konstigt när jag inte fyllde i emellan.
Projekt 1 Natur

Det jag ville göra med tema natur var att få en bra bild på ett hösttecken. Jag tycker att sådana bilder och det ger mig en glad känsla. Jag ville uppnå den känslan med detta projekt. Då tänkte jag först hur jag skulle göra och frågade läraren en hel del.
Nu började jag fota och det var svårt då jag inte kunde hitta rätt vinklar och rätt ljus. Så det tog lång tid innan jag fick någon bra bild men efter ca 200 – 300 bilder fick jag en som fungerade.

Det jag vill fömedla med den här bilden är om livet och hur årstiderna går men att även om något går vidare (i det här fallet årstiderna) så finns det kvar en liten del från tidigare. Om man tex förlorat någon i livet som ett husdjur eller någon familjemedlem så kommer man efter en stund gå vidare men den du älskade kommer fortfarande finnas kvar i ditt system (hjärna, Hjärta)

Tillslut fick bilden bra focus, ljus och budskap så då var jag nöjd. Det som var synd var att jag inte skulle hinna fixa något mer med den än att ta kort. Jag kanske skulle kunna lägga in den i Photoshop och finjustera den men hade inte tid då mycket annat skulle bli klart.

Projekt 2 tema sport

Mina tankar gick i början runt och runt och jag viste inte vad jag skulle göra. Sedan en kväll satt jag och min familj och diskuterade vad som räknades till ordet sport. De stora saker att diskutera var om Schack och e-sport ingick. Vi kom aldrig fram till något och då bestämde jag mig för dra upp den frågan i ett konstverk.
När jag planerade vad jag skulle göra och hur lång tid det skulle ta så hade jag svårt. Jag bestämde mig för några olika saker som kunde tas fram i en sådan diskussionsfråga. Jag skulle göra ett Kollage bestämde jag mig för att göra. Det skulle funka den stilen jag tänkte göra
När jag sedan började jobba så insåg jag att jag inte skulle hinna göra alla olika saker så jag tog de 3 viktigaste, Schack, e-sport, och löpning. Jag tänkte att man skulle göra några saker som var ganska ikoniska för just dessa tre saker. Så jag bestämde så här : Gör ett schackbräde, Loggor för e-sport och kanske måla ett par löparskor.
Nu skulle jag bestämma mig för vilka metoder jag skulle använda. Jag ville variera mig från allt annat jag gjort tidigare. Då valde jag att jag skulle göra ett schackbräde igenom att skära ut rutor och sedan spraya med svart färg så att det helt enkelt blev ett schackbräde. Sedan skulle jag bestämma för hur jag ska göra logotyperna. Då kom jag på iden att man kan göra pärlplattor så då valde jag det till mina logotyper. När det kom till skorna hade jag först tänkt att måla men jag hade inte tid då det vara var 1 – 2 lektioner kvar och jag var tvungen att skriva om en konstnär och göra en bildanalys. Då fick jag ta det som var enklast och gjorde så att jag tog en bild från internet, skrev ut den och sedan klippa och klistra.

Jag började med att göra mina logotyper då de skulle vara svåra att få rätt färg och form. Jag trodde dessa skulle ta mest tid därför startade jag med dem. Först gjorde jag en blå med gul rand runt om och ett gult L inuti. Denna ska vara från spelet League of legends som är väldigt populärt spel inom e-sporten. Sedan fick jag i uppgift att göra en egen och då gjorde jag en där det stod F i mitten för att då symbolisera mitt namn. Sedan gjorde jag något random och den slutade med att vara väldigt fin. Rött runt om svart på kanterna och i mitten. Logotyperna tog inte så lång tid som jag trodde och blev ändå väldigt bra.
Sedan skulle jag göra mitt schackbräde och det tog absolut mest tid. Först var jag tvungen att rita ut en form som skulle passa bra till mitt stora papper där allt sedan lades på plats. Sedan var jag tvungen att rita ut alla rutor som skulle finnas. Tillslut skulle jag börja skära ut alla fyrkanter och bara det tog 1 och en halv lektion. När jag sedan skärt ut alla fyrkanter så sprayade jag men färgen kom fel och det blev inte ett bra slutresultat. Om man kollar en bit ifrån ser det ok ut men på nära hålla kan man knappt skilja på svarta och vita fyrkanter. Det jobbigaste momentet med schackbrädet var att skära ut alla fyrkanter. Dessutom blev de alla mer som sexhörningar för om jag skärt alla i kanten skulle inte pappret holt ihop och det hade bara falt ihop vilket hade skapat mer jobb och det hade jag inte tid med.
När det kommer till skon till höger så lade jag inte någon tid på det eftersom jag inte hade någon. Det är en enkel bild jag hittade på nätet. Skrev ut den klippte och klistrade inget mer. Den passar dock väldigt bra in i mitt kollage och fyller ut bra med yta. Hade jag inte haft den där hade det nog varit en tom tråkig yta så den har sitt syfte.
När jag sedan satte ihop alla delar blev jag väldigt nöjd. Även om det arbete som tog mest tid inte blev som jag tänkt mig så är jag ändå väldigt nöjd med helheten. Jag är stolt över att jag lyckades med att få fram mitt budskap och väcka en fråga som kanske inte är särskilt viktig men ändå intressant.
Konstnär Salvador Dali
Jag valde konstnären Salvador Dali efter som att han var en intressant människa att skriva. Dessutom har han varit med om mycket i sitt liv och detta visar han sedan i sina tavlor. Han gjorde mycket med surrealismen och alla hans tavlor kan man kolla på och undra vad han menar i flera timmar.

Bildanalysen
När jag skulle välja bild tog jag någon av Dali då jag har många tankar om alla hans tavlor då blev det enkelt att skriva om en av hans tavlor. Jag tog en på måfå och det blev tavlan Den brinnande giraffen. Jag tyckte jag kom på bra tankar om tavlan och är nöjd med mitt arbete

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den brinnande giraffen är gjord av konstnären Salvador Dali. Bilden visar 2 kvinnor och en giraff som går i en öken med en blå himmel bakom dom. De två kvinnorna har öppna lådor på sin sida för att Sali ville framför fenomenet "femte svanskotan" som Sigmund freud använt innan. Det betyder alltså att dessa symboliserar det undermedvetna inom människan. Det skjuter också ut som pinnar från ryggen. Dessa stöder kvinnan som kryckor ungefär när hon går. I bakrunden finns det en giraff som brinner (därför heter tavlan Den brinnande giraffen). Under giraffen så står en människa men man ser hen inte i första taget. Människan ser ut att undra vad hen gör där och ser ut som om hen är missplacerad.

Kvinnan har inget ansikte det ser ut som om någon skärt av alla delar på ansiktet och det skapar en läskig effekt som man blir lite skärrad av. Hon ser ut leta in blindo efter hjälp. Det finns en låda som är öppen där hjärtat ska sitta. Detta ska nog symbolisera att det inte finns något hjärta och att hon behöver ett. Det kan också symbolisera att hon letar efter ett och när hon hittar det blir hon hel igen, får tillbaka näsa mun och ögon och blir en normal människa igen. Hela kroppen är väldigt avskalad och smal. Imprinsip så att det bara är ben kvar och detta skapar också en ganska avskräckande känsla. Själv tycker jag att hela surrealismen (när man gör på sånt här sätt) blir väldigt avskräckande.

Hela bakrunden är. lå och det blir ett ganska collt och spännande färgschema. Salvador lyckades väldigt bra när han fick så olika blå på kvinnans kläder och bakrunden. Man kan tydligt se konturerna och färgen.

Detta är ett konstverk man skulle kunna beundra i flera timmar och hitta nya detaljer. Den är nog mest avsedd för 15 år pch frammåt i åldersgrupp. Ett spännande konstverk med mycket som händer.


gjord av Felix Driving 9A

Likes

Comments

Idag har jag bara skrivit om konstnären salvador dali. Min text ligger uppe men är inte riktigt färdig än. Jag kommer fortsätta nästa vecka med en bildanalys på Minnets envishet och sedan göra mig redo för min presentation inför hela klassen.

Likes

Comments

Min konstnär heter Salvador Dali fullständigt namn är Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí . Han föddes 1904 i Spanien nära franska gränsen och dog 1989 då var han 85 år gammal. När Dali var 12 år gick han på konstskola och upptäckte det modernistiska måleriet. 1922 (18år) studerande han konst i Madrid på skolan Academia de san fernando. Dalí studerade sedan på Real Academia de Bellas Artes de San
Fernando i Madrid. Det som Salvador är mest känd för är hans konststil som heter surrealism. Den går ut på att man målar en bild som är helt overklig. Oftast med konstiga former men ändå med rätt färger. Man kan tänka sig att att han fångar en bild i en drömvärld. Minnets envishet är den bild jag tycker berör mig mest. Den gör att jag känner mig snurrig och förvirrad och undrar vad som händer. Jag försöker se vad som händer men kan inte komma på vad det är som händer. Jag valde Salvador Dali eftersom han är en spännande konstnär med mycket bakrund och roliga och spännande konstverk. Han målar som han vill och folk uppskattar stilen. Jag valde också Salvador Dali då jag skrivit om honom innan och kan en del om honom. Vilket hjälper mig när jag skrev detta. Jag hittade inget konstverk som visade detta särskilt men när Salvador var ung dog hans moder i cancer. Det som modern gjort för Salvador var att få honom att visa sin kreativa sida och börja måla. Jag tror att Salvador efter sin moders död målade för sin moder och hade henne som motivation. Då Salvadors pappa inte ville att han skulle måla sa hans mamma emot och gjorde så Salvador kunde måla fritt.

Salvador dali på först bilden och Minnets envishet

Likes

Comments

Tjäna

idag så fortsatte jag med tema sport och blev klar. Jag har nu jobbat med detta tema i 3-4 lektioner och jag blev stolt över resultatet. Mitt schackbräde blev lite konstikt men jag kan inte ändra det nu. Dt blev bra placering på allt. Jag lade till en springsko i det lägre högra hörnet som blev bra. Mina esport logger blev bra placering och snygga. Jag hade lite svårt när jag skulle skära ut alla rutor för schackbrädet. Det var svårt att få dom i perfekta fyrkanter och det blev jobbigt för handen efter en stund. Jag kom inte på något bra sätt så jag fick ha lite ont i handen.

Likes

Comments

Idag så fortsätter jag med tema sport . Jag tänker runt om ideer om hir jag ska kunna göra mitt schckbräde och hittar en bra sak. Jag tar ett papper skär ut fyrkanter som blir min mall för när jag ska använda graffiti att göra svarta rutor på det stora pappret. Jag satte dessutom ut positioner för var alla arbeten ska ligga (inom tema sport) Jag fick det ganske svårt att skära ut då kniven var slö och jobbig att arbeta med. Det fanns igen riktig lösning men jag klarade mig ändå.

positioner för mina arbeten

Detta är hur jag gör mitt bräde. Jag hinner nog klart med uppgiften nästa lektion

Likes

Comments

Dessa tre saker har jag jobbat med idag. Det var i temat sport och detta innehåller esport. Då gör jag olika logger som jag kommpit på själv. Jag är absolut mest nöjd med den i mitten som är svart och röd. Det blev bra även om det är svår att få det bra när man pärlar.
Frågor
1. Jag har arbetat med tema sport
2. Jag är mest nöjd med den röda och svarta loggan
3. Jag hade väldigt svårt att få den 3dje bra då jag försökte göra en cirkel men det funkade ändå
4. Jag hade ingen riktig lösningen men det funkade ändå
Tack för den här lektionen

Likes

Comments

bild nr ett är en loga som jag pärlplattat och strykt. Den föreställer spelet League of legends. Den andra bilden föreställer de saker jag planerat att göra till tema sport.
frågor
1. Idag har jag jonbat med tema sport mitt budskap är att fråga vad som räknas som sport
2. Det jag är. est nöjd med är att jag kom på vad för saker jag ska glra och hur
3. Jag fick problem när jag tänkte hur jag skulle göra olika saker men tillslut kom jag på det och det känns bra
4. Jag löste problemet igenom att fråga andra vad jag skulle göra och lärare och kompisar hjälpte till med ideer som jag sedan skrev ner och gjorde om

Likes

Comments

I den här lektionen ska man vara klar med sin första uppgift. Jag tyxker jag blev klar och fick fina höstbilder. Min lärare var inte lika nöjd men nu hinner jag inte jobba mer på den. Jag tappade dessutom tålamod och motivation då jag tagit ca 200 bilder men min lärare ville att jag skulle fota mera. Jag fick svårt att fortsätta med glatt ansikte då jag inte kunde tro på mig själv mer eftersom jag tappade ålamod osv.

Det här var nog den bästa bilden jag fick

Likes

Comments

Detta är min bildmapp där jag ska hålla alla verk jag gör. Teckningar och målningar. Bilder osv. Denna bild representerar mig då jag gillar dator/tvspel. Det funkade då bra att använda kubism då det ofta blir väldigt enkelt format på sin skärm. Det blev bra färger också då kubismen ofta har starka färger och ändrar färg ganska ofta. Det blev då enkelt att välja för man behövde bara ta några olika. Foffe är mitt smeknam Btw

Likes

Comments