Lördag, en paus & ljusglimtar

Hej fina fantastiska ni!

Jag hoppas allt är bra med er! Kände bara för att ge ett litet livstecken och säga att jag har bestämt mig för att ta en paus från bloggen. Vet inte än hur kort eller lång den blir, tiden visar sig helt enkelt. Ska försöka göra mitt bästa med att fortsätta läsa vissa blogginlägg då många av er sprider så mycket lycka, glädje och kärlek + så mycket annat fint. All energi går till studierna och vägen till friheten, jag hoppas såklart att jag orka/hinna läsa en del blogginlägg ändå trots allt.Stressen och en enorm presentationsångest över studierna eskalerar. Det är galet mycket plugg nu då jag sköt fram examinationen i hälsopedagogik eftersom jag inte kom iväg nu i tisdags pga att jag bröt ihop framför spegeln. Får hoppas att jag kommer iväg nu på tisdag som kommer.
Ångest över kropp, utseende, mat, studier och en hel del annat får mig att må sämre och sämre. Att gå ovetandes över vad som kommer ske efter mina beviljade samtal med D är slut ger så mycket oro och rädsla, försöker våga hoppas och tro på det bästa! Jag ger aldrig upp, jag tänker alltid fortsätta kämpa oavsett hur tufft det än känns. Jag ska bli frisk och fri en gång för alla.

Mitt i allt detta som får måendet att rasera finns det många ljusglimtar ändå som sker och det är jag så tacksam för:
❥ Jag har fått kontakt med en av mina bästa vänner från högstadiet igen, vi har inte haft kontakt på ca 6-7 år. Känns helt underbart och otroligt kul! Jag har saknar henne jättemycket, vi har saknat varandra helt enkelt. Snart ska vi boka in en träff!
❥ Vädret är helt fantastiskt! Åka fin bil med älskade pappa igen är svårslaget. Försöker ta mig ut och fota fast det är tufft m.m.
❥ Vet inte om jag kan kalla det en ljusglimt, men jag klippte av 4-5 cm hos frisören i torsdags då topparna fick rejält med stryk efter två blekningar på kort tid. Först gick håret nedanför bröstet och nu är håret ovanför. Känns ovant och jag ångrar det ganska mycket då håret blev för kort, trots det känns det skönt att ha ett så fräscht hår som möjligt igen då topparna var riktigt trasiga.
❥ Katterna som alltid gör mina dagar så mycket bättre. Så mycket lycka och kärlek <3
❥ Min älskade syster som betyder allt för mig, jag behöver inte säga mer då många av er vet hur mycket hon betyder för mig. Min andra halva och min allra bästa vän.
❥ En del av er som dagligen ger mig så mycket fina och peppande ord, ni får mig att orka fortsätta kämpa! Tack för att ni finns och jag är så otroligt glad att jag lärt känna en del av er här på nouw.
❥ Träning med hög musik som är min terapi för själen, min frizon där jag kan släppa allt för en stund som ”gör ont” eller hur jag ska uttrycka mig.
+ lite andra ljusglimtar.


Så otroligt fint när de äntligen har blommat ut!

Så mycket kärlek och lycka

Får se om jag låser igen bloggen tills jag kommer tillbaka, inte bestämt mig ännu. Ta hand om er! Stor kram.

Gillar

Kommentarer

Söndag, massa plugg & veckans lista

Veckans lista V.16

VECKANS BÄSTA:
• FaceTime och samtal med min älskade syster
• Samtalet med bästa fantastiska D på mhe
• Alla era fina och peppande ord som ni dagligen ger mig, det betyder så otroligt mycket! Ni får mig verkligen att orka fortsätta kämpa.
• Finaste @SofiaLissmyr hyllning, finner knappt ord hur otroligt glad och berörd jag blev. Tusen tack igen <3
• Att jag blev nöjd med färgresultatet av mitt hår hos frisören
• När jag fyllde i papperna till skatteverket om byte av efternamn som ska postas iväg idag
• Ett telefonsamtal med min fina vän K
VECKANS MYSIGASTE: Det mysigaste i veckorna kommer alltid vara kattgos, får aldrig nog <3
VECKANS TRÅKIGASTE:
• Stressen och ångesten över examinationen i hälsopedagogiken
• Den extrema ångesten över mitt utseende, min kropp, m.m. Det blir bara värre.
+ en hel del annat
VECKANS MÅENDE: Trots många fler ljusglimtar än förra veckan har måendet bara varit lite bättre, all ångest, hjärnspöken och stress förstör min vardag totalt.
VECKANS LÄSKIGASTE: Frisörbesöket som innebar att gå utanför min comfortzone, stolt över mig själv att jag överhuvudtaget tog mig iväg. I did it!
VECKANS GODASTE: Den nya fantan!
VECKANS JOBB/STUDIER: Samma som förra veckan - Plugg inför examinationen i hälsopedagogiken + kämpa på med allt det jag och D kom överens om
VECKANS KLÄDESPLAGG: Mjukiskläder har jag skrotat runt i mycket även denna vecka, älskar mjukiskläder!
VECKANS LÅT: Pink - Walk me home
VECKANS LÄNGTAN:
• Min älskade syster
• Tills min fina vän E äntligen kommer hem efter en termins plugg utomlands ca 4-5 veckor kvar nu.
• Min fina vän K och andra saknade personer
• När examinationen i hälsopedagogik är över
m.m.
VECKANS FILMER/SERIER/TV-PROGRAM: Finaste familjen, wahlgrens värld, efterlyst, unga föräldrar, de två sista avsnitten av The Act m.m.
VECKANS TIPS/LÄRDOM/INSIKT: En insikt jag inser mer och mer - Att gå efter sin magkänsla och vilja, utgå i från sig själv helt enkelt. Be också om råd, stöd och hjälp från vänner, familj, terapeut eller vad som helst oavsett vad det än gäller!


Mitt hår / nya fantan / veckan låt

Mina tre älsklingar!


Hej förresten fina ni!

Hoppas allt är bra med er och att ni njutit av påsken och det fina vädret. Vädret har verkligen varit helt fantastiskt de senaste dagarna, underbart!

Just nu går all min vakna tid just nu till plugg inför examinationen, nervositeten och ångesten blir större och större. Hinner knappt någonting, men det är samtidigt skönt och välbehövligt att ta en paus från sociala medier och andra saker och endast fokusera på plugget trots att det är tufft emellanåt, det är bara att gilla läget och kämpa på. Fick världens flow i pluggandet igår i alla fall, men koncentrationen är verkligen på botten. Ska fortsätta plugga idag också och även imorgon, på tisdag är det examination/slutprov och då kan jag förhoppningsvis lägga hälsopedagogiken bakom mig om jag blir godkänd, vilket jag såklart hoppas!

Inte hunnit svara på kommentarer än, ska försöka göra det senare under dagen. Som sagt ber jag om ursäkt för att jag är så seg.

Nu ska jag fortsätta plugga och sedan blir det en powerwalk med hög musik på löpbandet, hade gärna gått ute istället, tråkigt nog är det för jobbigt just nu då jag skäms så mycket över hur jag ser ut. Träning med musik är verkligen terapi för själen, ett perfekt avslut efter massa plugg och något som jag behöver för att må bättre.


Hoppas ni har/får en fantastisk söndag, kram

Gillar

Kommentarer

Fredag & påsklistan

Långhelg och påsk, för min del blir det inget påskfirande då jag sällan firar påsk längre. Påsken firade jag mer som yngre och gör det typ inte längre nu som vuxen då det bara har blivit så sorgligt nog. Under påsken något år ibland kan man väl åka till någon i släkten och äta tillsammans och bara umgås, men inget mer än så. I år blir det inget sånt då jag måste plugga massor inför examinationen i hälsopedagogik som är nu på tisdag som kommer. En hel del stress och ångest kring det, men oavsett vad resultatet blir får jag försöka vara nöjd även om det är lättare sagt än gjort.

För att jag ska få lite påskfeeling delar jag med mig av en påsklista jag hittade på google


Påsklistan

Jag firar påsken för att: Påsken är en tradition, men även fira för att våren är här och att vi går mot ljusare tiden. Men som sagt firade jag påsken mer som barn, men ju äldre jag har blivit har jag inte firat alls riktigt.
Det bästa påskgodiset är: Har väl egentligen aldrig varit förtjust i påskgodis, lösgodiset som finns året om har dugit för mig.
Mitt påskpynt ska vara: Enkelt, stilrent, absolut inte för pyntat och pastellfärger. De senaste åren har jag inte pyntat alls typ mer än några prydnadssaker. Typ som på bilderna nedan :)
Det sämsta med påsken är: Jag har faktiskt inga negativa känslor kopplade med påsken.
Det bästa med påsken är: Långledigheten, umgås med vänner, familj och släkt.
Min åsikt om påskhäxor: Påskhäxor? Påskkäring säger man väll? Har direkt ingen åsikt bara att barn är ju så otroligt söta när de klär ut sig.
Det här är min påsktradition: Nu när jag är äldre är det direkt inget påskfirande eller tradition riktigt längre. Men som liten var det måla ägg, leta påskägg, klä ut sig till påskkäring, fira med familj och släkt m.m. Älskade påsken som liten! Tror påsken kommer bli mycket roligare, finare och uppskattas mer att fira när man själv får barn och har familj, skapa en egen tradition. Påsken är som julen barnens högtid.


~tumblr & Pinterest ~


Som sagt innebär denna påskhelg bara massa plugg för min del. Ska även försöka hinna med att svara på alla obesvarade kommentar - förlåt att jag är så seg emellanåt. Jag hoppas ni får en fantastisk fredag och påsk! Kram

Gillar

Kommentarer