Fredag & tankar.

Jag har kommit till en punkt...

Jag har kommit till en punkt (egentligen för länge sen) där jag vill bryta med allt som har med ätstörningar att göra och ett steg är sociala medier. Jag har redan slutat läsa en del bloggar trots att jag fortsätter följa dom här på nouw, ser endast bild, rubrik och kommentarer, men totalt slutat läsa för det gynnar inte mig för fem öre och jag har bestämt mig för att sluta följa alla sådana typer av bloggar där det skrivs för mycket om det då jag inte vill ha det i mitt flöde. Liksom de som skriver minsta lilla detalj om sin ätstörningsbehandling, skriver om mellanmål hit å dit, vilka mål den har uppnått eller vad den ska jobba på, ”utmaningar” som är avklarade eller ska klaras av, m.m. Det lockar oftast eller endast läsare som själva är sjuka med eller utan blogg. Verkligen ledsamt och frustrerande!

Man kämpar för sin egen skull att bli frisk och fri, varför behöva få bekräftelse hela tiden via kommentarer eller liknade? Och oftast är det ju bara från andra som är sjuka, jag är glad att jag slipper sånt och ännu mer nu när jag bytte bloggnamn samt håller mig borta från sådana typer av bloggar där det blir för mycket ätstört innehåll. Vi alla med någon form av ätstörning har olika svårigheter. Grunden i problematiken må annars vara den samma för oss alla, maten. Förövrigt har vi olika svårigheter, historier/bakgrunder, kunskaper och upplevelser m.m.Vägen till friheten ser olika ut för alla som kämpar mot en ätstörning. Ingens resa är den andras lik så det är bara dumt att jämföra sig eller påpeka andras behandlingar, matscheman, bakslag, framsteg och utmaningar som man oftast ser på dessa bloggar. Till sist är detta absolut inget personligt till någon, utan jag måste göra det för min skull, för min tillfrisknad, för min väg till att bli frisk och fri.


Gillar

Kommentarer

jolinberg
jolinberg,
Riktigt bra skrivet!! Håller med dig till fullo och stöttar verkligen ditt val av att plocka bort sådant onödigt som ändå bara får dig att må sämre. Jag tänker ungefär i samma banor som dig, det som inte gynnar mig eller som gör mig glad, åt det hållet tänker jag inte ens titta åt! Kämpa på och ha en riktigt bra dag, hoppas ni i Dalarna har fått lite sol också. Kommer faktiskt själv från Dalarna, men bor i Skövde nu 😃
nouw.com/jolinberg
feliciah
feliciah,
Tack snälla för dina peppande ord! Eller hur, säger detsamma att man väljer bort att titta åt det hållet. Ha en toppenfin dag du också, aha en dalkulla du mä 😃 Kram!
nouw.com/feliciah
lillaeems
lillaeems,
Fina du! självklart ska du göra det som känns rätt för dig!! ta hand om dig ❤️❤️
nouw.com/lillaeems
feliciah
feliciah,
Ja, precis och det är så otroligt skönt att jag äntligen tog detta beslut ❤️ Hoppas du får en kanonfin kväll finaste du, kram ❤️
nouw.com/feliciah
Linnéa
,
Helt rätt beslut, bra gjort 💝💖💗
feliciah
feliciah,
Ja det var verkligen rätt beslut, kram 💕
nouw.com/feliciah
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Så bra att du gör det som känns rätt för dig,starkt! Du är en kämpe,kramar tii dig <33
nouw.com/juliavnmelin
feliciah
feliciah,
Ja äntligen tog jag modet till mig, känns så otroligt bra <3 Massa kramar 🌸
nouw.com/feliciah
Låter väldigt klokt. När jag hade det som jobbigast med min anorexia i tonåren behövde jag bryta med allt som kunde trigga eller störa. Tufft, men i längden hjälpte det något otroligt mycket.
www.theresemolander.se
feliciah
feliciah,
Du har så rätt! Kram 🌸
nouw.com/feliciah