En julig blogglista

Vilka är de första fem orden du kommer att tänka på när du hör ordet ”jul”? Mys, ljus, julgran, familj, snö
Tänker du göra något annorlunda i jul till skillnad från förra året? Ja i år blir det en stor skillnad då syster fira jul med sin sambo hemma hos hans pappa. I år kommer jag alltså fira jul ett par dagar efteråt och inte på julafton.
Fortsätt meningen ”ingen jul utan..."? ... Familjen
Viktigaste saken på julbordet? Ingenting om jag ska vara ärlig, har aldrig tyckt om julmat.
Vad ger dig mer julstämning: Snö, julmusik och julbak
Den bästa julfilmen? Oj, svårt finns många bra. Tomten är far till alla barnen är min absoluta favorit och Ensam Hemma såklart m.m.
Föredrar du lussekatter eller pepparkakor? Pepparkakor
Brukar ni öppna julklappar på morgonen eller kvällen? Kvällen! Men alltid fått öppna ett varsitt paket på morgonen, sedan öppnas resterande på eftermiddagen/kvällen
Brukar du köpa en julkalender av något slag till dig själv? Nej, tänkt köpa någon typ av ”skönhets”-kalender men har aldrig blivit av. Har inte haft en julkalender sedan jag var ca 8-10år
När är det okej att börja julpynta tycker du? Alla gör precis som man själv vill, men jag brukar pynta veckan före första advent eller under samma vecka.
Hur pepp är du på detta nu i december och på julen? En del pepp i alla fall, hade nog varit JÄTTEPEPP om jag mådde bättre än vad jag gör i dagsläget.
När vill du att första snön ska falla? - Första eller andra veckan i december så man får julfeeling sedan kan den gärna försvinna till 1 januari
Har du haft en grön gräsmatta på julen? Ja, tråkigt nog
Kan du komma på något negativt med julen? Ja, då måste det vara all stress som många (inklusive mig själv) verkar känna samt de barn som inte får uppleva en fin jul med nära och kära, de kanske har onyktra föräldrar och massa bråk etc. Får en klump i magen av att tänka på det! Därför stöttar jag ”Vit Jul” en organisation (googla)Skumtomtar eller knäck? Skumtomtar
Köttbullar eller prinskorvar? Mammas hemmagjorda köttbullar var favoriten när jag var yngre och fram tills jag blev vegetarian för 10 år sedan.
Julkorv eller julskinka? Aldrig varit förtjust i någon av dem.
Lax eller sill? Lax utan tvekan innan jag blev vegetarian, aldrig någonsin tyckt om sill.
Sylta eller pastej? Inget av dem, fy!
Paradis eller Aladdin? Vilket som, men hemma har vi oftast Aladdin.
Revbensspjäll eller Jansson? Aldrig tyckt om någon av dem, så ingen.
Glögg eller julmust? Måste nog säga glögg fast inget jag längtar efter att dricka precis. Julmust har jag aldrig tyckt om
Rödbetssallad eller dopp i grytan? Helt ärligt har jag aldrig tyckt om något av dem. Som sagt julbord är inte min grej för fem öre, skulle lätt kunna äta tacos som julmat.
Ris ala Malta eller gröt? Gröt.
Hemma eller borta? Hemma eller jag vet inte, det spelar nog ingen roll.
Utomlands eller Sverige? Hemma i Sverige, fast någon gång skulle det vara nice och fira utomlands.
Ge eller få? GE! Ju äldre jag blir ju mindre bryr jag mig om julklappar även om mamma och pappa frågar vad man önskar sig.
Mysteriet på Greveholm eller Sunes jul? Men oj vad svårt att välja, måste säga båda
Chokladkalender eller paketkalender? Paketkalender! Men jag har inte haft en adventskalender på flera år, måste köpa mig en nästa år!
Plastgran eller äkta? Hmm plastgran för att den inte barrar och har inga småkryp (en av mina största rädslor/fobier), men kan tänka mig att en äkta gran är mysigare på nå vis.
Arne Weise eller Ernst? - Arne Weise
Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? Julen är ju alltid så otroligt mysig, men är nog rätt så mätt när den är slut
När öppnar du dina julklappar? Det är olika, men oftast efter Kalle Anka eller under tiden
Vad är viktigast med julen? Att jag är med familjen och bara har det mysigt
Du får välja två temafärger att inreda julen med, vilka färger blir det? Kan inte bara välja två, får säga rött, guld, silver, vitt och grönt
Marabou- chokladhus eller pepparkakshus? Pepparkakshus
Adventsljusstake eller julstjärna? Båda!
Vad dricker du helst till julmaten? Pepsi Max istället för julmust, vatten eller proviva
Vilken är din favoritjul doft? Pepparkakor, saffran, kanel, nejlika och sånt så juligt det kan bli och luktar gudomligt!
Vad heter din/dina favoritjullåtar? Tänd ett ljus - Triad
Leker du i snön, åker pulka eller bygger snögubbar? Nej, det var länge sedan nu.~ Bilder och collage från Pinterest ~


Tidsinställt inlägg. Just precis detta klockslag sitter jag nog för tillfället i bilen påväg till samtal med bästa A på mhe. Ett otroligt välbehövligt samtal ska det bli, snart 2 veckor sedan vi sågs senast. Behöver massa pepp, kloka ord, motivation, hopp, tro och så mycket annat så jag kan ta mig upp från alla bakslag.

Gillar

Kommentarer

Torsdag, massa plugg & new in etc..

Hej fina ni!

Detta blir mitt första inlägg i december, helt galet att året snart är slut! Det var över 1,5 vecka sedan jag uppdaterade sist och just nu består mina dagar endast av massa plugg, det tar verkligen all energi. Jag är i ständig stress, ångest och oro som bidrar till att jag dagligen har jätteont i magen och är illamående 24/7. En stor del av mig ångrar att jag inte förlängde min sjukskrivning för denna stress över studierna gör så att jag mår sämre och ger mig ännu mer ångest. Det är fler saker och händelser än bara studierna som gör att jag mår sämre, men ingenting jag vill skriva om här. Bakslagen blir fler och fler och jag känner mig så värdelös och misslyckad när framstegen nästintill är obefintliga just nu. Trots att måendet är sämre ger jag inte upp, jag fortsätter kämpa! Jag vill och jag ska bli frisk och fri.

En ny kurs har redan börjat, medicin 1. Nästa vecka ska jag skriva exmination i specialpedagogiken och förhoppningsvis får jag ett slutbetyg i samband med det, hoppas jag. Den stor skrivuppgiften som jag hade kvar i specialpedagogiken fick jag C (Väl Godkänt) på och det kändes som en STOR lättnad för jag var helt säker på att jag hade misslyckats totalt. Det är ännu mer plugg och inlämningsuppgifter som väntas nu och hela jag skriker "nej, jag orkar inte". Denna stress, prestationsångest och känslor av att jag kommer misslyckas medför så otroligt mycket stress som sagt, men bara att försöka bita ihop och kämpa på även om det är lättare sagt än gjort.


Välbehövliga citat

~ Weheartit - min bild - weheartit ~


Unnat mig lite nytt när det var Black Week/Black friday (herregud vad man blev bombaderad med både e-post och sms). Lite ny makeup och en hel del ny hudvård, mina favoritprodukter! Passade också på att köpa ett par nya svarta Cheap Monday jeans som jag hämta ut igår, det blev en stor besvikelse eftersom modellen gjorts om och inte alls var lika sköna, blev en retur på dem idag! Beställde även en ny vinterjacka som jag hämta ut idag, velar fram och tillbaka om jag ska behålla den eller inte, men blir nog en retur och fortsätta leta efter den "perfekta" vinterjackan.. eller om jag behåller den, beslutsångest x1000.


New in och besvikelse


Ska nu sätta i en hårinpackning blandat med kokosolja som får sitta i ett par timmar. Fortsätta plugga och repetera inför exminationen nästa vecka. Efter massa plugg blir det ett skönt träningspass om energin finns med hög musik och rensa tankarna, som terapi för själen! Sedan är det en varm skön dusch och soffhäng framför tvn resten av kvällen. Ville mest bara kika in och visa ett litet livstecken.


Hoppas ni har haft en fantastisk torsdag och att ni får en toppenfin kväll. KRAM!

Gillar

Kommentarer

❥ Tisdag & morgonpepp

Accept yourself, love yourself, and keep moving forward. If you want to fly, you have to give up what weighs you downIf you don’t like something, change it; if you can’t change it, change the way you think about itYou are enough. You are so enough, it is unbelievable how enough you are


~Pinterest, Tumblr, Google ~


Tisdag med citatpepp av olika rosa nyanser, så välbehövligt! Älskar hur citat kan ge pepp, motivation, styrka och en hel del annat. Hoppas ni får en fantastisk tisdag!

Gillar

Kommentarer