Maldiverna!!

Heeej på er!! NU ÄR VI PÅ MALDIVERNA!! Känns helt surrealistiskt att vara här. Lite magplask var det dock att komma hit söndags kväll och det var storm!! Alltså det var sån storm att vi var tvungna att vänta på flygplatsen i 3 timmar för båten till vår ö inte kunde åka.

Tack och lov har vädret tagit sig och hela dagen har bjudit på strålande sol. Maldiverna är precis så vackert som man ser på bilderna. Hela tiden får jag nypa mig i armen, det känns som om jag står i ett vykort.

Vi bor som sagt på en ö som heter Maafushi. Ön är rätt liten men har ändå flera olika hotell, restauranger och aktiviteter. Det är dessutom inte alls lika dyrt som jag trodde att det skulle vara. Om man går ut och äter så kostar en pasta runt 8 dollar och en juice runt 3 dollar. Fisk och skaldjur är fantastiskt gott och prisvärt här. Igår åt vi en tonfisk tartar-liknande förrätt. Den gick för 7 dollar.

Dom är ju muslimer här så det är ganska mycket nya regler. Exempelvis är alkohol totalförbjudet och du är ENDAST tillåten att ha bikini på en av stränderna här. Annars måste man täcka sig. Det är ju ovant, men det funkar bra ändå. Människorna på ön är oftast väldigt trevliga och hjälpsamma.

Idag så var vi och snorklade. Vi var ute från 09-15 och fick snorkla vid tre olika korallrev samt besöka en sandbank. Vi såg allt från delfiner till sköldpaddor till Nemo&Doris.

Imorgon eller imorgon funderar vi på att åka till någon av resortöarna.

Nu ska vi ut o äta!
Kram

Jag och Hanna är typ de ända som inte är här på smekmånad... så idag försökte vi anpassa oss lite till de andra

  • Nära North Central Province, Maldiverna

Gillar

Kommentarer

Elise
,
Jag dör för bilden på dig med snorkeln, vill rama in den och ha ovanför sängen!!! Abstinensen är ett faktum!!!!
Felicia
,
sötizzzzzz
IP: 2a01:4f8:140:2472::2