Paris - utelåsta och fina frukostar

Sedan kom vi fram till Paris, efter en resa på sjutton timmar skulle jag vilja minnas. Klockan var fyra på morgonen när vi gick av bussen och möttes av en bussterminal där ett flertal människor sov under takets skydd.

Med hjälp av Google Maps hittade vi den smidigaste vägen till lägenheten. Den ledde oss till en mörk gångväg genom en övergiven park omringad av träd och höga staket. Bara tanken av vad som kunde lura bakom buskarna gav en rysningar och vägen var inte ett alternativ för två ensamma tjejer i det kolsvarta mörkret.

Det gick inte fort men vi lyckades hitta en buss, gå av vid rätt station och till slut ta oss till lägenheten.

Lägenheten var magisk. Helt idyllisk, en enrummare med öppen planlösning, ett charmigt litet kök, massa växter, till och med ett träd, samt en liten stege upp mot en taklucka.

Dagen därpå gjorde vi som vi gjort alla de andra första dagarna på alla de andra platserna. Vi gick i timmar, gick så långt vi bara kunde för att se så mycket som vi bara kunde. Få njuta av att vara framme.

Trötta efter att ha gått hela dagen gick vi till närmsta matbutik och köpte något att äta som vi skulle kunna värma i lägenheten, lägenheten som vi sendan inte kom in till. Låset gick inte att rubba. Trötta, griniga, hungriga och otroligt kissnödiga sparkade och tacklade vi dörren i hopp om att nyckeln skulle vilja vrida sig. Helt utan framgång. En granne gick ut genom takluckan i trapphuset för att försöka bryta sig in genom vårt takfönster men kom snart tillbaka då han höll på att halka av taket när det regnade. Ägaren till lägenheten svarade inte och helt plötsligt stod vi där, i Paris, utan lägenhet och med alla våra tillgångar bakom den orubbliga dörren.

Dagen därpå, efter en natts sömn på en väns soffa, mat i magen och kontakt med låssmed, var vi inne i lägenheten med ett nu fungerande lås.

I lägenheten kunde en följa en stege upp en taklucka. Gick en upp för den stegen kom en upp till den plats där vi spenderade våra frukostar.

Vi åt även en mycket god våffla på ett fik där en man som om omständigheterna varit annorlunda inte stått bakom denna disk utan på ett fik i Stockholm.

Vi var i Montmartre.

Fikade och åt crêpes

Var i ett köpcentrum som hade fåtöljer gjorda av jeans.

Vi drack vin en kväll och åt ost med kex på taket.

Jag var på anatomimuseeimet.

Gick till en botanisk trädgård.

Vi testade att äta sniglar till förrätt och petit-chou till efterrätt.

  • Postad i: Resor

Gillar

Kommentarer

ineees
ineees,
Underbaraste Paris. Vad fint du berättar om det ❤️
nouw.com/ineees
felis
felis,
Tack tack tack fina du ❤️
nouw.com/felis
dks
dks,
Interessant! Jeg har aldri vært i Paris, men det virker så fint 😊
nouw.com/dks