1 år utan (aktivt användande av) Instagram

Bild från Pinterest

Tycker att jag efter mitt Hjärnan-är-stjärnan-dompamin-tjosanhejsan-inlägg bör uppdatera er som följt mig länge om hur det gått och går med hela biten av att jag tog bort Instagram, Snapchat och Twitter för ett år sedan.

Nu idag så har jag skaffat Snapchat igen, det gjorde jag i juli förra året. Instagram har jag laddat ner och skaffat nytt konto på 1-2 gånger men tagit bort det lika fort igen. Twitter hade jag glömt bort att det finns och har inte saknat.

Några slutsatser av denna erfarenhet är att:

• Jag kan ha Snapchat utan att få ångest av det. Innan jag tog bort Snapchat så hade jag massor av folk som vänner på den appen, både i och utanför den umgängeskrets jag tillhörde då. Hade typ halva mitt släktträd (it’s a big one), folk från gymnasiet och folk jag hade lärt känna utanför skolan. Let me tell u that att helgerna på Snapchat var plååågsamma om man inte hade något roligt för sig, allra helst festade. FOMO i ett nötskal.

Idag har jag totalt 7 personer på snap, där det är 3 av dom som jag aktivt snapar med och de är min bästa vän Ida, min storasyster och ibland mamma som skickar något på typ katten. Så det är en stor skillnad i hur jag väljer att använda appen och det har ändrat hur jag påverkas av den. Vilket bara är positivt.

Instagram ska jag inte ens använda (på det sättet som man brukar). Jag har ett konto som jag inte använder men som jag är inloggad på via Safari. Jag har alltså inte appen. Varför jag har ett konto men som jag inte använder aktivt är för att jag har Tiktok och vill kunna klicka på tiktokanvändares instaikon för att typ kolla utan att en stor jävla ruta dyker upp? Och för att kunna kolla killar från Tinder som skrivit sin insta i sin profil, hihi. Längre än så kan jag inte gå i användandet av Instagram innan det blir toxic för min del.

-

Vill även dela med mig kring mina vanor och tankar gällande Facebook. Fb använder jag verkligen endast för att se vad som händer runt omkring här där jag bor. Har valt att avfölja de flesta av folket jag har som vänner men som jag ändå träffar i verkligheten eller bara allmänt inte känner någon anledning till att ta bort. Fyller istället mitt flöde med sånt som känns nödvändigt vilket är min kommuns Fb-sida, mitt närmsta Ica som delar en hel del vettigt och viktigt och sen följer jag Johannes Hansen som inspirationskälla.

Sen så har jag ju fallit ner i Tiktok-träsket. Där det mesta är antingen roligt, peppande eller sorgligt/fint. Dyker något triggande upp (tex ”omg träna såhär så kommer du se ut som en Kardashian på NOLLTID”) så tar jag bort det direkt. Bör dock vara mer disciplinerad i mitt användande i det eftersom att tiden bara flyyyger förbi när man väl klickat sig in på appen. Men! Viktigast av allt är att jag aldrig mår dåligt eller känner press av den appen.


Kram, Felicia

Gillar

Kommentarer

shareegroovin
shareegroovin,
Bästa duu!! Så bra slutsatser du har dragit efter detta! Jag är också en av dem så "bara laddade ner TikTok på skämt" men råkade ramla ner med huvudet först, haha! Men detta var ett riktigt peppande och intresseväckande inlägg! Heja dig!! <333 Kramar
nouw.com/shareegroovin
feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Hahah åh, inte lätt att hålla sig ifrån det! Tack så hemskt mycket, kul att du tycker det! <333
nouw.com/feliciaidachristina
Emma Engström,
Alltså är SÅ impad och beundrar dig otroligt att detta var ett beslut du tog och hållt i, för börjar fundera själv på hur det skulle vara om jag tog bort alla de apparna. Helt ärligt är jag som beroende av Instagram (på tok för mycket...), skäms lite av att säga det haha! Har fallit ner i det träsket istället för Tiktok kan man säga, som en jämförelse. Att må dåligt över medier är ju något man ska sikta mot att inte göra, men så lätt hänt. Tycker det är viktigt att rensa och se över vad som får en att må bra och vise versa, har själv försökt rensa en hel del och göra en överblick. Heja dig! <3
nouw.com/emmaengstrom
feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Men åh alltså vad glad jag blir av dina ord Emma! Tack så hemskt mycket <3 Ja man ska verkligen vara försiktig i vad man låter sig själv bli influerad av på sociala medier. DU är grym <333
nouw.com/feliciaidachristina