Mot Warszawa

Första 24 timmarna spenderades på resandefot. Vi satte oss på bussen mot hamnen i Karlskrona 07.00 och var inte framme i Polen, Warszawa förens 07.00 dagen därpå.

Den första resan var helt klart en ögon öppnare för hur krångligt och ofrivilligt oplanerad resan kan bli när en gör allt på egen hand. Båtresan som tog oss till Gdynia tog tio timmar., tio timmar som kändes förvånansvärt snabba. Själv upplevde jag att Gotlandsfärjan på endast tre varit en "jobbigare" resa än denna, men troligtvis beror det på vad en haft för inställning innan.

Sakta men säkert närmar vi oss hamnen i Gdynia.

Gdynia. Klart vi inte kollat upp hur långt det var från hamnen till tågstationen, något vi fått för oss låg på gångvägs avstånd låg nu betydligt längre bort. Men såklart är vi inte de ända som ska dit så vi lyckades snabbt hitta bussen som tog oss mot tåget.

Vid tågstationen hade vi sedan någon timmas väntetid så vi tog tillfälle i akt och bokade tåget från Warszawa till Kraków samt det som sedan skulle ta oss från Kraków till Prag. Detta blev det första problematiska på vår resa. Det blev ett kommunikations problem som resulterade i att vi behövde boka om våra biljetter tre gånger på grund av missuppfattningar. Både tiderna och datumen blev fel trots att vi skrev ner exakt vad det var för tåg vi ville ha på en post-it lapp. Efter att vi stått i den långa kön tre gånger om behövde vi sedan springa till det det tåg som skulle ta oss ett steg närmare Warszawa.

På det första nattåget fick vi en hel kupé för oss själva. En riktig lyx må jag tro. Planen hade varit att försöka få så mycket sömn som möjligt på tågen mot Warzawa då vi skulle vara framme redan sju på morgonen och endast hade tolv timmar vi kunde spendera i huvudstaden. Men tyvärr lyckades jag inte få någon sömn alls.

Detta tåg tog oss till en hållplats mitt i ingenstans där vi från klockan 01.00 skulle invänta nästa tåg som avgick lite mer en två timmar senare. På något konstigt vänster lyckades jag på perrongen få mer sömn än jag hade lyckats få på det första tåget trots den egna kupén.

När det andra tåget rullade in på tågstationen satte vi ett larm strax innan den tid vi skulle anlända till Warzawa och satsade på att få så mycket sömn söm möjligt den sista biten.

  • Postad i: Resor

Gillar

Kommentarer