Warszawa

07.00 anlände vi till Warszawas tågstation. Om tolv timmar skulle vi vara tillbaka för att sätta oss på nästa tåg mot Kraków.

En go frukost på tågstationen, Maya tog en croissant och en smoothie, jag tog en äggmacka med guacadipp, kaffe och juice.

Vi spenderade tiden i Warszawa mest storsandes runt i staden, led av värmeböljan och sömnbristen. Till lunch åt vi ravioli på burk (extremt smidigt och sunkigt gott). Vi satte oss vid en flod där en som fiskade blev bortjagad av två väktare, vi kände doften av bajamajjorna som höll på att tömmas och såg duvor som parade sig.

Kontrasten mellan de fina gamla byggnaderna och tagsen blev en väldigt skarp kontrast som ofta dök upp. Men vi såg också en hel del fina målningar, hittade en mysig park med skugga. Vid bänkarna i skuggan var det dock otroligt mycket knott så att det nästan var omöjligt att äta eller prata utan att få knott i minnen. Därav fortsatte sökandet efter en bänk i skuggan.

Under dagen gick vi förbi ett armé museum med fritt inträde som vi bestämde oss för att besöka. Det hade även några bänkar i skuggan utan knott (!!) som vi passade på att njuta av .

  • Postad i: Resor

Gillar

Kommentarer