Italien - Bologna

Hej vänner, hoppas allt är bra med er. Nu är det tisdag och dags för ännu ett inlägg om tågluffen. Tyvärr lite senare än vanligt, men jag lyckades hinna få till det till idag iallafall. Bättre sent än aldrig.

Nu beger vi oss till Italien. Mina inlägg om vistelsen i Italien kommer komma i tre delar "Bologna" (det här inlägget) "La Spezia" och "Genua". Jag vill inte klämma ihop allt vi upplevde i ett och samma då allt bara skulle bli överväldigande.

Men nu är vi i Bologna. Där bodde vi under tre nätter på ett hostel som heter Ostello we_bologna, väldigt udda namn men ett rätt mysigt hostel. Som jag har förstått det är Bologna mer av Italiens studentstad och det märktes rätt fort. Det var flera som troligtvis tillhörde någon grupp på språkkurs som bodde på samma hostel som oss. Något som en kunde se på de matchande tröjorna och de yngre åldrarna.

Vårt boende låg en bit bort från staden så det var ungefär en tjugo minuters promenad hem på kvällen, de kunde kännas rätt obehagligt ibland men vi stötte aldrig på några problem.

Något jag ångrar är att jag inte fotograferade så mycket på de olika boendena under resans gång. Mestadels berodde det nog på att en konstant var runt personer en inte kände men också att jag helt enklet inte tänkte på det.

Men framförallt ångrar jag att jag inte tog någon bild på frukosten som ingick under vistelsen i Bologna. Bland de lyxigaste frukostarna under hela resan.

På första bilden ser ni en liten lunchmåltid bestående av ris, aivar och majs samt i brist på tallrikar åt vi ur en varsin burk som vi hittade vid disken.

Vi åt den godaste pizzan vi någonsin ätit, men var helt klart lite väl optimistiska när vi trodde att vi kunde äta en hel var.

Vi såg fina byggnader och åt väldigt go glass

"BE GAY DO CRIME" och en fin kyrka

En rolig skyltning och en väldigt udda förrätt

Var på utebio och njöt av en varm sommarkväll. Vi åt också världens godaste citronsorbet med en skvätt vodka.

Det var fint i Bologna. I början kände jag att jag helt klart hade för höga förväntningar, något som resulterade i att jag inte kände att jag upplevde staden på riktigt förens sista kvällen. Men den sista kvällen var verkligen fantastisk, vi hamnade på en lite gömd restaurang som, till skillnad från alla de andra proppade restaurangerna vi sätt längst gatan, var helt tom på folk. Men vi hade inte kunnat göra ett bättre val, restaurangen styrdes av två super härliga damer (en av dem såg ut att vara närmare 80), hade mycket gärna kunnat vara mor och dotter och atmosfären var hur hemtrevlig som helst. Den goda maten toppades med den fantastiska citronsorbeten samt utebion som vi gick förbi när vi skulle hem.

Men efter det blev det dags att ge sig av till La Spezia.

#bestofnouw

  • Postad i: Resor

Gillar

Kommentarer