Vad du behöver för en produktiv dag

Hej kompisar, allt bra?

Nu när en hel del jobbar eller pluggar hemifrån kan jag tänka mig att mångas fokus sätts på prov. För min del är det otroligt svårt att inte bli distraherad av allt som finns hemma, den sköna sängen eller telefonen. Det är ju ändå något helt annat att vara produktiv hemma än vid ett skrivbord på jobbet eller skolan.

Här har vi mina bästa knep för att hålla fokuset uppe samt för att få ut det mesta av dagen.

För det första är miljön jag arbetar i väldigt viktig. Jag gör det mesta vid skrivbordet i mitt rum vilket gör det viktigt för mig att ha rummet städat för att jag ska kunna fokusera som bäst. Inte ha en massa prylar på skrivbordet, sängen bäddad och fritt från en massa saker på golvet. Att ha en stökig omgivning gör att det blir så sjukt svårt att komma igång eller att fokusera.

Om vi fortsätter att jobba på att bygga upp en bra miljö att arbeta i är musik ett otroligt bra verktyg. Här har är två spellistor som alltid ökat min motivation och förbättrat mitt fokus.

Jag behöver helt klart något att äta samt dricka under tiden för att hålla fokuset uppe. Här har vi en liten lista på olika saker jag gillar att ha vid mig när jag pluggar.

• Kaffe / Te

• Glass

• Naturgodis (händer i stort sätt aldrig iom att det är lite väl dyrt)

• Min vatten flaska (den är i stort sätt alltid vid min sida)

• Choklad, typ Marabou eller Center

Tre enkla små tips

• ha telefonen i stör ej läge

• använd färglada pennor när du behöver anteckna

• överstrykningspennor (älskar Zebra mildliners då de inte har lika skarpa standardfärger). Pennorna hittar du här.


Jag har även haft en hel del användning av mitt 15 minuters timglas. Det har hjälpt mig när jag har haft svårt att komma igång. Jag använder det på så sätt att när jag vänder på timglaset ska jag försöka skriva så mycket jag kan under dessa minuter och det hjälper mig nästan alltid att komma igång, tidspressen gör det på något vis lättare. Ett stort plus är att jag inte behöver ta fram mobilens timer vilket lätt kan leda till att jag blir distraherad.

För några år sedan hittade jag sidan OrkaPlugga som har hjälpt mig enormt mycket med att hitta studietekniker samt hur jag ska hålla fokuset uppe. Ett hett tips helt klart.

  • Postad i: Tips

Gillar

Kommentarer