Hejj!
Här är klockan 10 ungefär och jag vaknade för en liten stund sedan. Igår hyrde vi en kajak, jag brukar paddla hemma med pappa men det var lite annorlunda här då det va så jäävla stora vågar alltså det var sinnes haha, tror ni inte vi gick omkull med båten? Men det var roligt iallafall, skönt att få använda kroppen och ha lite träningsvärk :). Det blev en lugn kväll då jag fortfarande är förkyld, till kvällsmat åt jag tom yum soppa med ris, äter det minst en gång i veckan här, alltid gott. Idag är mitt största mission att köpa nya glasögon då de prioriterades bort när pengar, kläder, mobil osv föll i vattnet igår haha, vi hade såklart alla grejer i vattentäta påsar (ett måste, de är bäst) men allt flöt/sjönk liksom åt olika håll.
Hörs!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Halloj!
Två dagar bodde vi i Sihanoukville stad, på ett hostel som vi verkligen kan rekommendera, Spicy Society hette det. Det var fräscht, trevlig personal men främst sköna människor, perfekta ytor att umgås på, på vissa hostel finns det allmänna ytor men ingen hänger där, så var det verkligen inte där och det är ju alltid roligt att hänga med människor från hela världen :) På dagarna tog vi det mest lugnt på stranden. Till något tråkigare så har jag blivit sjuk, hoppas det blir kortlivat för nu är vi på Koh rong och det finns sååå mycket roligt här vi vill göra så vill bara bli frisk nununu <3

Likes

Comments

Tjoho!
Nu sitter vi på ett cafe och äter frulle/lunch o bara njuuter ;). Idag är sista dagen på Otres beach så vi ska väl gå och ta vara på det snart. När vi kom till Sihanoukville för fyra dagar sedan så hade vi planerat att vara i city några dagar och sen flytta neråt mot dem finare stränderna (5 km från riktiga citykärnan) men det var fullt på varenda boende i stan så efter att ha gått i 2 h satte vi oss på ett cafe och bokade ett rum vid otres beach som vi hade blivit tipsade om, vi fick helt enkelt tänka om rutten men det gjorde inget då vi ändå tänkt komma hit. Om stranden lever upp till sitt rykte? JA, Finaste hittills lätt, sand som mjöl och en människa var 100e meter. Det enda negativa med att bo här är att det inte riktigt finns något stort urval när det kommer till affärer/restauranger/ barer, allt känns rätt turistigt (inte som thailand men ni förstår) och därmed dyrare än om man bor i stan, vi brukar ju gilla att käka gatumat men här blir det riktiga restauranger, ni ser ju bilden stackars mig :( ;)

Likes

Comments

Hej!
Nu är vi i Sihanoukville men mer om det senare, i Phnom Pehn la vi i princip all tid på att se det som fanns kvar efter folkmordet som de röda khmererna utförde. De var en grupp kommunister som avrättade i princip alla, men främst de som hade utbildning, bodde i städer, var politiskt aktiva, religiösa osvosv. 1/3 av Kambodjas befolkning dog och resten fick arbeta som slavar med jordbruk, det är därför landet är lite efter utvecklingsmässigt om man jämför med grannländerna, för 35 år sedan mördades ju alla med utbildning. Om man jämför med auschwitz så kan man säga att vi såg både auschwitz och birkenau. Killing Fields är som en enda stor avrättningsplats och toul sleng var ett tortyrfängelse där människor ofta fick vara före avrättning, allt var så hemskt men det är svårt att uttrycka sig känslomässigt i skrift och känns konstigt att visa bilder också men ni förstår säkert. Varannan månad får personalen FORTFARANDE plocka upp kläder och skelett som kommer upp ur massgravarna i och med regn, ger kanske bättre förståelse... Om man är i Phnom Pehn och känner att man klarar av det känslomässigt så tycker jag att det är ens plikt att besöka dessa ställen då det förhindrar att det händer igen.

Likes

Comments


Halloj!
Nu har vi spenderat vårat tredagars pass i angkor, det blev inte riktigt tre hela dagar men man kunde bara välja mellan att köpa en dag för 32 USD eller ett tredagars pass för 64, självklart hade man kunnat köpa två separata endagars men det hade ju kostat som tre så äsch. Första dagen cyklade vi till och mellan templen och då gick ca 5 h till cykling och 2 till tempel haha. Vi hann i varje fall med nio tempel vilket vi är nöjda med, Angkor wat var det som utan tvekan tog längst tid då det är huvudtemplet, så stort men alla så mäktiga verkligen, vi hade ingen guide men vi köpte en bok om dem viktigaste tempen för några dollar vilket innehöll det man ville veta. Bilderna ovan är från tre olika tempel, de kan se rätt lika ut på bild men om man läser på om de och när man är där så ser man att de är väldigt olika, de är byggda på helt olika sätt då de är bygga under stort tidspann av olika kungar, tillägnade olika gudar och byggda av olika anledningar, osvosv :)


Imorgon bitti vid 6 på morgonen åker vi vidare mot Kambodjas huvudstad Phnom Pehn, vi har bokat tre nätter där och det borde räcka. Kostnaderna för transport är verkligen så mycket billigare här än i Thailand, 4 USD för att åka buss i 7 h, asbra ju?? Känns lite tråkigt att lämna Siem faktiskt, och har nog inte känt så någon gång tidigare under hela resan så det i sig är ju ett rätt bra betyg. Bilderna ovan är från en mysig eftermiddag för några dagar sedan <3

Likes

Comments

Hej!
Igår åkte vi några kilometer bort från Siem för att rida i 2 h. Vi red genom byar och risfält och man fick se en annan bild av kambodja. Visste ni att lotusblommor blir till en frukt när blomman vissnar?? Jag visste iallafall inte det och vi fick testa på att smaka frukten igår under ritten då vi red genom stora fält av lotusblommor, de smakade helt okej haha.

I övrigt var det roligt att rida, det var ju tre år sedan jag slutade, jag trodde jag skulle vara mer ringrostig än jag var så det var ju en glad överraskning. Ranchen och hästarna var jättefina verkligen och hästarna var perfekt omskötta vilket man kanske inte alltid kan förvänta sig om man ska testa på att rida utomlands, men de hade fått väldigt bra recensioner så vi litade på det :)

Likes

Comments

Halloj!
I förmiddags kom vi fram till Kambodja, Siem Riep. Kommer knappt ihåg när och vad jag sist bloggade om men vi spenderade våra sista dagar i Krabi stad vilket var himmelen för sånna som mig som gillar att käka mat, så bra inhemsk mat! En av de sista dagarna hajkade vi för att se ett vattenfall på Koh Lanta vilket verkligen var jättehärligt, rätt svår terräng ( som verkligen kommer fram på bilden;) ) men bara kul!!

Hur som helst är vi i Siem nu och jag har varit så taggad på att komma till Kambodja då vi har så mycket vi vill göra och se här, imorgon ska vi till Angkor som är en jättestor gammal religiös ruinstad som bland annat innehåller templet Angkor vat som är världens största religiösa monument, hur coolt? Vi ska köpa tredagarspass till Angkor då vi verkligen vill uppleva det, och vi har tänkt cykla mellan templen men mer om det sen. En annan sak som är given för oss att se i Kambodja är Killing fields (googla om ni inte vet vad det är). Vi har så mycket inplanerat så ska verkligen försöka se till att blogga mycket, har till och med fått med Viktor på att rida vilket känns rätt sjukt haha.
Hörs! :)

Likes

CommentsTjoho!
I förmiddags tog vi en tuk tuk till Old town vilket är en gammal handelsstad på östkusten där de förr i tiden bytte varor, och tydligen var det främst handelsmän från mellanöstern och Kina som vistades i staden.

Alltså Old town var verkligen så fint, så mysigt och annorlunda från allt annat vi hittills sett i thailand. Många byggnader hade inspiration från Kina och det var så himla mycket blommor och växter överallt, underbart ju!
Vi käkade lunch på en restaurang mitt i Old town och de flesta restaurangerna och butikerna där är byggda över vatten så man har ju verkligen en utsikt när man äter :)

När vi kom ”hem” på eftermiddagen gick vi i princip ner till stranden på en gång, vi var rätt varma efter att ha knatat runt i hettan i flera timmar, på vägen hem hann vi också med ett besök hemma hos vår tuk tuk chaufför vilket var lite kul, sånt händer ju bara här haha.


Likes

Comments

Hej!
Idag har vi snorklat hela dagen, det finns så många olika ställen man kan välja mellan att snorkla på här men vi bestämde och för Koh rok och Koh ha den här gången vilket vi är supernöjda med. Vi började med att snorkla 2 h på olika ställen runt Koh Rok sen åt vi lunchbuffé på själva ön Koh Rok och alltså vad underbart fin ön var!! Verkligen mjölsand! Sedan avslutade vi dagen med att snorkla vid Koh ha (ingen stor ö snarare ett berg i vattnet).

Sedan jag sist skrev har vi bytt boende, vi är kvar på Koh lanta men har flyttat ner till Klong hin och bor i asmysiga bungalows (sista bilden).

Likes

Comments

Tjoho!
Sen vi senast hördes har vi hunnit med en snabbis på Phi Phi Don och är nu på Lanta. På Phi Phi festade vi i princip bara då det typ var det enda som fanns att göra där (därav kass uppdatering och kort vistelse). Vi sov i dorm och träffade många härliga människor att hänga med vilket var roligt men som sagt kände vi att två nätter räckte.

Vi kom fram till Lanta vid lunchtid och hittade ett boende vid Klong Khong beach och hittills verkar allt toppen, riktigt soft ställe. Vi har dessutom pool vilket är lite lyxigt med tanke på att vi aldrig haft det förr.

Likes

Comments