Header

Att leva och vara deprimerad är inte det enklaste, speciellt inte när man lever med människor som inte har en aning om hur de är. Jag vill så gärna ha er kvar i mitt liv, men ibland gör ni mitt liv mer komplicerat än vad det redan är. Det ni säger till mig, i olika formuleringar, har oftast samma betydelse i slutändan. Vilket lyder så här: Sluta vara deprimerad. OK, hur gör man?

Hur slutar man ha cancer? Hur slutar man ha diabetes? Hur slutar man ha AIDS? Förstår inte ni hur hjärtskärande de är för mig att höra att jag ska sluta ha min sjukdom, när jag vet att jag inte kan, men inte vill något annat i världen än att bli av med den. Tror inte ni att de är en aning jobbigare för mig att ligga vaken en hel natt, och fundera på varför man lever? Tror ni inte att jag redan har tillräckligt mycket ångest för jag inte kan ta mig till jobbet på grund av att jag känner mig så nere och inte sovit en sekund? Listan kan göras lång.

Fattar inte ni, att jag som person, går ner mig ännu mer ju mer ni tjatar och klagar på mig. Tillslut så kommer jag ju tro att allt är mitt fel, att de är mig det är fel på.

Jag vill inget hellre än att ha en bra aptit, må bra, tycka om mig själv, klara vardagssysslor, göra saker jag en gång tyckte om, kunna sova, kunna fungera som en vanlig människa och allt vad det nu hör till. Ingen människa vill vara sjuk eller ha en sjukdom, min förstör min vardag, mitt känsloliv.

Folk blir arga på mig när jag inte har en ork, en lust, ska det verkligen vara så? Jag valde inte att bli deprimerad, jag äter min medicin och jag har mina möten, MEN trots detta betyder de ju inte att de alltid går åt det bättre hållet. Mitt liv går upp och ner, väldigt fort vissa gånger. Om ni inte kan hantera det, gå bara i så fall.

Men säg inte att jag ska sluta vara sjuk.

Länken öppnas i ny flik.


Har ni personer i er omgivning, läs detta. Försök få en förståelse och klaga inte på dessa människor.
De gör så gott de kan, precis som jag, men ibland räcker det inte till.

Likes

Comments

Får sån ångest när vintern är på väg. Massa som har hänt under vinterhalvåret så jag vill bara gå i ide.

Min mamma dog januari 2007
Min låtsaspappa dog januari 2013
Min bästa vän tog livet av sig december 2011
Och jag tar på mig min andra bästa väns död december 2014

Mycket annat har även hänt under denna tidpunkt.

Jag blev våldtagen februari 2009
samt 2011

Mitt hjärta har stannat 2 gånger
vintern 2011

Var med om en bilolycka december 2014


Jag kan inte annat än att känna hat den här årstiden, den påminner om så mycket ont jag har gått igenom.
Jag hatar inte vintern, jag hatar det som hänt under den årstiden..

Likes

Comments

Kommer bli som the crazy cat lady, Dagmar, från surahammar. Haha!

Likes

Comments