Byviken 2019

Innehåller affiliate-länkar

Hej!!! Blev en riktigt lång visit till morfars stuga i Byviken. Vi åkte kring klockan 11:30 och kom hem för kanske 1.5 timme sedan. Sitter just nu solbränd över hela kroppen förutom ansiktet. Köpte nämligen en solskyddsfaktor för ansiktet igår, så den användes ju flitigt idag. Hade beställt hem en solskyddsfaktor för kroppen, men den han inte komma med posten tills att vi skulle åka hemifrån. Vi kan väl börja det här inlägget därifrån?


kl 11:29 - På G upp till Byviken

kl 11:59 - Framme i stugan!


Det första vi gjorde då vi kom fram var att käka go'fika. Jag åt en mazarin, ett havrefla(AAAAA)rn och en dammsugare. Så fruktansvärt gott!Morfar är ju snickare sedan stenåldern. Han har bland annat byggt hans stuga alldeles själv, galning. Så han utökar ju sin tomt med små hus med olika saker lite då och då. Hans näst senaste tillskott var en liten pub, haha <3 Det är den som är på bilden ovan.Riktigt tjusigt där inne. Fick en trocadero att ta med till stranden. Lyxigt :P


kl 13:28 - Dags för stranden


Vi hade tackat ja till att äta middag hos morfar och Ingrid i stugan. Så medan de for iväg till Härnösand för att handla lite så gick jag, mamma och Henrik ner till stranden.Havet!!!!Vi placerade oss på klipporna <3Tror inte ni förstår den glädje jag kände då jag äntligen fick placera mitt arsle i min gummibåt och ro omkring på havet, sola och fota lite. Vet verkligen inte varför, men har sedan kanske år 2014 velat ha en båt tillräckligt rejäl för att åka som "fullvuxen" människa men som inte ska kosta allt för mycket. Helt enkelt en gummibåt. Förra sommaren hittade jag då en jäkla gummibåt på rea på Ica Maxi. Jag behövde inte ens tänka efter en extra gång innan jag stod där med kvittot i handen och ett stycke gummibåt bredvid mig i baksätet på Idas pojkvän Mattias bil.

Alltså jag förstår inte vart det kommer ifrån, begäret jag haft för att åka gummibåt och att ha en egen. Rätt så knasigt och utan tvekan en aning töntigt, men jag levde fan livet där och då.


kl 14:27 - Sola och läsa på klipporna


Läser just nu denna skriven av Maggan Hägglund.

Då jag låg och läste så sa jag helt från ingenstans till mamma att det alltid känns så overkligt då man är i Byviken. Man längtar alltid dit och man drömmer om en plats som faktiskt existerar. Byviken. Därför känns det som att jag är i mina egna drömmar då jag väl är där. Att det känns precis lika underbart att vara där på klipporna i solen som man föreställer sig i sitt eget huvud av hur man vill att det ska vara då man är där.


kl 16:01 - Middag, chill & brända kroppar


Jag åt en fryspaj med ost och broccoli medan de andra åt hamburgare med bröd. Sedan satt vi ute under paviljongen i någon timme, lyssnade på musik och jag läste.Mammas solrand efter sport-bhn. Kan säga att min rygg är ungefär lika bränd.Morfars fina petunia.


kl 19:49 - Ett sista stopp innan hemfärd


Det finns två stränder på badplatsen i Byviken. Ena är där vid klipporna och den andra är då den på bilden som är lite längre, lite snuskigare och det är väldigt långgrunt.Jag och mamma gick bara ut för att doppa fötterna lite. Samtidigt som vi stod och kollade på när morfar fixade med sin roddbåt för att ta sig ut och lägga fiskenät.Det finns ju även en privat Campingplats där i Byviken, alldeles vid stranden. Men fattar inte riktigt hur det fungerar. Gissar på att typ släkt och vänner till de som bor eller har stuga i Byviken får campa där.Vid den här lilla pölen stod jag alltid tillsammans med mina kusiner som små, varje sommar, och fångade grodyngel och la sedan tillbaka dom.Där är det ett litet litet yngel.Det är helt otroligt vad fint det är i Byviken. Här har man spenderat många somrar som liten. Vi har ju även en tradition varje sommar som heter Byvikakampen där vi i släkten på mammas sida samlas hos morfar i stugan och äter god mat, kör 5-kamp och badar.


kl 20:19 - Hemfärd


Tackar och bockar för den här gången, kära Byviken. Mamma funderar dock på att åka tillbaka redan nästa helg och även sova över. Då ska jag däremot vara hund- och lägenhetsvakt åt Mathilda och Micke som åker utomlands i en vecka. Så det blir nog inget Byviken för min del den helgen. Får mysa med Lycka istället!


Kram, Felicia

#bestofnouw

Gillar

Kommentarer

MatildaWaern
MatildaWaern,
Ser ju härligt ut 😍
nouw.com/matildawaern
feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Det var der minst sagt! 😄
nouw.com/feliciaidachristina
celinelundqvists
celinelundqvists,
Älskar hur du gjorde detta inlägg! Fint och enkelt sätt att följa med i din dag!
nouw.com/celinelundqvists
feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Åh tack så mycket!! 😄
nouw.com/feliciaidachristina