Planer, drömmar och framtid

Rad efter rad stryks, stycke efter stycke och jag har tappat räkningen på hur många gånger jag fått skriva om just det här inlägget. I mitt huvud är allt självklart men när jag ska skriva ner det så blir det bara “meh” av det hela. Jag vill prata om planer, drömmar och framtiden med er. Något som vissa kanske tycker är det jobbigaste som finns, kanske det läskigaste eller föra andra det mest självklara någonsin.

En månad in på det som i hela mitt liv skulle ha varit skolstarten sätter jag mig nu på tunnelbanan kvart över sex för att jobba i fruksotkassan på jobbet. Med en vardag som slutar runt samma tid som innan men samtid är den helt annorlunda. Den här månaden kommer jag få in min allra första heltidslön, vilket är en summa jag tidigare inte ens kunnat drömma om. Ja, det är fan stort.

Men samtidigt som det är stort att nu ha en fast anställning på fem dagar i veckan är det inte just här jag ser mig själv i framtiden, det är väldigt långt här ifrån faktiskt. Men med is i magen är detta faktiskt en station närmare slutdestinationen. Att utnyttja de dagar som går på bästa sätt kan jag nå det jag drömmer om och en massa mer. Jag har ett mål och en framtid som jag ofta ligger och tänker på. Men samtidigt som jag tänker på det har jag även tusen saker som jag vill göra, saker jag vill uppleva eller som jag vill utvecklas inom. Jag vill utveckla min självsäkerhet på brädan, skulle vara fett att fotografera mer, resa själv, en krokikurs skulle vara så nice och så fortsätter det. Bara för att jag har ett mål betyder inte det att jag inte kan göra dess feta grejer som jag, utöver min största dröm, vill göra. Det kommer bli omvägar här och där och varför inte göra något fett utav dem?

Jag skriver listor tusen gånger om, listor som består av mina drömmar, hur jag kan utvecklas inom det jag älskar och var jag dag för dag kan göra för att ta mig ett steg närmare mina mål. Det är framför allt under mina lediga dagar som jag har ett starkt fokus på hur jag kan utveckla mig själv och vad jag ska öva på. En ledig dag består ofta av att jag har valt ut tre saker som jag vill utvecklas inom och att jag som att gå i skolan, kör en timmes “lektion” med mig själv och bara övar.

Det jag vill säga med det här att det är lugnt att inte ha något stort och fast mål samtidigt som att det är lugnt att ha tusen mål. Lyssna på magen och stressa inte, låt den visa dig vägen och hitta på något fett utefter den.


Gillar

Kommentarer