KRAKÓW

Vi kom fram till Kraków rätt sent på kvällen så vi kunde äntligen få krypa ner under täcket utan att känna att vi slösade bort någon tid av vår vistelse. Den natten sov jag som en ängel och var betydligt mer utvilad dagen därpå.

Efter en god natts sömn kunde vi med betydligt mer energi och entusiasm, ta oss runt staden. Under våra två nätter i Kraków sov vi på Dizzy Daisy Hostel i en sovsal med tolv bäddar. Dizzy Daisy kan jag starkt rekommendera och för min del, som sällan vaknar av något när jag väl somnat, var det inga problem alls att sova i en sal med tio främlingar.

De viktigaste sakerna en behöver när en ska sova i en sovsal skulle jag säga är en sovmask, öronproppar (inte för min del dock) och ett par hörlurar.

Ungefär så här såg majoriteten av våra frukostar ut under hela tågluffen. Det var endast på de ställen där vi hade ett lite längre stopp som vi kunde lyxa till det lite extra. Men en enkel frukost bestod oftast av:

• frukt

• juice

• något gott bröd med tillbehör så som exempelvis philadelphiaost eller hummus..

Vi gick runt i timmar de två dagarna vi stannade i Kraków. (Den högra bilden är på den mysiga innergården på Dizzy Daisy)

Vi såg fina byggnader och gick till slottet.

Gick på mysiga keféer.

Vi träffade Victor från Kanarieöarna och åt god glass tillsammans.

Vi gick på bar i ett område som heter Dolnych Mlynów där det fanns en heldel nice barer. Men tyvärr hann vi endast besöka en av dem under de två dagarna vi var där.

Det uppstod ett problem kvällen innan vi skulle ta tåget till Prag. När vi satte oss för att fylla i vårt interrailpass inser vi att tåget vi bokat biljett för avgick kl tio den morgonen och inte dagen därpå.

Men vi beslutade oss för att njuta av den sista kvällen i Kraków och sen gå upp lite extra tidigt dagen därpå för att boka ett nytt tåg till Prag. Allt löste sig på tågstationen och vi köpte en ny biljett med samma tider. Nu bar det av till nästa destination, Prag.

  • Postad i: Resor

Gillar

Kommentarer

felis
felis,
Det var hur fint som helst <3
nouw.com/felis
Emma Engström,
Krakow har jag varit till för några år sedan och GUD vad vackert det är där! Var till Auschwitz och det var verkligen en upplevelse <3
nouw.com/emmaengstrom
felis
felis,
Visst är det magiskt! Hade också velat besöka Auschwitz men det hanns tyvärr inte med. Men förhoppningsvis är det inte sista gången jag besöker Polen <3
nouw.com/felis
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Vad coolt att tågluffa och besöka så fina platser. Krakow har jag varit sugen på länge, ser väldigt mysigt ut.
nouw.com/jossustravelpics
felis
felis,
Att tågluffa är något jag absolut rekommenderar! Kraków var verkligen super mysigt och absolut värt att besöka. Allt är väldigt billigt dessutom, en kan hitta boenden som ändå är väldigt fräscha för 60kr per/natten med 9,0 i betyg på Hostelworld. Kram <3
nouw.com/felis