Fem saker just nu


- Ska på mitt andra kuratorsamtal på vårdcentralen nu i veckan faktiskt. Förväntade mig att få komma dit igen tidigast i januari, så det vart en positiv chock då jag fick hem kallelsen och det stod december. Kulkul!

- Har en riktig hatkärlek för horoskop. Det är liksom en skräckblandad förtjusning. För alltså eftersom att mycket stämmer, enligt mig, så blir jag nojig när det står något negativt. Det har en tendens att verkligen kunna sätta griller i huvudet på en som tror på det där. Vilket flummar till det om man också tror på Attraktionslagen, liksom stämmer det på grund av astrologin eller för att man pga horoskopet gjort att man attraherat till sig så att det stämmer? Kan någon snälla svara på det, haha för jag fattar ingenting.

- Har drömt mycket om vampyrer på senaste, och jag tror starkt på drömtydning också. Fast med ett kritiskt filter. Vissa saker drömmer man för att man sett eller hört om det under närmsta dagarna, men annat som man inte kan förklara måste ju komma från vårt undermedvetna.


Bok: Drömsymboler av Klaus Vollmar

”Vampyrbilden pekar på otillräckliga gränser mot skuggornas värld” tolkar jag som att ens mentala barriärer är lite svaga och det är svårt att stå emot hjärnspöken och känslor som är jobbiga. Precis som att doften av glögg och pepparkakor kan få dig att direkt fyllas av vilken känsla du nu har som associeras med din relation till julen. Så får jag en känsla av att jag starkt tvivlar på min egen förmåga och att hur jag än vrider och vänder på tankarna så känner jag mig rädd, otaggad och orolig för kommande utmaningar jag vill göra, vilket är en sinnesstämning som jag direkt förstår att nu står det inte riktigt rätt till i mitt huvud. Precis som förra vintern. Men nu försöker jag tänka: att jag behöver inte tänka på det nu, jag har inte lust med det där JUST NU. Men det betyder inte att jag verkligen inners inne inte vill det längre. Bara att just nu orkar jag ingenting. Skjut upp den där tanken tills *klockslag/datum* istället och ta det då. Lite så tänker jag. Men det är väldigt jobbigt att gå runt med en olustig känsla av att någon faktiskt har sugit ur dig all motivation till allt. MEN, no need för att bli rädd och orolig, för jag vet att det kommer passera och känslan gör mig inte livrädd längre. Det är okej, men en aning tuffare att göra sånt man tagit sig för <3- Försöker springa intervaller i vårt älskade elljusspår minst 1 gång i veckan. Har ca noll kondition längre plus att det är kallt som fan för lungorna vissa dagar här uppe i Norrland. Men utöver det så älskar jag det. Har saknat den brännande känslan i benen sedan jag slutade gymma i oktober, vilket jag dock inte får chansen att uppleva lika ofta nu när benen hinner domna bort av minusgraderna hehe <3 Fast det är de värt.- Ny favoritserie är Bates Motel. Den är skitbra och riktigt spännande om man gillar psykologi.


Kram, Felicia

Gillar

Kommentarer

ineees
ineees,
Fina du, det låter vettigt att inte bli panikslagen över att man känner sig lite nere. Så intressant med drömtydning, tittar alltid upp det! Tror intervaller och att träna kommer göra susen för dig<3 Och den där serien verkar intressant om den är psykologisk, är den på netflix/hbo?
nouw.com/ineees
feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Jaa, det är väldigt skönt också att inte bli panikslagen haha! Håller med! Ohja, saknar dock gymmet som fan men måste skaffa en "lagom" rutin, eller vad man ska säga, till träningen innan jag kan skaffa ett gymkort igen, hehe <3 Ja jag tror den ska finnas på Netflix, den är superbra! Det är typ en pre-story för filmen Psycho med samma karaktärer. Har inte sett filmen, men funderar på att göra det när jag kollat klart serien. Kram <3
nouw.com/feliciaidachristina
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
SAME, har också en hatkärlek till horoskop!! Tycker ämnet är så himla intressant och i vissa sammanhang stämmer det och ibland inte liksom! <3 KRAM
nouw.com/emmaengstrom
feliciaidachristina
feliciaidachristina,