Mina drömjobb

Hej! I ett av mina senaste inlägg så skrev ju jag att jag skulle göra ett inlägg om mitt drömjobb. Men jag har ett litet problem. Jag har flera drömjobb. Ett av mina absolut största dilemman är vad jag ska bli, vad jag ska jobba med, vad jag ska göra och så vidare. Vill jag tjäna mycket pengar? Vill jag behöva plugga? I sådana fall hur länge? Vill jag behöva ta studielån? Vart vill jag plugga? Vart vill jag bo sen? Alltså jag har ju fler frågor och funderingar än vad man ens behöver veta svaret på.

Jag har ju kikat på alla möjliga utbildningar och lite överallt i hela Sverige. Ibland vill jag jobba med det ena, men nästa dag vill jag hellre jobba med det andra. Men jag tänkte därför lista upp några utav mina "drömjobb". Alla är vad jag är intresserad utav och varför.

Livscoach 

Livscoach tänker jag skulle passa mig som är den som alltid varit den mina vänner kommer till för att prata, be om råd och hjälp med privata problem. Lite hobbypsykolog. Jag skulle inte vilja bli psykolog, men mer en sån som vägleder andra. Jag älskar ju att göra upp planer för hur andra ska göra ditten och datten. Den som coachar andra för att må bättre. Ger råd osv angående vad den kan göra för att bli sitt bästa jag. Till exempel att en person som har jobb, familj, hus, stadig ekonomi, tränar, vänner m.m. ändå inte känner sig riktigt nöjd. Kanske att allt känns väldigt enformigt och hen vill ha mer, personlig utveckling. Då skulle ju mitt råd vara att antingen ta upp ett tidigare intresse eller finna ett nytt. Då tillsammans med kanske en vän, familjen eller annan.

För att bli detta så tänker jag mig då att utbildningen Kognitiv Neurovetenskap - tillämpad positiv psykologi som finns på Högskolan i Skövde skulle passa alldeles utmärkt. För att då har man ändå en utbildning som också kan passa till många andra tjänster. Eventuellt att man startar eget eller ingår i något form av ett hälsoteam på en redan existerande arbetsplats.

Jag älskar ju att hjälpa och vägleda andra för att nå sina drömmar, mål osv. Men samtidigt så vet jag inte riktigt. Jag vill samtidigt ha mer än det!

Inredning & hantverk

Ett annat drömyrke jag har är att jobba med inredning. Tex att man jobbar med att designa rum, hus, lokaler m.m. via typ The Sims och sedan fixar hantverkarna allt det där. Men detta känns mer som något jag skulle vilja bara bli jävligt bra på. Jag skulle vilja bli snickare, hantverkare, vad man nu än vill kalla det för. För att jag en dag vill kunna liksom göra det mesta själv och inte behöva spara massa hundratusentals kronor för att anställa massor av olika folk som ska göra en renovering åt mig. Absolut att jag inte behöver lära mig om rörmokeri och el-tjosan, men allt som har med snickrandet och målandet. Sånt vill jag bli skitbra på så att man kan göra sånt själv. Men jag är även lite tveksam på om det skulle vara något jag verkligen kan tänka mig att jobba med. Utan tvekan skulle jag kunna jobba med att bestämma utseende för rum osv. Men att jobba med själva skitgörat, det vet jag inte. Det är mer kanske något jag vill göra på fritiden och för eget bruk.

Starta eget 

Samtidigt så skulle jag vilja starta eget. Alltså typ driva någon form av butik eller café. Tänker inte helt gå ut med vad för koncept, men liksom något åt det hållet. Men det är kanske något jag gör när jag blir äldre. Som ett enskilt projekt.

Författare

Jag äääälskar ju att läsa och jag gillar att skriva. Jag har så många idéer och så mycket fantasi att det skulle förmodligen bli bra. Men jag skulle behöva gå kurser eller tillochmed en akademisk utbildning för att lära mig hur jag ska få all min fantasi på papper och som kommer att gå att läsas. Sen en tanke som jag har är att bara för att jag älskar att läsa så betyder inte det att jag skulle vara en skitbra författare. Men detta, precis som att starta eget är projekt som jag förmodligen kommer hålla på med utöver det "vardagliga" yrket när jag blir äldre. Något jag också vill. Men inte att hela livet ska kretsa kring författarskapet.

Summan av kardemumman? Jaaaa.. detta var då några av de drömyrken jag har på hjärnhinnan just nu. Men något jag måste komma ihåg är det pappa alltid säger och det är att jag inte måste välja en sak och sedan göra det resten av livet. Jag kan ju byta om några år om jag vill eller behöver. Frågan är bara - vad ska jag göra just nu? Eller ja just nu ikväll tänkte jag fortsätta nöta på med att lära mig virka. Men liksom generellt. Jag vettefan och jag måste inte veta just nu. Vi får se! Kanske bor i Skövde till hösten, vem vet? samtidigt så tyckte jag verkligen om Digitalt skapande på gymnasiet.... Men ÄSCH, vi får se!

/ Felicia

Gillar

Kommentarer