Tänkte starta upp bloggen igen med fokusering som vanligt på...... NANDO! (ja mitt liv kretsar runt min hund.)

Skrev denna texten som en facebookstatus men tyckte den skulle passa så bra in här för jag personligen som pudelgalning tyckte de va lite "kul" så enjoy 😄

VARNING!!! PUDELNÖRDINLÄGG!🐩

Tanken var att jag skulle ha en vääääldigt stram second puppy klippning på Nando så att han skulle orka med värmen här i Ungern men också för att det skulle bli praktiskt för mig med pälsvård... Jag klippte till och med 2 gånger innan resan för att det skulle vara "kort"...

Nu sista kvällen i Ungern tänkte jag bada lilla monstret så han är fin och ren på hemresan. Som vanligt vill jag alltid putsa till frisyren både för övning men även för jag tycker det är såå kul!
När jag fönat upp pälsen så står jag bara där och stirrar, den är ju större än den var innan jag klippte ner han!!! (För att vara helt nöjd till utställning hade det behövts 3 veckor till kanske på 1-2 ställen)

Alltså så bra gick det ju att "klippa ner"/klippa en stram second puppy för vi skulle fokusera på agility och rallylydnad nu under hösten och vänta lite med utställningar...
Och en sån pälsgalen människa som jag är så hade jag ju inte mage att klippa bort mycket utan finputsade bara som om han skulle ställas ut...
SUCK, vad är det med mig??? Jag är en PÄLSGALNING!!!

Bild från innan bad.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Andra natten gick superbra med valpen! Han får sova uppe med mig på soffan (på insidan så jag verkligen har koll på honom).
Fått mycket bättre rutin redan på att ta ut han så det var roligt med lite framsteg från min sida😊 lite rolig är han dock när han kissar i sin valphage när jag precis 5 minuter innan var och kissade med han ute, sötnosen.
Han känner sig även mycket mer hemma nu och springer runt och busar på hela nedervåningen! Även när han hittar på något att tugga på som inte är okej och jag kallar på han så hör han på rösten att det inte är okej och springer åt andra hållet istället, riktig buse!! 😈
Har även fått bitmärken hela armen efter att leka med honom, det älskar han, men när man säger till börjar han förstå att det räcker! 👍🏻
Några grannar har också börjat komma och titta på han och han älskar verkligen uppmärksamheten! Charmtroll💕
Pipbollen är hans favoritleksak och morra och skälla på den gör han massor!
Något jag även vill tillägga är att han faktiskt kan vara i sin valphage nu utan att gnälla, så fort han lärde sig det!! Nu ska vi dock gå ut så han får uträtta sina behov och sen ska vi gosa ner oss tillsammans och sova💕🐩💤
PS "på riktigt" kommer från den komiska Emelie i serien Ex On The Beach, har ni inte sett, kolla!! Om inte hela så i alla fall när hon säger så, låter så roligt!!

Likes

Comments

Igår var dagen äntligen kommen. Vi skulle åka till Stockholm för att hämta hem våran nya lilla familjemedlem. Jag var otroligt nervös och kunde knappt somna natten innan avfärd... Klockan 5 på morgonen började jag köra med min pojkvän och mamma som passagerare. Superspänd, nervös och jättetrött bytte vi redan efter Borås. Efter en lång och förväntansfull bilfärd var vi uppe framme på en av Stockholms många öar. Jag blev verkligen kär på första ögonkastet ❤️.
Hemresan gick plötsligt mycket fortare. Valpen sov så duktigt i princip hela vägen och gjorde sina behov när vi stannade på paus. Men kvarstod ett problem, ett smeknamn. Jag har verkligen en så stor ångest över att välja ett bra namn. Ett namn som inte är långt, ett namn som är lätt att säga men fortfarande speciellt...

Första träffen med Lassie gick över förväntan då Lassie alltid haft svårt med hundar som är på honom mycket. Både Lassie får ge och förstå men även valpen lära sig att han har gränser, så detta är något som kommer ta lite tid men säkert lösa sig när båda vänjer sig.

Första natten gick över förväntan, valpen somnade i Tobbes famn och sov halva natten i sin valphage, sen vaknade han och gnällde så då fick han sova bredvid mig. Då sov han natten ut.

Så idag börjar mitt nya liv på riktigt, äntligen❤️

Likes

Comments

Många av oss har en dålig relation till våra föräldrar och man bråkar mycket med sina nära och kära. Varför gör vi detta? Varför bråkar vi med våra nära och kära istället för att uppskattar varandra och den tiden vi har med varandra. Varför lägger man inte ner mer tid på att försöka förstå varandra men även uppskatta varandra...

Människor har blivit så upptagna med sina egna liv och tänker inte på sina familjer utom när man behöver dem.
Vi lever inte för evigt och när vi förlorar någon står vi ofta och ångrar så otroligt mycket som vi borde sagt och gjort...
Man borde ta hand om varandra som om det vore ens sista dag i livet eftersom att vi aldrig vet vad som kommer hända. Morgondagen är inte given.

Samtidigt så ser jag dock en sak som är att familjen väljer vi inte. Vi väljer inte familj på samma sätt som vänner och kärleken. Familjemedlemmar måste inte ha passande personligheter osv. Men vad är det som gör att man ändå håller ihop?
Jag tror det är för man är osjälvisk. Man känner en samband, ett familjeband mellan varandra som gör att man är osjälvisk och försöker förstå sig på den andre. Men när detta band som vi bygger upp med våra föräldrar och familj från när vi föds blir skadat under vägen eller inte tas hand om så är det så otroligt svårt och det är just det problemet jag står inför nu och inte hittar någon utväg...

Fortsättning följer...


Likes

Comments

Ännu en gång sitter jag på bussen och får mig en liten skrivlust. Detta kanske blir en vana då jag tänker så bra på morgonbussen!

Sist skrev jag ju angående sorg och hur otroligt sårad man blir av människor som sviker en och ljuger för en. Men vad händer tiden efter? Hur ska man veta att det är dags att glömma och förlåta? Är det någonsin lämpligt att göra det för hur de sårade dig? Man ska ju inte acceptera om någon sårar en om och om igen. Men som vi alla har hört så är livets stora gåta älska, glömma och förlåta.

Jag anser att i princip alla misstag (självklart inte alla) skall kunna förlåtas OM (!) personen i fråga verkligen ber om förlåtelse. Vi alla är kapabla till att göra misstag för vi är mänskliga. Vi lär dock oss även av misstag och borde förstå att det räcker med att göra dem så få gånger som möjligt.

Personligen har jag väldigt lätt för att förlåta men att glömma av att det har hänt har jag mycket svårt med och när mitt förtroende är skadat då är det väldigt svårt att laga. Jag ger alla nya människor en stor chansen så fort jag märker att de inte är trevliga då drar jag för draperiet för att skydda mig själv.

Förlåtelse kommer ofta även när man sätter dig i personens situation och kan förstå varför denne gjorde så som den gjorde. Självklart finns det ju då gränser och den man förlåter skall vilja bli förlåten, ångra sig och vilja bättra sig.

Tror jag fick lite mer klarhet i denna frågan.

Ha en superbra dag och förlåt dem som vill bli förlåtna eftersom du själv kommer må bättre sen :)

Likes

Comments

Tänkte skriva något inlägg igår eftersom det var ett tag sedan jag skrivit här, men fick ett samtal av en av mina bästa vänner som i princip gjort slut med sin pojkvän. Så jag släppte ifrån allt jag gjorde och hämtade henne från tågstationen. Eftersom jag gått igenom samma sak med mitt ex så förstod jag verkligen exakt hur hon kände sig.

Varför kan verkligen inte människor förstå att när man vet att man gjort något som ens partner blir sårad utav, berättar det till denne så hon eller han inte blir mer ledsen på grund av att denne fått reda på det på något annat sätt?
Varför kan man inte sätta ärligheten först fast sanningen gör ont?

Personligen tycker jag det är mycket bättre när någon sätter sig ner och berättar det denne har gjort för då blir man ändå inkluderad i problemet! Berättar någon annan hela sanningen så känner man sig utfryst på något sätt...

På tal om hela sanningen. Visst ibland brukar man vränga lite på sanningen för att den ska låta bättre och den andre skall inte bli lila sårad, men handlar det om seriösa saker och man har en seriös relation tycker jag verkligen att man ska berätta hela sanningen.

"Sanningen kommer alltid fram i slutändan, så varför inte berätta den direkt"

Detta med att inte berätta något till ens partner som man vet denne vill höra tycker jag även är en slags lögn. Exempelvis om jag har lovat min partner att sluta göra något och jag ändå gör det och inte berättar det, då anser jag att det är en lögn. Eller? Eftersom man håller sanningen borta från sin partner..

Så jag tycker verkligen alla borde tänka mer att säga sanningen men även då att tänka för innan man gör något "dumt" för att inte ens känna att man behöver ljuga.
Ärlighet varar längst!

Man vet aldrig om någon olycka händer eller så och då kan man så enkelt ångra så mycket.

Ta hand om varandra.

Likes

Comments

Jag lyckades hålla mitt mål i två dagar sen så gick det inte så bra längre. Började skriva på detta inlägget flera dagar sedan men jag vill verkligen att de skall bli bra! :)

Tänkte ta ett ämne som är ett av mina favoritämnen. Kärlek. Jag har alltid varit en mycket kärleksfull person som både visat sig vara både till min fördel men även nackdel. Ofta har det blivit så att jag lagt för mycket känslor i relationer (både vänskap och kärlek).

Jag har haft en tanke angående vad man ger upp för andra. När man verkligen bryr sig om en person och gör i princip allt för denne. Det finns ju andra fall där man bara prioriterar bort personer exempelvis. Vi alla har väl haft mycket och göra ibland och när ena kompisen ringer och säger om man kan hjälpa dem eller träffa dem så hälsar man bara "tyvärr kan jag inte just nu men en annan dag". Medan till andra så planerar man in mycket tid och ändrar på andra planer för att alltid göra tid för de är speciella.

Vad är det som gör egentligen att man för vissa personer verkligen gör allt helt osjälviskt? Vissa människor får en att bli helt överlycklig bara för att de är lyckliga. Vi människor är ofta väldigt själviska, vilket är ett mycket bra skydd för att inte bli utnyttjade och eller sårade. Men vissa människor släpper vi den garden och låter dem komma innanför våra murar. Även om de sårar oss om och om igen så gör vi samma misstag fast vi sa förra var sista gången.

Personligen tänker jag, var snäll och god och kärleksfull mot din omgivning men du måste tänka på att ta hand om dig själv samtidigt.

Likes

Comments

Idag tänkte jag skriva av mig lite om hur olika vi behandlar människor beroende på vilket inflytande de har i våra liv. Jag har tänkt på hur annorlunda jag behandlar varje person i mitt liv eftersom jag ser dem på något sätt individuellt. Att se vad olika personer behöver i sina liv fascinerar mig väldigt mycket och jag gillar att utmana var och en individ för att de skall utvecklas. Vilket också leder till att jag utvecklas och lär mig nytt hela tiden. Jag har egentligen aldrig läst någon slags psykologi men har dock valt det som ett individuellt val nu i trean på gymnasiet. Förstå människor har jag ofta blivit inspirerad av och jag tycker om att se hur olika alla tänker och tycker. Även om många människor har samma åsikter och lösningar så finns det så många olika sätt att komma fram till dessa åsikterna eller lösningarna. 
Religion är ett otroligt bra exempel på detta. Miljontals med människor säger sig vara exempelvis kristna. Men även om alla dessa är kristna så finns det massvis med inriktningar i kristendomen. Jag och min familj är kristna men vi har många olika åsikter om vad kristendomen egentligen innebär eller hur man skall utöva religionen.

En liten tankeställare hur speciella och unika alla är på sitt perfekta sätt.

Natti Natti

Likes

Comments

Eftersom jag har tänkt att ändra på mina vanor i mitt liv så tänkte jag även att ge bloggandet en chans. Inte bara för att förändra mitt liv men även för att kunna gå tillbaka för att se det jag gjort och minnas de roliga men även de tråkiga stunderna.

Om mindre än en vecka börjar det vanliga livet och det skall både bli kul men samtidigt lite skrämmande. Jag ser fram emot skolan för en liten löjlig sak men det är faktiskt för att få min älskade loggbok vilket är anledningen till varför jag inte har köpt mig en egen almanacka. Så onödigt att ha två?.. Men detta är för att organisering och planering är A & O för att få ihop allt i mitt liv :)

Tills dess blir det att försöka bli frisk då jag tyvärr blivit lite förkyld och att njuta av de sista dagarna på mitt sista sommarlov!

xoxo

Likes

Comments