AD(H)D-misstankar


Har vägt mellan om jag verkligen ska prata om detta här på bloggen eller inte, om det inte är att fullt skita i sin integritet och grejer genom att ”öppna upp” sig ang. detta. Men alltså vafan, det känns mer som att jag försöker leta ursäkter till att hysch-hyscha detta för att det är de man brukar göra, istället för att skriva om det vilket är det jag vill. Så nu skiter vi i normen om att hålla tyst om sånt man vill prata om tycker jag.

Jag var i alla fall hos nya läkaren igår och det i samband med att få nytt recept på annat ångestdämpande än det jag fått tidigare och prata lite framtida alternativ som tex. SSRI om nya läkemedlet inte heller är något för mig. Så tråkigt att det är så svårt att hitta rätt på engång. Samt att jag bokade den där läkartiden för att prata om en önskan från mig att få bli remitterad för att göra en neuropsykiatrisk utredning.

Varför? Jo, för att jag är så himla säker på att all min vardagliga problematik med ångest och nedstämdhet och en massa mer, som urartat sig och lett till daglig panikångest som i sin tur orsakat en form av torgskräck och social fobi, att det i grund och botten egentligen är symtom på någon form av ADHD, vilket inte är omöjligt.

Då syftar jag på ”ADHD av huvudsakligen ouppmärksam form” också känt som ADD. Och bara att få en remiss till rätt ställe är ju en hel jäkla cirkus att gå igenom, som jag just nu precis bara hunnit köpa biljett till. Men, som min pappa alltid brukar säga; var sak har sin tid, och som jag då brukar svara; och tid har jag massor av.

Vill även förtydliga att dessa tankar om AD(H)D är något jag funderat över sedan sommaren 2013.Ville verkligen skriva om dehär just för att det känns som att det är en social regel att man bör skämmas och hålla tyst om dessa ämnen fram tills att man faktiskt har en ställd diagnos, vilket jag inte har än. Har som sagt inte ens blivit remitterad till rätt ställe än, haha.

Och jag har fått uppfattningen om att när man säger att man tror att man har en diagnos så är andras svar automatiskt ”men gud neeej då, tänk inte så!”. Men det är ju inget fel med att ha det så varför ska man inte få tro och även utreda det? Näe, jag tycker att sånt här ska tas på så mycket större allvar och bemötas med tålamod och extremt stor fördomsfrihet och respekt, speciellt av anhöriga.


Btw, bilderna är från sommaren 2018.


Kram, Felicia

Gillar

Kommentarer

ineees
ineees,
Bästa Felicia. ❤️ Öppna upp sig är verkligen upp till var och en men det är verkligen inget att liksom skämmas över eller så. Tycker det är så himla starkt och bra av dig att försöka titta upp detta, för förhoppningsvis kan det hjälpa dig framöver. Stor kram på dig❤️
nouw.com/ineees
feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Bästabästa Ines!! <3 Tack så hemskt mycket fär dom fina orden, gör mig så glad <33
nouw.com/feliciaidachristina
linndossing
linndossing,
Så himla viktigt och starkt av dig att kolla upp det. Vet vilket helvete det kan vara då min syster äntligen fick sin diagnos efter många år. Jag håller alla tummar för dig och står alltid bakom dig! Kämpa på <3 Kram
nouw.com/linndossing
feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Tack så jättemycket Linn!! <333 massa kramar <3
nouw.com/feliciaidachristina
hilmak
hilmak,
Som både Ines och Linn skriver är det otroligt starkt av dig att skriva om det här, men självklart ska det bara göras om du vill det <3 Jag tycker det är så himla bra att du söker hjälp och förhoppningsvis får rätt hjälp för att du ska kunna må bättre ♥️ kram!!
nouw.com/hilmak
feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Tacktacktack fina du! Hoppas det jag med! <33
nouw.com/feliciaidachristina
celinelundqvists
celinelundqvists,
Förstår inte heller de här reaktionerna med "nej säg inte så, tänk inte så", det är ju inget fel med att ha en sån diagnos? De flesta i min närhet som har fått en liknande diagnos har mest blivit lättade för att de ger dem den hjälp de kanske behöver eller bara bättre förståelse varför man är som man är. Kram på dig <3 Starkt av dig att öppna upp och dela med dig!
nouw.com/celinelundqvists
feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Nej men eller hur? Ja det kan jag verkligen tänka mig att de blivit, kan så relatera till tanken på att finna en lättnad i att få en diagnos på papper så att man lättare kan förstå hur en själv fungerar. Tack så jättemycket finaste Celine! Kramkram <33
nouw.com/feliciaidachristina
happyM
happyM,
Håller verkligen med dig, det är ju absolut inget fel med diagnoser, det finns ju så himla mycket som dem med ADHD kan bättre än dem utan diagnoser ❤️ Tycker du är otroligt grym och stark som skriver detta öppet, är säker på att det kan hjälpa många som känner samma sak ❤️ Kram
nouw.com/happym
feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Jamen precis! <3 Åh men tack så jättemycket Malin, hoppas det <3
nouw.com/feliciaidachristina