Tågluff genom Europa 2019

Den 24 juni blev den stora drömresan äntligen verklighet. 33 dagar skulle nu spenderas i nio olika länder och tolv olika städer. Det skulle komma dagar som endast spenderades på resande fot, 10 timmars tågresa eller kanske 8 timmars bussresa om inte mer. Det skulle komma griniga dagar med sömnbrist eller värmeslag och det skulle komma dagar som skulle ge minnen för livet.

Interrailkortet. Vi beställde vårat interrailkort via Interrail.se och det pass vi valde var ett InterRail Global Pass, en månad med sju resdagar ör 2984kr. Nu i efterhand känner jag att interrailkortet vi valde inte riktigt lönade sig utan vi hade i stort sätt klarat oss utan passet. Det var vid några få tillfällen då kortet lönade sig, som när bara platsreservationen kunde ligga på 500k+ för en passagerare. Jag tror även att interrailkortet med obegränsat antal resdagar helt klart hade varit mer lönsamt i slutändan.

Då vi vid ett antal tillfällen inte kunde använda oss av vårt interrailkort på grund av bökiga resvägar använde oss istället av Flixbuss. Flixbuss har väldigt rimliga priser och det var ofta en bra lösning när det blev svårt att ta sig från en plats till en annan. Exempelvis var deras transport det bästa alternativet för mig att ta mig hem sen.

Rutten för resan såg ungefär ut så här:

Polen: Warszawa - 12 timmar. Kraków - en och en förmiddag.

Tjeckien: Prag - två dagar och en förmiddag.

Ungern: Budapest - Två dagar

Slovenien: Ljubliana - en natt. Bled - En heldag och en förmiddag.

Kroatien: Pula - tre dagar

Italien: Bologna - två dagar. La Spezia - två dagar. Genua - en eftermiddag och natt.

Frankrike: Paris - två dagar

Holland: Amsterdam- en dag

Tyskland: Berlin - Tre dagar

Bokningar. Våra boenden var det ända som vi bokade i förväg. Det var bara några få av dem som vi bokades under resans gång. I och med att vi åkte under högsäsongen för tågluff märktes det att många boenden blev fullbokade lång innan vi skulle åka vilket gjorde att det kändes rimligt att boka de flesta i förväg. Så att vi bokade våra boenden i förväg ångrar jag absolut inte nu i efterhand. Jag kände inte heller att det var något hinder att ha alla boendena bokade innan.

Boende. Vi bodde på två olika sätt under vår resa. Majoriteten var att vi bodde i sovsalar på olika vandrarhem som bokades via Hostelworld.com. Annars hyrde vi ett rum eller en lägenhet för oss själva, de flesta hyrde vi genom Airbnb.com. Det var dock en lyx vi unnade oss bara fyra gånger under resan.

Båda alternativen att bo på funkade hur bra som helst. Vill du träffa nya människor är vandrarhem perfekt. Vi sov i sovsalar från sex - tolv bäddar utan några större problem. Men det var helt klart en lyx att sen sova i ett rum utan några främlingar, en egen toalett eller till och med kök.

  • Postad i: Resor

Gillar

Kommentarer