Varför tog du bort Instagram? - tag

Vad hette du på instagram?

Jag har haft massvis med olika namn på Instagram. De jag minns är Dynamitflisan, Jagharingenimpulskontroll & mitt senaste som var Feliciaidachristina.

Förresten vad tycks om en kort del av min ”raptext” jag skrev ang. en kille jag höll på med år 2015? Hahah

Hur många följde du och hur många följde dig?

För mig varierade det hela tiden. Ibland följde jag kring 400, sedan under 100. Rensade alltid bland både de jag följde och de som följde mig. Jag hade själv aldrig så många följare. Tror jag haft 180 följare som mest.

Hur länge hade du haft instagram?

Jag hade Instagram sedan år 2011-2012 då jag skaffade min första smartphone tills den 4e april nu i år. Jag har länge velat ta bort Instagram, eller i alla fall sedan kanske november ungefär. Jag har typ blivit mer medveten om nackdelarna och även upplevt de mer och mer. Lite som med rökning, man vet att de är skit men man gör det ändå. Tills den dagen man bara slutar. Vilket jag nu gjort, med både och förresten.

Vad stod det i din profil?

Det stod typ min ålder och sedan massa emojis som symboliserade i vilket land jag bodde i och vad jag hade för intressen och vad man kunde få se på min Instagram. Vilket var böcker, Prinsen (katt), träning och fina foton.

Hur många inlägg har du totalt?

Jag hade mellan 150-200 inlägg tror jag. Jag rensade som sagt väldigt mycket bland både meddelanden, inlägg och följare osv. Så hade jag aldrig rensat så hade de förmodligen varit fler av allt, såklart hahah.

🏋🏼🎨🏃🏼📷📚📝🌙♋️🍣🐈


Var likes och kommentarer viktiga enligt dig?

De var så viktiga att jag mådde tillräckligt dåligt för att inse att det var bättre för mig att bara ta bort Instagram helt och hållet.

Hur ofta kollade du på instagram?

Alldeles för ofta!!

Hur många inlägg la du ut per dag?

Max 1 inlägg! Jag hade gärna postat flera inlägg om dagen bara för att dela med mig av foton jag tog. Men ville inte riskera att gå någon på nerverna genom att spamma. Men på min VSCO som du kommer till om du klickar HÄR, där spammar jag! Med all rätt och utan dåligt samvete.

Brukade du ha filter på dina bilder?

Inte Instagrams egna, men jag redigerar mina bilder i VSCO och där finns det filter jag gärna använder så YES I DID! Still do.

Hade du många selfies?

Inte bland mina inlägg nej. Jag tror även därför jag inte kanske var så framgångsrik med följare för det blir ju ganska opersonligt och ointressant om man inte får se människan som står bakom kontot. Speciellt om det är ett personligt konto!

Använder du några andra sociala medier?

Nej! Eller jo, jag använder Facebook, weheartit och hänger en hel del här på Nouw. Men jag har nu raderat Snapchat, Instagram och Twitter.

Viktigast & mest intressanta: Varför tog du bort Instagram?

Framförallt för att det bidragit till väldigt mycket prestationsångest. Det kom ju inte i attacker, utan det blev och är en konstant pyrande känsla av press. Jag är även väldigt nyfiken på vad jag innerst inne verkligen vill göra, känner, tycker, tror m.m. bakom alla andras viljor, åsikter, inflytande, drömmar, mål och prestationer som man konstant tog del av. Absolut, det är kul att man kan bli inspirerad till saker via sociala medier! Men för mig blir det bara rörigt när jag blir inspirerad till att starkt vilja göra allt och inte kan filtrera bort om det är pga viljan att prestera och visa sig duktig eller om det är av genuint intresse man vill göra mycket av det alla andra visar att de gör/gjort.

Till exempel: Jag följde ju massa olika profiler. Det var träning, influencers, sånna som lever för att resa osv. Såklart behöver man inte välja liksom EN sak att göra resten av livet. Men det blir rörigt i min skalle när jag inom loppet av en timme pendlar mellan att vilja typ flytta till Australien och plugga där precis som Louise Jorge, bli cool och framgångsrik som Linn Ahlborg, inspirerande och feel-good som Hannalicious, träningsinspiratör som Hanna Öberg, författare som Sandra Beijer och stor bloggare som Kenza. Som jag skrev så måste man inte välja endast en sak och göra det för all framtid. Men om man nu följer 158 personer på Instagram som jag gjorde och ser 158 personers uppfyllda mål och drömmar pressas in i ansiktet och man vill göra samma sak så blir det ganska tight med tid om man ska prova leva 158 personers liv på ett liv. Innan man kan bestämma sig. Haha alltså fattar ni? I och med att vi idag konsumerar andras liv som media så ställer vi ju tillslut extremt höga krav på våra liv, oss själva och vår tillvaro.

Så jag vill rensa bort all överflöd av dagligt intag av information, perspektiv m.m. och skapa mina egna erfarenheter av världen och skapa helt egna mål och drömmar. Som är till större del baserad på mina egna känslor och viljor och inte av vad jag ser att 158 andra personer åstadkommer.


Jag är verkligen nyfiken på hur ett Instagram-fritt liv kan se ut och kännas. Liksom jag har haft Instagram sedan 2011-2012 och snapchat skaffade jag ju vid samma tid. Jag längtar!

Kram, Felicia

Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Älskar ju verkligen VSCO!! Himla härligt inlägg 😃 KRAM
nouw.com/emmaengstrom
feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Ja samma här! Tack så mycket, kramis <3
nouw.com/feliciaidachristina
celinelundqvists
celinelundqvists,
Så intressant att läsa! Instagram bidrar ju med en hel del stress men jag är alldeles för beroende av appen för att ta bort den!
nouw.com/celinelundqvists
feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Men gud tack! Ohja verkligen, ja alltså för några månader då jag började typ lägga mer märke och reflektion kring mitt användare av appen så kände jag att jag är alldeles för beroende och i ett alldeles för stort behov av att veta vad alla andra gör osv för att det ens ska finnas på kartan att radera. Jag provade på att vara utan i några dagar, sen börja använda appen igen lite mer sällan men genast var man tillbaka på appen var 5e minut. Men efter att ha läst på lite så reflekterade jag bara mer och mer för varje dag som gick och kände igen mig i sådant som forskare varnat om kan hända med en av ”för mycket” tid på sociala medier och sedan kändes det inget annat än som en ren självklarhet att radera det. Jag tycker det är upp till var och en angående om man vill ha Instagram eller inte. Jag förstår varenda människa som är beroende, liksom det är biologiskt sätt omöjligt att undgå att bli totalt oberoende av Instagram om man aktivt använder det på grund utav att människan är inställd på att älska lättillgängliga belöningar. Vilket vi får när vi går in på Instagram och andra sociala medier. Haha önskar att jag hade vetat allt det här under muntliga nationella i svenska i gymnasiet så man hade haft ett ämne som blow peoples minds. Skulle kunna prata om detta i flera timmar för det är så himla intressant 😂 Jag tycker du självklart ska göra som du själv vill. Så länge man genuint mår bra av det man gör så just keep doing it! Kram <3
nouw.com/feliciaidachristina
linneahallen
linneahallen,
Vettigt och intressant inlägg! Har själv inte planer på att ta bort Instagram, men ditt inlägg är en bra tankeställare 😊👍🏻 Kram!
nouw.com/linneahallen
feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Tack och kram! ☺️
nouw.com/feliciaidachristina