Busfrö, optikern & mammas födelsedag


I torsdags var planen att springa löpintervaller och träna ett styrkelyftspass på Friskis i stan men kände efter 15 min på löpbandet, och med noll energi kvar i benen från veckans tidigare träningspass, att jag nog hellre ringde upp Ida och promenerade bort till secondhandbutiken Busfrö, som jag velat besöka sedan september förra året.

Där hittade jag mig en palettbladsstickling, kuddfodralen på bilderna ovan och även den fina lampan här på bilden nedan.Bara det att väl vid kassan fick jag veta att glödlampan inte inkluderades. Jag hade ingen vidare lust att leta reda på rätt glödlampa inne i stan och åkte hem med mina nya köp.Istället provade jag med en annan, vanlig, glödlampa och… jomen det såg ju ut som att jag hade en lampa i form av ett bröst på bänken i hallen. Skruvade av och satte tillbaka den i lampan på en bänk jag har i sovrummet. Så har ni några tips på stora BILLIGA glödlampor med sockel E27?På fredagen kom min storasyster, hennes sambo, Meya och Lycka ner till Gävle. Jag hade tid för återbesök hos optikern och har nu beställt linser för ett halvår fram. 714 spänn, PER ÖGA. Dra åt helvetet vad dörrrrT. Får försöka hitta något billigare ställe med samma lins, eller liknande. Idk. Eller bara ta mig an världen som blind. Närå. Fan alltså när jag lägger en välmarinerad tanke på att jag verkligen inte kan se utan glasögon eller linser, så gör det mig klaustrofobisk. Normal syn, utan några som helst synfel, är underskattat, låt mig säga er det i alla fall.

Tillbaka till vad jag skulle skriva om. Vi strosade runt lite, åt på Subway och sen åkte vi hem till mig. Hämtade min packning och sen for vi hit upp till Timrå.Anledning till min hemresa den här gången: mamma fyllde 49 år igår!!! Hon bjöd hela släkten på tacos och sedan tårta med drottningsylt och blåbär istället för det gamla vanliga; jordgubbar.Kalas var trevligt. Träffa familjen, släkten och att få krama om min fina älskade mormor. Se hur fin hon och hennes Lennart är med varandra. Hur tonårskär hon är och alltid varit i honom. Det inspirerar mig och har satt en hög standard för vad jag har för förväntningar.

Jag åt blåbär. Drack pepsi max och satt på armstödet på fåtöljen i möbelgruppen ute på gräsmattan, lutandes mot min mamma och frågade om hon blev nöjd med bajspallen hon fick av mig. ”Jättenöjd!” svarade hon. Haha det är en sån där squatty potty eller vad dom heter. Sök på Google.

Flaxade bort getingar och sedan klappade jag morfar skämtsamt på kinden när han och hans särbo skulle fara vidare.

”Behöver du några fler plåtburkar eller någon lampa?” frågade han.

”Behöver och behöver. Men det är kul att samla på!” svarade jag.

Jag förvarar spagetti i en med tulpaner på, olika blomfrön i en annan och sedan vaxpärlor till min vaxvärmare i en whiskyförpackning i plåt.

Nu ska jag sova min tredje och sista natt tillsammans med Lycka innan jag imorgon far tillbaka ner till Gävle. Där jag nu satsar på att vara till omkring slutet på september då Meya blir 1 år.

Kram, Felicia

Gillar

Kommentarer