Nymåne

New Moon. Nu på söndag är det nymåne, vilket är månens fas då den obelysta sida vänds mot jorden och sedan blir synlig för oss igen. Nymåne handlar om att en går in i en ny måncykel, alltså en ny start. Vid nymåne handlar det främst om att se över sina drömmar och sätta tydliga mål som en vill uppnå.

Personligen anser jag att meningen som en kopplar till nymånen och de ritualer som är kopplade till månfasen är extremt hjälpande oavsett hur spirituell en är som person. Det handlar mer om att inte glömma det som en innerst inne brinner för och att planera vad en kan göra för att ta sig ett steg närmare.

Att utföra en ritual vid nymåne hjälper mig väldigt mycket. Känner inte att jag riktigt gör det för någon extra stark "energi" som kanske andra gör, utan för mig är det mest symboliskt. Ritualen som jag utför ät helt skräddarsydd utifrån mina egna behov, det är viktigt att anpassa ritualen efter sina egna behov annars kommer en aldrig hålla sig till den. Att ha det som en regel att utföra ritualen just denna dag varje måndag gör att jag minst en gång i månaden faktiskt sätter mig ner och lyssnar på mig själv.

Jag har väldigt lätt för att bara sätta på autopiloten, låta dagen flyta på som vanligt. Något som ofta leder till att jag glömmer mina drömmar och slutar lyssna på mig själv. Så att både ha en fullmåns- och nymånsritual hjälper mig och mitt mående väldigt mycket.

Gillar

Kommentarer