Gymnasie snack - Valet av linje och gymnasie

Hej hallå allihopa. Detta inlägg är mest inriktat till alla 00:or som läser min blogg, och även yngre som kommer gå igenom det här.

I det här inlägger så kommer jag att skriva lite om just att välja gymnasium och linje. Och sedan kommer det komma lite fortsättningar på just det här temat. Hoppas ni kommer gilla det här och även att ni kanske får hjälp utav det här.

Så jag tycker att vi tar det här i rätt ordning och bara följer hur den här proceduren går till, eller vad man säger.

Okej så jag tänkte börja med och berätta lite om min upplevelse kring just valet av linje och gymnasium. Och sen tänkte jag ge er lite tips. (Ni kanske redan har skickat in ansökan?)

Så det började med att vi fick en lapp med inloggningsuppgifter till en sida som heter Dexter. Redan där började jag få panik, visste verkligen inte vad jag ville gå för gymnasium eller vad jag ville gå för linje. Visste verkligen ingenting så började bli lite stressad och få panik över det. Men när vi fick lappen så var det ganska långt kvar tills vi skulle skicka in vår ansökan. Så jag började slappna av och inte bry mig så mycket om det just då. 

Det var när vi skulle på gymnasiemässan som paniken började komma tillbaka. Jag och mina kompisar gick runt där och kollade på alla möjliga skolor, frågade dem lite saker och bara lyssnade vad dem hade och säga om skolan. Jag kollade lite extra på dem skolorna som jag hade fått upp ögonen för. Och det var ​Rudbeck, Carlforska och Widenska. ​När jag kom hem så började tänkandet på vad jag ville gå på för gymnasium och vad jag ville gå för linje. Det tog inte så lång tid utan jag visste nästan direkt att jag ville gå Samhälls linjen. Men ni var det ju det, jag måste välja skola. 

Jag hade det svårt för jag ville ju inte lämna mina vänner och jag hade ångest över att just lämna mina vänner som jag känt under hela min grundskole gång. Och att lämna skolan som jag gått på hela tiden. Det var riktigt svårt att tänka på. Så guys jag förstår om ni tycker det är svårt att välja gymnasium för att ni vill gå med era kompisar.

Tillslut var jag tvungen att välja skola/skolor som jag ville gå på. För tiden var kommen då jag var tvungen att skicka in min preliminära ansökan till den/dem skolorna jag vill gå på. 

De skolorna jag sökte till var: ​Första handsval Widenska Samhällslinjen ​och ​andra handsval Rudbeck Samhäll internationell.

​Jag skickade iväg ansökan och var riktigt lättad när jag hade gjort det, men jag var även nervös över hur det skulle gå.

​Mina tips till dig som söker:

- Gå på gymnasiemässan (vet att den har varit men till er som ska söka nästa år)

- Gå på öppet hus på skolan du vill gå på.

- Prata med folk du känner som går på skolan, och se vad dem tycker.

- Välj vart du vill gå och vad du vill läsa inte vad dina kompisar vill.


x

Felicia

Gillar

Kommentarer